Άρθρα  π - Astrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

 

---

 

 

Γιατί έγιναν λοιπόν όλα αυτά;

 

Όπως ξέρουμε, αν δεν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από τότε που έγινε μια διέλευση, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους έγινε και που μας οδηγεί αυτή. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε αρκετά αργότερα, όταν πλέον έχει περάσει η διέλευση και είμαστε πιο νηφάλιοι ή πιο αντικειμενικοί στο να κρίνουμε τα γεγονότα. Πόσο μάλλον που εδώ μιλάμε για την ανθρωπότητα και για παγκόσμια φαινόμενα. Ίσως μόνο οι ιστορικοί του μέλλοντος σε 20 – 30 χρόνια από τώρα (που θα έχουν όλα τα στοιχεία και το θα γίνει τα επόμενα χρόνια) να μπορέσουν να απαντήσουν με «σιγουριά» στο ερώτημα αυτό. Όμως μπορούμε να βγάλουμε με επιφύλαξη κάποια συμπεράσματα – ακόμα και τώρα που τα πράγματα είναι ακόμα εν εξελίξει.

 

Αρχικά ένας λόγος που έγιναν όλα αυτά είναι ο προφανής λόγος που αναφέραμε – δηλαδή η (έστω και φαινομενική) «διατάραξη» της ισορροπίας στην φυσική τάξη των πραγμάτων. Όπου υπάρχει μεγάλη ανισορροπία, έλκονται γεγονότα του αντίθετου πόλου με σκοπό να επιτευχθεί κάποτε η σύγκλιση και η ισορροπία των δύο πόλων. Πριν την κάθε Αναγέννηση υπήρξε πάντοτε ένας σκοτεινός Μεσαίωνας. Πριν την ελευθερία και την δικαιότερη διακυβέρνηση των πολιτών, υπήρξε πάντοτε μια στέρηση των δικαιωμάτων, μια «σκλαβιά» και μια απολυταρχική εξουσία. Πριν την «ανάταση» και την καλυτέρευση, υπήρξε πάντοτε μια εξαθλίωση της ανθρωπότητας. Κάτι παρόμοιο φαίνεται ότι συμβαίνει και τώρα.

 

 

 

 

Σίγουρα η ανθρωπότητα θα πρέπει να ωριμάσει κάπως, να αφυπνιστεί περισσότερο, να αλλάξουν οι δομές και ο τρόπος άσκησης της εξουσίας, να καλυτερέψουν οι συνθήκες εργασίας, να υπάρξει περισσότερη δικαιοσύνη και χώρος για όλες τις απόψεις, τα ατομικά δικαιώματα, την ελευθερία της έκφρασης κλπ κλπ.  Είναι όμως έτοιμη; ΄Η θα χρειαστούν ακόμα μεγαλύτερες ταλαιπωρίες και μπελάδες στο μέλλον; Τα ίδια ακριβώς συζητούσαμε και πριν από κάμποσους αιώνες, αλλά φαίνεται πως με τόσες ψευδαισθήσεις που υπάρχουν, η όλη εξέλιξη της ανθρωπότητας πάει πιο αργά απ’ όσο «θα ‘πρεπε» (παρά τα τεχνολογικά επιτεύγματα, την «πρόοδο» της επιστήμης και την «καλυτέρευση» των συνθηκών ζωής). Όμως κάθε φορά κάτι καλό βγαίνει στο τέλος μετά από μια «ταραγμένη» περίοδο. Κάτι περισσότερο «κερδίζεται» και αντισταθμίζει πάντα αυτό που φαίνεται ότι «χάνεται» προσωρινά. Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν γρήγορα, ξεχνούν γρήγορα και μαθαίνουν απ’ τα λάθη τους αργά. Κάποιοι λιγότεροι προσπάθησαν περισσότερο κι έμαθαν κάτι. Τους πρώτους μάλλον τους περιμένουν μερικές ακόμα φασαρίες και μπελάδες μέχρι να «στρώσουν». Οι δεύτεροι θα συνεχίζουν να φωτίζουν τον δρόμο τους και τον δρόμο των άλλων και θα συνεχίσουν να ζουν όσο το δυνατόν «καλύτερα» μπορούν - σ’ αυτήν -  και σ’ οποιαδήποτε άλλη εποχή, είτε πρόκειται για εποχή μαζέματος, είτε πρόκειται για εποχή σποράς ή ανθοφορίας.

