Άρθρα  π - Astrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

 

---

 

Δελτίο καιρού 2020 - 2021

Πως (δεν) κάνουμε «προβλέψεις» με την μέθοδο της π - Astrology

 

του  Γιάννη Καλοκύρη

 

 

 

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ

 

Η παρακάτω είναι μια γενική μόνο εικόνα για το τι συμβαίνει σ’ αυτόν τον πλανήτη αυτόν τον καιρό και βεβαίως είναι ένα μόνο από τα πιθανά σενάρια. Θα μπορούσαν να ισχύουν παράλληλα και άλλα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία είναι το πως επηρεάζουν τα διάφορα γεγονότα τον καθένα μας – το τι έχουμε να μάθουμε ΑΤΟΜΙΚΑ απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Όλοι σαν Ψυχές έχουμε ήδη συμφωνήσει να περάσουμε το ότι γίνεται – αλλά ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει κάτι διαφορετικό. Άλλοι έχουν αποφασίσει να φύγουν (και θα έφευγαν έτσι κι αλλιώς – αν όχι από την «πανδημία», από κάτι άλλο – κι ας λένε οι «επιστήμονες» ότι θα είχαν κι άλλα χρόνια ζωής – όταν μια Ψυχή το αποφασίσει φεύγει όταν έρθει η ώρα της ότι κι αν γίνεται γύρω της), άλλοι απλά αρρωσταίνουν (ελαφριά ή βαριά) και το ξεπερνούν - κι άλλοι αντιμετωπίζουν θέματα σχέσεων, οικογένειας, οικονομικά, ψυχολογικά, επιβίωσης κλπ – τα οποία σχετίζονται με τους ατομικούς φόβους τους και που απλώς βγήκαν στη φόρα εξαιτίας της covid – 19 (ή μήπως έπρεπε να πούμε covid – 18 – 17 – 16 κλπ - πάντα υπάρχει και προϋπήρχε κάποιο covid – ίσως με άλλο όνομα, το οποίο μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε). Τέλος άλλοι ζουν τον έρωτα τους χωρίς να δίνουν και τόση σημασία στο ότι γίνεται, άλλοι γεννάνε τα παιδιά τους κι άλλοι βγάζουν πάρα πολλά χρήματα και ασκούν ευχαριστημένοι την εξουσία και τον έλεγχο και απολαμβάνουν την δημοσιότητα και την αναγκαστική και προσωρινή «αναγνώριση» που πάντα ονειρευόντουσαν.

 

Μην προσπαθείτε λοιπόν να κατανοήσετε το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στον κόσμο - αλλά επικεντρωθείτε στο τι πρέπει εσείς – ατομικά - να αφομοιώσετε και να αποδεχθείτε ή να μάθετε και ν’ αντιμετωπίσετε σ’ αυτήν την φάση (κοιτάζοντας τις δικές σας διελεύσεις αν υπάρχουν – κι όχι τις γενικές τάσεις της εποχής).

 

 

Αστρολογικά σύμβολα

 

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Για το 2020 είχαμε τον Χείρωνα στον Κριό, τον Πλούτωνα Δία Κρόνο στον Αιγόκερω ( ο Κρόνος μπήκε προσωρινά στον Υδροχόο τέλη Μαρτίου – Ιούνιο, όλο το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν στον Αιγόκερω), τους Δεσμούς της Σελήνης στο δίπολο Τοξότης - Δίδυμοι (ΝΔ στον Τοξότη – ΒΔ στους Διδύμους), τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς  και τον Ουρανό στον Ταύρο. Από όψεις οι πιο σημαντικές ήταν Κρόνος – Δίας σε συζυγία με τον Πλούτωνα και Ποσειδώνας τετράγωνο με τους Δεσμούς (η οποία ισχύει μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021). Το 2021 εξακολουθεί να είναι ο Χείρωνας στον Κριό, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, οι Δεσμοί στο δίπολο Τοξότης - Δίδυμοι, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς και ο Ουρανός στον Ταύρο, αλλά ο Δίας και ο Κρόνος από τον Δεκέμβριο του 2020 αλλάζουν ζώδιο και μπαίνουν στον Υδροχόο, όπου θα παραμείνουν εκεί όλο το 2021. Οι πιο σημαντικές όψεις για το 2021 είναι Δίας σε συζυγία με τον Κρόνο (ισχύει από τον Δεκέμβριο του 2020) και Δίας – Κρόνος τετράγωνο με τον Ουρανό. Άρα τα δίπολα που ενεργοποιούνται είναι τα  Κριός / Ζυγός – Αιγόκερως / Καρκίνος – Τοξότης / Δίδυμοι – Ιχθείς / Παρθένος – Ταύρος / Σκορπιός και Υδροχόος / Λέοντας.

