---

20 χρόνια π - Astrology

 

     

 

 

Μια μικρή ιστορική αναδρομή

 

από τον Γιάννη Καλοκύρη

 

 

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησε να παρουσιάζεται δημόσια η πAstrology. Τα πρώτα χρόνια (2001 – 2010) όπου τεκμηριώνονταν και αναπτύσσονταν σταδιακά οι βάσεις για τις μεθοδολογίες και τις τεχνικές της, ονομάζονταν Εξελικτική – Ενεργειακή Αστρολογία (γιατί άρχισε σαν μια μετεξέλιξη της Εξελικτικής Αστρολογίας του Jeffrey Wolf Green), αλλά από το 2010 και μετά όπου μπήκαν κι άλλα δεδομένα στο παιχνίδι (όπως για παράδειγμα ο θεραπευτικός ρόλος του Χείρωνα, ο φυσικός νόμος αλλά και διάφορα άλλα) μετονομάστηκε σε πAstrology.

 

Η ιστορία βέβαια ξεκινάει πολύ πιο πίσω (το 1982). Τότε άρχισε η ενασχόληση με την Αστρολογία, με πολύ ενθουσιασμό – αλλά συγχρόνως και με ισόποσο σκεπτικισμό. Ενθουσιασμό γιατί φαινόταν ότι η Αστρολογία «δουλεύει» και κάτι έχει να μας πει, αλλά και σκεπτικισμό γιατί πολλά από αυτά που κυκλοφορούσαν σαν γνώσεις, πληροφορίες κλπ φαινόταν «ανεδαφικά» ή και «λάθος» και εν πάση περιπτώσει άφηναν αναπάντητα ερωτηματικά και δημιουργούσαν καινούργιες απορίες. Οπότε – όπως ήταν φυσικό – ξεκίνησε η έρευνα: «Ποια απ’ όλα αυτά που λέγονται και γράφονται ισχύουν, ποια θέλουν παραπάνω ψάξιμο και ποια απορρίπτονται ως μη ισχύοντα;». Η έρευνα και η απόκτηση εμπειρίας κράτησε περίπου 20 δημιουργικά χρόνια.

 

 

Όλα αυτά τα χρόνια ήρθαμε σε επαφή με πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα και πρακτικές - ανάμεσα σε πολλά άλλα αναφέρουμε ενδεικτικά τη μέθοδο Huber, την Καρμική Αστρολογία, την Ψυχολογική Αστρολογία, την Εξελικτική Αστρολογία κλπ. Όλα κάτι ενδιαφέρον είχαν να δώσουν (ιδιαίτερα η Εξελικτική Αστρολογία που πήγε το όλο θέμα της Αστρολογίας αρκετά βήματα πιο πέρα), αλλά και σε όλα έλλειπε κάτι – υπήρχαν ελλείψεις ή κενά, μεθοδολογίες και πρακτικές που μπέρδευαν περισσότερο την κατάσταση και οδηγούσαν σε μυθοπλασίες αντί να οδηγούν στην ουσία, όπως και πράγματα που δεν εξηγούνταν τόσο καλά ή που δεν είχαν αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε. Έτσι ξεκίνησε μια προσπάθεια να πάρουμε τα «καλύτερα» από τις προσεγγίσεις αυτές και να βρούμε μια μέθοδο που να καλύπτει όλα τα υπόλοιπα. Στην μέθοδο της πAstrology η Αστρολογία αποτελεί ένα μόνο μέρος, είναι ένα «εργαλείο» ανάμεσα σ’ άλλα και δεν είναι αυτοσκοπός. Η μέθοδος δεν στηρίζεται τόσο στην διανοητική – αναλυτική αντιμετώπιση που συνήθως ακολουθείται κατά την εφαρμογή της Αστρολογίας (Ερμής – Ουρανός), αλλά είναι περισσότερο βιωματική και «γειωμένη» στην πραγματικότητα (Ήλιος – Γη – Χείρωνας).