 

 

Τώρα, την κάθε επικρατούσα κατάσταση την εκλαμβάνουμε πάντα ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο και τον βαθμό συνειδητότητας μας. Έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι του μέσου όρου (που είναι και η πλειονότητα), νομίζουν ότι είναι «ελεύθεροι» κι ότι απλά πρέπει να δεχθούν αναγκαστικά κάποιους προσωρινούς περιορισμούς αφού είναι για το καλό τους και την υγεία τους. Μερικοί απ’ αυτούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αυξήσουν την συνειδητότητα τους και να περάσουν σε άλλο εξελικτικό στάδιο, ίσως πρέπει να μάθουν να μην πιστεύουν άκριτα ότι τους σερβίρει το σύστημα και ν’ αρχίσουν να αμφιβάλλουν και να διαφοροποιούνται κάπως σταδιακά από αυτά που πιστεύει και αναπαράγει η κοινή γνώμη (ν’ αρχίσουν να φεύγουν σιγά - σιγά απ’ το κοπάδι / αγέλη). Οι περισσότεροι τώρα που βρίσκονται στο πρώτο και κυρίως στο 2ο στάδιο της εξατομίκευσης πολεμούν και παλεύουν με τα κέντρα εξουσίας και προσπαθούν να ανακτήσουν τις χαμένες τους ελευθερίες και τα δικαιώματα τους. Μερικοί απ’ αυτούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αυξήσουν την συνειδητότητα τους και να περάσουν σε επόμενο εξελικτικό στάδιο, ίσως πρέπει να μάθουν ότι με το να πολεμάς κάτι, απλά αυτό αντιστέκεται περισσότερο και γίνεται δυνατότερο - ή ότι κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει την πραγματική σου ελευθερία, αν δεν τον αφήσεις εσύ – ότι πρέπει να χαλαρώσουν κάπως και να μην τα βάζουν συνέχεια με αόρατους και ορατούς εχθρούς – να μην είναι συνεχώς σε εμπόλεμη κατάσταση / αντιπαράθεση ιδεολογιών, θεωριών, απόψεων κλπ κλπ. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις κυριαρχεί συνήθως ο ΦΟΒΟΣ (φόβος μήπως χάσω την υγεία και την ασφάλεια μου, μήπως με νικήσει το σύστημα, μήπως δεν ελευθερωθώ ποτέ, μήπως δεν κατακτήσω ποτέ πια τα δικαιώματα που μου στέρησαν, μήπως δεν «περάσει» ή δεν γίνει αποδεκτή η θεωρία και τα πιστεύω μου κλπ).

 

 

 

 

Αν τώρα βρισκόμαστε στο τρίτο στάδιο της εξατομίκευσης και πάνω, τότε απλά συνεχίζουμε να είμαστε στο μέτρο του δυνατού «ελεύθεροι» μέσα σ’ ένα κόσμο ανελευθερίας και καταπίεσης, χωρίς να έχουμε τις ψευδαισθήσεις του μέσου όρου, αλλά και χωρίς να πολεμάμε ανοικτά και μετωπικά το σύστημα. Είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι με τους φόβους μας, έτσι κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν μπορεί εύκολα να «πατήσει» σ’ αυτούς και να μας φοβίσει περισσότερο, ή να μας επιβάλλει πράγματα που δεν τα θεωρούμε επιτρεπτά. Είμαστε πιο ψύχραιμοι και λίγο πιο «αντικειμενικοί» - προφυλασσόμαστε επαρκώς όταν και όπου πρέπει, αλλά δεν χαλάμε τις ζωές μας, ούτε πιστεύουμε άκριτα αυτά που προσπαθεί να μας σερβίρει η κοινή γνώμη. Δεν ενοχλούμε πολύ το σύστημα κι έτσι κι εκείνο μας αφήνει στην ησυχία μας. Μεταδίδουμε πιο ήρεμα και πιο νηφάλια την όποια «αλήθεια» όταν και εφόσον μας ζητηθεί ή όταν κρίνουμε εμείς ότι είναι απαραίτητο, χωρίς να προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν ή να επιβάλλουμε τις απόψεις μας. Και βέβαια δεν περιμένουμε εναγωνίως το πότε θα έρθουν «καλύτερες» μέρες, γιατί – παρά τις όποιες «αντίξοες» συνθήκες – γνωρίζουμε ότι η κάθε μέρα είναι πολύτιμη και πρέπει να την ζούμε και να την βιώνουμε στην ολότητα της όσο καλύτερα μπορούμε.