 

 

Να θυμίσουμε ότι η έμφαση δίνεται πάντα στο άκρο του δίπολου που βρίσκονται οι πλανήτες – αλλά όπως έχουμε πει το ίδιο ισχυρά τονίζονται και τα απέναντι άκρα τα οποία επίσης έχουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι των εξελίξεων. Άρα όλα τα καλά παιδιά βρίσκονται εδώ και «παίζουν» χαρωπά! Και ο Ταύρος και ο Σκορπιός και οι Ιχθείς και ο Παρθένος και ο Αιγόκερως και ο Καρκίνος κλπ κλπ. Επίσης επειδή πρόκειται για παγκόσμια φαινόμενα – τάσεις εποχής, τα δίπολα αυτά θα εκφραστούν μάλλον ως επί το πλείστον ΑΚΡΑΙΑ. Το ζητούμενο όμως πάντα είναι τελικά η ισορροπία και η σύγκλιση των δύο πόλων.

 

Ποιοι λοιπόν θα επικρατήσουν τελικά; Οι «επιστήμονες» (Δίδυμοι / 3ος ) ή οι συνωμοσιολόγοι (Τοξότης / 9ος ); Οι δομές εξουσίας και οι κυρίαρχοι του κόσμου (Αιγόκερως / 10ος ) ή η οικογένεια και τα συναισθήματα ή το κλείσιμο στο σπίτι (Καρκίνος / 4ος ); Ο έλεγχος και η χειραγώγηση (Πλούτωνας / 8ος / Σκορπιός ) ή η ανάγκη για ασφάλεια με κάθε κόστος (Ταύρος  / 2ος ); - κλπ κλπ. Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι εν μέρει «άσκοπες» και πλαστές, γιατί όπως ξέρουμε υπάρχουν πάντα συγχρόνως ισόποσα και οι δύο πόλοι – και δεν μπορούμε να βιώσουμε μόνο τον ένα χωρίς να βιώσουμε ταυτόχρονα και τον άλλο – παρόλο που εξωτερικά μπορεί να «φαίνεται» πως η ζυγαριά γέρνει προσωρινά περισσότερο προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Το ζήτημα είναι αν βιώνουμε ή εκφράζουμε ακραία τον ένα πόλο (άρα θα βιώνουμε συγχρόνως και την ακραία έκφραση του «αντίθετου» πόλου) – ή αν είμαστε περισσότερο ισορροπημένοι στα ζητήματα του ενός πόλου (άρα θα βιώνουμε και θα έλκουμε συγχρόνως την πιο ισορροπημένη έκφραση των ζητημάτων του «αντίθετου» πόλου).

 

Όπως είπαμε, παρακάτω θα δούμε μια μόνο από τις πολλές εκδοχές της έκβασης των γεγονότων. Μπορείτε – με το ίδιο σκεπτικό (πάντα με βάση τις αρχές της π – Astrology) να βρείτε κι άλλες πιθανές εκδοχές. Θυμηθείτε μόνο: δεν υπάρχει «κακός» ή «δύσκολος» πλανήτης, ούτε «απαίσια» όψη που να θέλει να σας γονατίσει και να σας κάνει να βλαστημήσετε την ώρα και την στιγμή που γεννηθήκατε. Υπάρχουν μόνο «υπενθυμίσεις» από το Σύμπαν ότι κάτι το οποίο εκφράζετε σε υπερβολή ίσως θα πρέπει να ηρεμήσει λίγο, ή κάτι το οποίο απωθείτε ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να το εκφράζετε λίγο περισσότερο

 

 

Η ΜΗ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

Ακραία στοιχεία και μυθοπλασία

 

 