 

Έτσι λοιπόν φτάσαμε σ’ ένα είδους ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ Αστρολογίας, που χρησιμοποιεί κυρίως τις αρχές του φυσικού νόμου (το πώς λειτουργούν τα πράγματα στη φύση και στην ανθρώπινη εμπειρία – ισορροπία των «αντιθέτων» κλπ) σε συνδυασμό με τη μελέτη του Χείρωνα, ο οποίος αποτελεί το «κλειδί» για να ξεκλειδώσει και να ερμηνευτεί καλύτερα ο κάθε γενέθλιος χάρτης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2017 – 2020) η μέθοδος πήρε πιο συγκεκριμένη μορφή και άρχισε να δίνει πιο απτά και πιο «ακριβή» αποτελέσματα. Βρήκαμε τρόπους και τεχνικές για να ανακαλύπτουμε με αρκετή ακρίβεια τον βαθμό συνειδητότητας που έχει κάποιος όσον αφορά τα διάφορα ζητήματα – θέματα που θα τον απασχολήσουν στη ζωή του (ανάλογα βέβαια και με το εξελικτικό του στάδιο), το πόσο ακραίος είναι και το πόσο πολύ ταυτίζεται ή απωθεί κάποια κομμάτια του εαυτού του (ποια είναι τα πιο «προβληματικά» σημεία στον χάρτη του – και σε τι βαθμό υπάρχει το «πρόβλημα») - - και το κυριότερο, πώς να αποδεχθεί τον εαυτό του ως έχει και να έρθει σε επαφή με τον πυρήνα του, έτσι ώστε να ζήσει μια πιο «ήρεμη» κι ευτυχισμένη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα … προσεχώς

 

 

Επειδή η μέθοδος της πAstrology είναι σχετικά καινούργια και εξακολουθεί να αναπτύσσεται, στο προσεχές μέλλον η έρευνα βεβαίως θα συνεχιστεί με σκοπό να αποσαφηνιστούν περισσότερο κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες και να δοκιμαστεί περισσότερο στην πράξη. Όσον αφορά τον εκδοτικό τομέα, η άμεση προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθούν και να εκδοθούν οι δύο τελευταίοι κύκλοι των μαθημάτων (που μέχρι τώρα διδάσκονται μόνο σε σεμινάρια και σε ομάδες μελέτης) και σε δεύτερο πλάνο θα βγει κι ένα περιοδικό (το «πAstrologer») με ενδιαφέροντα άρθρα και κείμενα για το εξελικτικό ταξίδι της Ψυχής και την μέθοδο της πAstrology.

 

 

 

* * * *

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

για τα 20 χρόνια της π – Astrology

 

 

 

Οι δύο πρώτοι κύκλοι των μαθημάτων προσφέρονται φέτος στη τιμή των 200 ευρώ (και οι δύο μαζί) από 320 ευρώ που είναι η κανονική τους τιμή - -  και έκπτωση στους δύο επόμενους (3ος + 4ος) όταν κυκλοφορήσουν τα βιβλία: κόστος και για τους δύο 300 ευρώ από 450 ευρώ που στοιχίζουν κανονικά.

 

Επίσης υπάρχουν εκπτώσεις στις ατομικές συνεδρίες (δια ζώσης ή μέσω skype ή zoom):

50 ευρώ η γενική ατομική συνεδρία (από 70 ευρώ που στοιχίζει κανονικά) και 70 ευρώ η εξειδικευμένη ανάλυση (διελεύσεις, συναστρίες κλπ) από 100 ευρώ που είναι η κανονική της τιμή.

 

 

 

Οι προσφορές αυτές ισχύουν μέχρι  31 / 12 / 2021

 

 

 

 

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα της π - Astrology

 

---

 

 

Μαθήματα  π - Astrology ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

© Copyright 2021 - 3102  Γιάννης Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.