 

 

Όμως η ανθρωπότητα εκτός από τα έθνη, τις ομάδες και τις διάφορες κατηγορίες ανθρώπων, αποτελείται εν τέλει από μεμονωμένα άτομα. Και το κάθε άτομο – παρά την όποια κοινή μοίρα ή παγκόσμιο πεπρωμένο, έχει τη δική του ατζέντα και το δικό του ατομικό δρόμο να διανύσει. Η «πανδημία» και όλα τα άλλα που έγιναν αυτή την περίοδο, έφερε τον καθένα μας αντιμέτωπο με κάποια από τα θέματα του (ανάλογα με τις ατομικές διελεύσεις που είχε αυτό το διάστημα). Έτσι τελικά το ερώτημα «γιατί έγιναν όλα αυτά;» καταλήγει σε πιο εξατομικευμένες απαντήσεις. Για τον Κώστα για παράδειγμα έγιναν για να αντιμετωπίσει τις σχέσεις του και να βρει τι είναι αυτό που ζητάει πραγματικά. Για την Ελένη έγιναν για να αντιμετωπίσει και να επιλύσει κάποια θέματα με την εργασία και την καριέρα της. Για τον Μάρκο έγιναν για να ενηλικιωθεί και να ξεφύγει από την επιρροή της οικογένειας του κλπ κλπ.

 

 

 

 

Καταλήγουμε λοιπόν σ’ αυτό που είχαμε αναφέρει ήδη από την αρχή. Ότι δεν έχει και τόση σημασία το να βρούμε τι έχει να μάθει γενικά η ανθρωπότητα απ΄ αυτά που συμβαίνουν (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε και εντελώς αδιάφοροι για τα όσα γίνονται γύρω μας), αλλά ότι πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στα δικά μας ζητήματα - θέματα και τις δικές μας ανισορροπίες τις οποίες καλούμαστε για άλλη μια φορά να επιλύσουμε και να ισορροπήσουμε. Ο κάθε γενέθλιος χάρτης αποτελεί μια μικρογραφία ολόκληρου του Σύμπαντος. Αν επιφέρουμε ένα είδος ισορροπίας και σύγκλισης στον μικρόκοσμο μας, τότε ολόκληρη η ισορροπία του Σύμπαντος επηρεάζεται και «αλλάζει» με κάποιον τρόπο (ασχέτως του αν το συνειδητοποιούμε ή όχι). Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να συλλάβουμε με ακρίβεια ολόκληρη την εικόνα και το γιατί γίνεται εξελικτικά αυτό που γίνεται κάθε φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά πιάνοντας και βιώνοντας το νήμα της δικής μας μικρής ιστορίας είναι υπεραρκετό – και κυρίως πιο εφικτό...

 

Γι αυτό όταν σας ρωτούν οι άλλοι να τους πείτε τι συμβαίνει στον κόσμο και που το πάει ο ποιητής ή τα «άστρα» με όλα αυτά, δώστε τους βέβαια κάποιες απαντήσεις – αλλά κυρίως στρέψτε ευγενικά την προσοχή τους σ’ αυτό που αποφεύγουν και σ’ αυτό που πρέπει να βιώσουν και να επιλύσουν ή να αποδεχθούν ατομικά την κάθε περίοδο.

 

 

 

Η μόνη παγκόσμια «λύση» είναι πάντα κυρίως η ατομική…

 

 

 

 

Σελίδες        1         2         3          4

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα της π - Astrology

 

 

---

 

 

Μαθήματα  π - Astrology ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

© Copyright 2021 - 3102  Γιάννης Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.