Ξεκινάμε αρχικά με κάποιες από τις πιθανές ΑΚΡΑΙΕΣ εκφράσεις των εμπλεκομένων συμβόλων. Αυτή δεν είναι όπως θα δούμε η καλύτερη μέθοδος και δεν συνιστάται - ούτε προτείνεται – είτε για την ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη, είτε για να βρούμε τα γεγονότα που θα συμβούν. Την αναφέρουμε όμως πρώτη, για να δούμε στην πράξη τα μειονεκτήματα που υπάρχουν κατά την εφαρμογή της. Αν λοιπόν λάβουμε υπόψη μας μερικές από τις ακραίες (= φορτισμένες, «αρνητικές» ή «θετικές») ερμηνείες των συμβόλων, μπορεί να πάρουμε την παρακάτω πιθανή ιστορία – σενάριο (ένα από τα πολλά που θα μπορούσαν να συμβούν)…

 

 

ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

 

 

Παραλλαγή Α «ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΗ»

 

2020

 

Στις αρχές του έτους εμφανίζεται ένας «καινούριος» ιός. Δεν ήταν ούτε περισσότερο, αλλά ούτε και λιγότερο επικίνδυνος από τους άλλους ιούς που κυκλοφορούν χρόνια τώρα ανάμεσα μας. Αν είχες προβλήματα με την υγεία σου, ή αν απλά είχε έρθει η ώρα σου (ανεξαρτήτως ηλικίας), τότε θα μπορούσε μέσω επιπλοκών ή ενεργοποιώντας άλλα «υποκείμενα» – μάλλον πρωτεύοντα θα λέγαμε – νοσήματα, να σε στείλει εις τόπον χλοερό (ενεργοποίηση του απέναντι πόλου του Ποσειδώνα στους Ιχθείς = Παρθένος - - -  και Πλούτωνας Κρόνος Δίας στον Αιγόκερω). Αν το ανοσοποιητικό σου ήταν σε γενικές γραμμές εντάξει, ή αν δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα σου (πάλι ανεξαρτήτως ηλικίας) – δεν θα τον καταλάβαινες καν και θα περνούσε απαρατήρητος. Κάθε χρόνο υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν κάποια ίωση και ούτε το ξέρουν (είναι ασυμπτωματικοί), ούτε ποτέ κανείς ασχολήθηκε μαζί τους για να τους καταγράψει ως πιθανά κρούσματα ή ως πιθανούς και επικίνδυνους μεταδότες μιας ασθένειας. Επίσης κάθε χρόνο (όπως και κάθε μέρα) πεθαίνουν αρκετές χιλιάδες άνθρωποι από διάφορες αιτίες, χωρίς κανένας να τους αναφέρει ή να τους μετράει πρωί – μεσημέρι - βράδυ. Φέτος όμως – έτσι για αλλαγή – αυτό άρχισε να γίνεται.

 

 

 

 

Από την αρχή υπήρξε ένα τεράστιο «ενδιαφέρον» και μια τρομερή «ευαισθησία», ενσυναίσθηση και συμπόνια από αυτούς που θέλουν πάντα μόνο το «καλό» μας (κυβερνήσεις,  παγκόσμιοι οργανισμοί Υγείας, επιστήμονες, καλοθελητές κλπ κλπ) οι οποίοι (από ενδιαφέρον βέβαια κι από την καλή τους την καρδιά μόνο), άρχισαν να ανησυχούν πριν από μας – για μας. Και στο τέλος κατάφεραν να μας ανησυχήσουν κι εμάς. Πάτησαν πάνω στους φόβους μας και μας «έπεισαν» ότι απειλούμαστε κι ότι κινδυνεύουμε από έναν άκρως επικίνδυνο «αόρατο» εχθρό (Πλούτωνας Κρόνος Δίας στον Αιγόκερω - - - και Κρόνος συζυγία με Πλούτωνα). Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο που διέθεταν για να το πετύχουν αυτό. Την καθημερινή πλύση εγκεφάλου και το να παρουσιάζουν τα πράγματα πιο «καταστροφικά» από ότι ήταν στην πραγματικότητα, ή ακόμα και να τα διαστρεβλώνουν διαδίδοντας «ψευδείς» ειδήσεις (αλλάζοντας και δείχνοντας τα γεγονότα όπως τους βόλευε ή ενίσχυε τις απόψεις τους - παραποίηση στοιχείων και δεδομένων κλπ) μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης (Δεσμοί της Σελήνης σε Τοξότη / Διδύμους - - - και Ποσειδώνας τετράγωνο με Δεσμούς).

 

Εκτός όμως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο πλευρό τους είχαν επίσης και τους περισσότερους επιστήμονες, οι οποίοι βεβαίως ήταν υπεράνω κάθε υποψίας (αφού το λέει έτσι η επιστήμη, έτσι θα είναι). Καθημερινά, καινούργιες «αντικειμενικές» επιστημονικές έρευνες έριχναν περισσότερο «φως» στο τι μπορεί να προκαλέσει ο ιός αυτός (Δίας στον Αιγόκερω - - - και Κρόνος στον Υδροχόο). Στην αρχή ήταν τα γνωστά, πυρετός, βήχας, δύσπνοια κλπ, αλλά όσο πήγαινε φαινόταν πως ο ιός είχε όλο και περισσότερες και όλο και χειρότερες παρενέργειες. Κατάφεραν λοιπόν σταδιακά σε λίγους μόνο μήνες να μας «υπνωτίσουν», να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι κάποιες ψευδαισθήσεις είναι η «πραγματικότητα» (Ποσειδώνας στους Ιχθείς τετράγωνο με Δεσμούς σε Τοξότη / Διδύμους), ότι ο ιός είναι πολύ θανατηφόρος ή ότι είχε τέτοιες παρενέργειες που δεν θα τις ευχόσουν ούτε στον χειρότερο εχθρό σου - και στο τέλος να καταντήσουμε να φοβόμαστε ακόμα και την σκιά μας (Κρόνος συζυγία με Πλούτωνα - - -  και Πλούτωνας Κρόνος Δίας στον Αιγόκερω).

 

Αφού ο περισσότερος κόσμος είχε πλέον πειστεί ότι απειλείται πραγματικά (Πλούτωνας Κρόνος στον Αιγόκερω - - - και Κρόνος Δίας συζυγία με Πλούτωνα), άρχισε να «δέχεται» και να «καταπίνει» χωρίς μεγάλη αντίσταση (αν και με κάποια δυσαρέσκεια στην αρχή) ότι του σέρβιραν ως «σωτηρία» (Ποσειδώνας στους Ιχθείς). Η ανάγκη μας να μείνουμε «ασφαλείς» πάση θυσία (με οποιοδήποτε κόστος) (Ουρανός στον Ταύρο), είχε σαν αποτέλεσμα τον «αναγκαστικό» εγκλεισμό στο σπίτι (ενεργοποίηση του απέναντι πόλου του Αιγόκερω = Καρκίνος), την παρεμπόδιση και την στέρηση της ελευθερίας της έκφρασης και της δράσης μας (Χείρωνας στον Κριό - - - και Κρόνος στον Υδροχόο), την αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας και την μείωση των κοινωνικών επαφών μας (Δεσμοί της Σελήνης σε Τοξότη / Διδύμους), την απομάκρυνση από τον χώρο εργασίας την τηλεργασία και την εξ’ αποστάσεως «εκπαίδευση» (Κρόνος στον Υδροχόο - - - Κρόνος συζυγία με Πλούτωνα - - - και Πλούτωνας στον Αιγόκερω), κομμένη και η διασκέδαση και τα πολλά πολιτισμικά πάρε – δώσε, ούτε λόγος για ταξίδια γιορτές και άλλες τέτοιες περιττές αηδίες (Κρόνος / Αιγόκερως), συνεχίστε βέβαια να καταναλώνετε αλλά μόνο από το δίκτυο («είμαι κεφάτη, γυρνάω απ’ το κομπιούτερ μου»), το μέλλον της οικονομίας έτσι κι αλλιώς θα είναι διαδικτυακό και «ανέπαφο» (Κρόνος στον Υδροχόο), το κλείσιμο και την συρρίκνωση ή την εκμηδένιση της αγοράς κι όποιος αντέξει (ενεργοποίηση του απέναντι πόλου του Ταύρου = Σκορπιός - - - και Κρόνος συζυγία με Πλούτωνα)  κλπ κλπ. Ναι ούτε σε μας αρέσει που σας τα στερούμε όλα αυτά αγαπημένοι μας συμπολίτες, αλλά είναι για το καλό σας. Θέλουμε ΤΟΣΟ πολύ να σας σώσουμε! (Ποσειδώνας στους Ιχθείς ). Σας πονάει η καρδιά μας έτσι που κάθεστε μαντρωμένοι σαν τα ψάρια μες τη γυάλα – αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Έχουμε χρέος απέναντι σας. Θέλουμε να είστε «υγιείς» (ενεργοποίηση του απέναντι πόλου του Ποσειδώνα στους Ιχθείς = Παρθένος) – και κυρίως «ζωντανοί». Κάντε λίγο υπομονή. Η λύση και η επιστροφή στην κανονικότητα θα έρθει σύντομα.

 

 

 

 

Βέβαια – για να μην είμαστε και τελείως αρνητικοί – βγήκε και κάτι καλό απ’ όλα αυτά. Αρκετοί από μας ήρθαμε περισσότερο σε επαφή με τα συναισθήματα και κάποιους φόβους μας (Κρόνος συζυγία με Πλούτωνα), περάσαμε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μας και τον εαυτό μας (ενεργοποίηση του απέναντι πόλου του Αιγόκερω = Καρκίνος), εξερευνήσαμε τα κακώς κείμενα στις σχέσεις και τον γάμο μας (ενεργοποίηση του απέναντι πόλου του Χείρωνα στον Κριό = Ζυγός), δουλέψαμε και κάναμε την εργασία μας φορώντας τις άνετες πυτζάμες μας (ενεργοποίηση του απέναντι πόλου του Αιγόκερω = Καρκίνος - - - και Κρόνος στον Υδροχόο), ελαττώσαμε την εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, βρήκαμε αρκετό χρόνο (περίπου τέσσερις μήνες και δεν ξέρουμε πόσο ακόμα) για να απασχολήσουμε δημιουργικά και να έχουμε μια περισσότερο ουσιαστική επαφή με τα παιδιά μας (ενεργοποίηση του απέναντι πόλου του Υδροχόου = Λέοντας), ανακαλύψαμε ότι η ψυχολογική μας κατάσταση δεν ήταν και τόσο «αρτιμελής» όσο νομίζαμε (Πλούτωνας Δίας  Κρόνος στον Αιγόκερω) κλπ κλπ. Το ζήτημα είναι ότι θα μπορούσαμε να τα είχαμε κάνει όλα αυτά από μόνοι μας – δεν χρειαζόταν να μας τα επιβάλλει κάποιος κλείνοντας μας μες τα σπίτια μας. Αλλά, όπως ξέρουμε, ο μέσος άνθρωπος από μόνος του δεν «ψάχνεται», ούτε χαλάει εύκολα την ζαχαρένια του. Πρέπει να τον ζορίσουν κάπως τα γεγονότα και οι εξωτερικές συνθήκες για να κοιτάξει πιο κατάματα και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα - θέματα του (Κρόνος Δίας συζυγία με Πλούτωνα).  

 

 

Ωραία, συνεχίζουμε τώρα με την αρνητικότητα. Το χειρότερο απ όλα ήταν ότι δεν μπορούσε (ή δεν τολμούσε) να έχει κάποιος έστω και λίγο διαφορετική θεώρηση από την πεπατημένη γραμμή και τις απόψεις του συστήματος. Αμέσως θεωρείτο «εχθρός της δημόσιας υγείας», «συνωμοσιολόγος», «ψεκασμένος» και τον αντιμετώπιζαν ως «ύποπτο», «ανεδαφικό», «φαιδρό», «επικίνδυνο» και έπεφταν να τον φάνε (Κρόνος Δίας συζυγία με Πλούτωνα), ή στην καλύτερη τον περιγελούσαν και τον ειρωνεύονταν (τι είσαι εσύ επιστήμονας να έχεις και γνώμη; - αυτά που λες στηρίζονται σε παραποίηση στοιχείων και δεν έχουν καμιά επιστημονική τεκμηρίωση, διαδίδεις ψευδείς ειδήσεις και εκφοβίζεις τον κόσμο κλπ) (Ποσειδώνας στους Ιχθείς τετράγωνο με Δεσμούς σε Τοξότη / Διδύμους - - - και Κρόνος στον Υδροχόο). Αφήστε δε που ήταν πιθανό ακόμα και να συλληφθεί! Το αστείο ήταν ότι η κριτική και ο διασυρμός των «αντιφρονούντων» δεν γινόταν μόνο από τους επιστήμονες και τους εκπροσώπους του συστήματος, αλλά και από απλούς πολίτες που λειτουργούσαν ως φερέφωνα της «κυρίαρχης» κοινής γνώμης (παραδίνομαι στην ψευδαίσθηση ή στις πεποιθήσεις της πλειοψηφίας – δεν θέλω φασαρίες – πιστεύω και λέω ότι λένε οι περισσότεροι – νοιώθω πιο ασφαλής μέσα στο πλήθος – με παράσυρε το ρέμα κλπ) (Ποσειδώνας στους Ιχθείς). Το άλλο αστείο ήταν ότι συχνά τους κατηγορούσαν ότι έσπερναν και καλλιεργούσαν τον φόβο με τις συνωμοσίες και τις «ψεκασμένες» θεωρίες τους (Κρόνος συζυγία με Πλούτωνα - - - και Πλούτωνας Κρόνος στον Αιγόκερω), ενώ οι ίδιοι βέβαια σκόρπιζαν ανιδιοτελώς (!) την χαρά, την ευδαιμονία και την ελπίδα (!!) =  κλασσικό φαινόμενο προβολής, όπου μεταθέτουμε την ευθύνη γι αυτό που κάνουμε οι ίδιοι σε κάποιους άλλους (διχασμός, πόλωση, εγώ έχω δίκιο – εσύ έχεις άδικο, αντιπαράθεση «αντικειμενικής» επιστήμης με την «ψευδοεπιστήμη» κλπ) (Χείρωνας στον Κριό - - - αλλά και Δεσμοί της Σελήνης σε Τοξότη / Διδύμους).

 

Βεβαίως υπήρχαν και αυτοί που όντως υποστήριζαν και πίστευαν ή διέδιδαν παράλογα και απίθανα πράγματα, αλλά υπήρχαν και σκεπτόμενοι και λογικοί άνθρωποι – ακόμα και αρκετοί επιστήμονες και ειδικοί - που τους έβαζαν όλους στο ίδιο σακί (των συνωμοσιολόγων), επειδή αντιμετώπιζαν απλώς με κάποιο σκεπτικισμό ή αναρωτιόνταν και αμφέβαλλαν για κάποια από αυτά που προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι ισχύουν, ή που θα έπρεπε να αποδεχθούν χωρίς να φέρουν καμιά αντίρρηση. Έτσι λοιπόν περάσαμε από την απόλυτη «ελευθερία» της έκφρασης του λόγου (όπου ο οποιοσδήποτε μπορούσε να πει την οποιαδήποτε ανοησία την οποία έπρεπε να την ακούσουμε και να την σεβαστούμε χωρίς να τον κριτικάρουμε) στο να μην μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα ακόμα και μερικά απολύτως λογικά πράγματα (έστω και σαν μια διαφορετική άποψη) χωρίς να κινδυνέψεις να στιγματιστείς και να απομονωθείς (Κρόνος στον Υδροχόο - - - και Δεσμοί της Σελήνης σε Τοξότη / Διδύμους).

 

 

Έτσι λοιπόν με κείνα και με τ’ άλλα, όλοι συνέχιζαν να φοβούνται και να ψάχνουν «αόρατους» εχθρούς (Κρόνος / Αιγόκερως - - - και Πλούτωνας / Σκορπιός). Για τους μεν ήταν ο θανατηφόρος ιός με τον οποίο βρισκόμαστε σε πόλεμο (ενεργοποίηση του απέναντι πόλου των Ιχθύων = Παρθένος - - - και Κρόνος συζυγία με Πλούτωνα) - και για τους δε η εξουσία που μας καταδυναστεύει, μας κουνάει το δάχτυλο και μας στερεί τις ελευθερίες μας ή θέλει να μας τιθασεύσει (Πλούτωνας στον Αιγόκερω). Όλοι περίμεναν επίσης το πότε θα έρθουν καλύτερες μέρες, όπου θα βρεθεί επιτέλους το εμβόλιο ή το φάρμακο και ο ιός θα υποχωρήσει (για τους μεν) (Δίας στον Υδροχόο), ή θα ανακαλυφθεί η «απάτη» και το υποχθόνιο και καταστροφικό σχέδιο των επικυρίαρχων απέναντι στην ανθρωπότητα (για τους δε) (Δίας Κρόνος στον Υδροχόο - - - και Δίας σε συζυγία με Κρόνο). Μέσα σ’ αυτό το κλίμα το κράτος «Πατερούλης – Σωτήρας - Θεραπευτής» συνέχιζε απτόητο την εργασία της σωτηρίας μας. «Ο κύβος ερρίφθη! Θα σας θεραπεύσουμε και θα σας σώσουμε υποχρεωτικά, ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ (Πλούτωνας Κρόνος στον Αιγόκερω - - - και Ποσειδώνας στους Ιχθείς). Για να σας σώσουμε όμως πρέπει να συνεχίζετε να κάνετε ότι σας πούμε, εμείς φροντίζουμε για σας κλπ κλπ». Πράγματι, μετά από λίγους μήνες «εμφανίστηκαν» – σαν έτοιμα από καιρό – τα πρώτα «σωτήρια» εμβόλια (Ποσειδώνας στους Ιχθείς - - - και Δίας Κρόνος στον Υδροχόο). Τα οποία βέβαια δεν πιστεύουμε να υπάρχει κανένας σας που να μην θέλει να τα κάνει, ε; Μην μας αναγκάσετε να σας τα επιβάλλουμε κι αυτά με το στανιό (Πλούτωνας στον Αιγόκερω)  – αλλά αν χρειαστεί θα γίνει κι αυτό (είπαμε δεν παίζουμε με την δημόσια αλλά και την ιδιωτική υγεία σας – σας θέλουμε φρέσκους - φρέσκους). Πιστεύουμε όμως ότι είστε μια αρκετά ενήλικη, ώριμη και σκεπτόμενη αγέλη (χωρίς ή με ανοσία), οπότε θα πάνε όλα καλά (Ποσειδώνας στους Ιχθείς τετράγωνο με Δεσμούς σε Τοξότη / Διδύμους)

2021

 

Το πείραμα με το γενικό θέμα «μπορούμε να τους κάνουμε ότι θέλουμε και να μας πουν κι ευχαριστώ από πάνω» στέφθηκε με απόλυτη «επιτυχία». Τα κέντρα εξουσίας κατάλαβαν ότι παίζοντας με κάποιους βασικούς φόβους των ανθρώπων (Κρόνος Δίας συζυγία με Πλούτωνα), χρησιμοποιώντας την απειλή κατά της δημόσιας υγείας σαν πρόσχημα και την πλύση εγκεφάλου σαν όχημα (ενεργοποίηση του απέναντι πόλου του Ποσειδώνα στους Ιχθείς = Παρθένος - - -  και Ποσειδώνας τετράγωνο με Δεσμούς σε Τοξότη / Διδύμους), μπορούσαν να ελέγξουν καλύτερα την ανθρωπότητα (Πλούτωνας / Σκορπιός / Κρονος / Αιγόκερως). Το κράτησαν λοιπόν αυτό για μελλοντική χρήση (όταν το χρειαστούμε θα το ξανακάνουμε) και αποφάσισαν να τους αφήσουν σταδιακά (έστω και προσωρινά) για λίγο στην ησυχία τους.

 

 

 

 

Έτσι σιγά - σιγά το σχέδιο «Ελευθερία» (= εμβολιασμός των πάντων) τέθηκε σε εφαρμογή (Δίας Κρόνος στον Υδροχόο - - - και Δίας συζυγία με Κρόνο). Τα εμβόλια είχαν περάσει από κάθε έλεγχο ασφάλειας (Ταύρος / Σκορπιός) (εκτός από το ότι ήταν η πρώτη φορά που γίνονταν σε ανθρώπους – αλλά για τα πάντα υπάρχει πάντα η πρώτη φορά). Οι άνθρωποι στην αρχή ήταν διστακτικοί – και μάλιστα κάποιοι (οι γνωστοί συνωμοσιολόγοι, ανεγκέφαλοι κλπ) επέμεναν ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα ή τουλάχιστον αχρείαστα (Δίας Κρόνος τετράγωνο με Ουρανό). Αρκετοί απ’ αυτούς ισχυρίζονταν ότι θα μας αλλοιώσουν τον γενετικό μας κώδικα (!), ότι η επιστήμη και συγκεκριμένα οι γενετιστές βρήκαν ευκαιρία να το παίξουν «Θεοί» και να πάνε κόντρα στον φυσικό νόμο και τη φυσική τάξη των πραγμάτων (Δεσμοί Σελήνης σε Τοξότη – Διδύμους), αλλάζοντας ή καταργώντας την ανθρώπινη μας υπόσταση και μετατρέποντας μας όλους σε υπάκουα και πειθήνια ρομπότ (Δίας Κρόνος στον Υδροχόο) (!!!). Ευτυχώς όμως γρήγορα οι περισσότεροι κατάλαβαν το συμφέρον τους κι άρχισαν  να δέχονται να εμβολιαστούν για να απαλλαγούν και να ελευθερωθούν απ’ όλα αυτά (ιούς, πανδημίες, στερήσεις, κυβερνητικές παρενοχλήσεις κλπ κλπ) (Ποσειδώνας στους Ιχθείς τετράγωνο με Δεσμούς σε Τοξότη / Διδύμους - - - και Δίας στον Υδροχόο). Αρκεί να έμεναν ασφαλείς (Ουρανός στον Ταύρο) κι ας είχαν στερηθεί κάποιες από τις ελευθερίες και τα δικαιώματα τους. Εξάλλου ποτέ δεν είναι αργά να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο το οποίο θα μας μετασχηματίσει και θα μας αναγεννήσει, όσο κι αν φοβόμαστε (Πλούτωνας στον Αιγόκερω - - - και Δίας Κρόνος στον Υδροχόο).

 

 

Σταδιακά η πανδημία άρχισε να δαμάζεται και να φθίνει και τα πράγματα να ξαναγυρνάνε δειλά – δειλά στην προ πανδημίας εποχή. Βεβαίως ο κόσμος δεν θα έπρεπε να εφησυχάζει τελείως, ακόμα και τώρα που βρέθηκε μια πρώτη λύση. «Ελευθερία» μεν (Δίας στον Υδροχόο), αλλά με μέτρο – μην ξεχνιόσαστε (Κρόνος στον Υδροχόο - - - και Δίας Κρόνος τετράγωνο με Ουρανό). Θα εξακολουθήσετε να έχετε κάποιους περιορισμούς στην ελευθερία σας, γιατί όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά (Πλούτωνας / Κρόνος / Αιγόκερως - - - και Δίας συζυγία με Κρόνο). Κι όσο για σας που μας ξεφύγατε και δεν κάνατε ακόμη τα εμβόλια – ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ και θα δούμε αργότερα τι θα κάνουμε με σας (Χείρωνας στον Κριό).

 

Κι έτσι η πάλη του «κακού» με το «καλό» συνεχίστηκε (όπως έκανε εξάλλου ανέκαθεν). Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μια από τις πιο σημαντικές όψεις της περιόδου αυτής είναι η όψη του Ποσειδώνα στους Ιχθείς σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης στο δίπολο Τοξότης – Δίδυμοι. Αυτή η όψη «ευθύνεται» κυρίως για την εξάπλωση του φαινομένου σε παγκόσμια κλίμακα. Παρόλο που ο «κακός» της υπόθεσης ήταν η όψη Κρόνος σε συζυγία με τον Πλούτωνα, αν δεν υπήρχε το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τους Δεσμούς τα πράγματα δεν θα εξελισσόταν τόσο ακραία και σε τόση μεγάλη κλίμακα. Κι αυτό γιατί το όλο σκηνικό στήθηκε πάνω στην παραπληροφόρηση, την πλύση εγκεφάλου (Δίδυμοι / Τοξότης) και τις μαζικές ψευδαισθήσεις γύρω από τα θέματα υγείας (Ποσειδώνας / Ιχθείς και ενεργοποίηση του αντίθετου πόλου = Παρθένος ). Έτσι ο φόβος και ο έλεγχος (Πλούτωνας / Κρόνος / Αιγόκερως) , βρήκε γερό πάτημα και κυριάρχησε παντού.

 

 

 

Συνεχίζεται στην επόμενη σελίδα:  Παραλλαγή Β – «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ»

 

 

 

Σελίδες        1         2         3          4

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα της π - Astrology

 

 

---

 

 

Μαθήματα  π - Astrology ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

© Copyright 2021 - 3102  Γιάννης Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.