Βασικές αρχές της  π - Astrology

 

---

 

   

 

 

*       Δεν υπάρχουν στατικές ερμηνείες .Τα πάντα εξελίσσονται.

*       Δεν υπάρχουν «κακοί» ή «καλοί» πλανήτες και όψεις .

*       Δεν υπάρχουν «τυχαία» γεγονότα, ούτε «κακή» ή «καλή» τύχη ή μοίρα.

*       Υπάρχει μόνο η αντίστασή μας στην αλλαγή, ο φόβος του αύριο και ο φόβος του θανάτου.

*       Όλα τα γεγονότα που μας συμβαίνουν, είναι απαραίτητα για την εξέλιξή μας. 

*       Ό,τι δεν αναγνωρίζουμε σε μας, το προβάλουμε στους άλλους.

*       Παίζουμε τους ρόλους μας, αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΜΑΣ!

*       Όποιος ασχολιέται πολύ με τις προβλέψεις ή με το τι θα γίνει στο μέλλον , αποφεύγει κάποιο κομμάτι του εαυτού του και αρνείται να ζει στο ΤΩΡΑ.

 

 

 

 

 

 

 

*                Όλοι οι άνθρωποι έχουν ζήσει πολλές προηγούμενες ζωές (σε μια σειρά συνεχών και διαδοχικών επανενσαρκώσεων).

 

 

*                Το ωροσκόπιο μας δείχνει το εξελικτικό στάδιο που βρίσκεται ο κάθε άνθρωπος κατά τη στιγμή της γέννησης, καθώς και τις προθέσεις της Ψυχής του για την παρούσα ενσάρκωση.

 

 

*                Δεν υπάρχουν στατικές ερμηνείες σε ένα ωροσκόπιο. Τα πάντα εξελίσσονται. Κάποια στιγμή όλοι θα πρέπει να αρχίσουμε να θέτουμε τις «σωστές» ερωτήσεις: «Γιατί γεννήθηκα μ’ αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ; Σε τι με βοηθάνε στην εξέλιξή μου; Είναι τόσο «άσχημες» κάποιες πλευρές του  χαρακτήρα μου , ή κάθε μου «αρνητικό» χαρακτηριστικό περιέχει και κάποιο ΔΩΡΟ; Μήπως όλα είναι και ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ όπως πρέπει; Μήπως κάθε «αναποδιά», με βάζει τελικά σε κάποιον δρόμο; Σε τι μου χρησίμευσαν  οι «άσχημες» καταστάσεις της ζωής μου;»

 

 

*                Δεν υπάρχουν «κακοί» πλανήτες ή όψεις . Κάθε σώμα και κάθε γεγονός έχει ουδέτερα χαρακτηριστικά. Εμείς-ανάλογα με την συνειδητότητά μας-τα ερμηνεύουμε σαν «θετικά» ή «αρνητικά». Αν αλλάξουμε την οπτική μας, θα δούμε πως όλα έχουν κάποιον εξελικτικό ρόλο και ότι ήταν απαραίτητο να συμβούν.

 

 

 

 

*                Δεν υπάρχουν «τυχαία» γεγονότα, ούτε «κακή» τύχη ή μοίρα. Όπως επίσης δεν υπάρχουν «θύματα» μέσα στο Σύμπαν. Υπάρχει μόνο η αντίστασή μας στην αλλαγή, ο φόβος του αύριο και ο φόβος του θανάτου.

 

 

 

*                Όλοι μας ήμαστε κατά κύριο λόγο «υπεύθυνοι» για ότι μας συμβαίνει και κάποια στιγμή θα πρέπει ν’ αποκτήσουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα για τα κρίσιμα και κεντρικά σημεία της ζωής μας.

 

 

*                Υπάρχουν άπειρες πιθανότητες δυνατής εξέλιξης ενός γεγονότος ή ενός «πεπρωμένου». Τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί με απόλυτη σιγουριά.

 

 

                      

 

 

*                Οι πλανήτες δεν μας «προκαλούν» τίποτα, ούτε είναι «υπεύθυνοι» γι’ αυτά που μας συμβαίνουν. Είναι απλώς σύμβολα, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μάθουμε περισσότερα για μας.

 

 

*                Όσοι ασχολούνται πολύ με τις προβλέψεις, αποφεύγουν να δουν κάποιο κρυμμένο κομμάτι του εαυτού τους και μεταθέτουν την ευθύνη των πράξεών τους σε δυνάμεις έξω απ’ αυτούς.

 

 

*                Δεν υπάρχει πιθανότητα λάθους σε οτιδήποτε κι αν κάνουμε (το Εγώ κρίνει υποκειμενικά κάτι σαν «λάθος»). Ακόμα και το «χειρότερο» λάθος οδηγεί στην αλήθεια και είναι απαραίτητο για την εξέλιξή μας.

 

 

 

 

*                Το κάθε τι έρχεται στην ώρα του. Πριν επιστρέψουμε στην Πηγή, πρέπει να ζήσουμε διάφορες εμπειρίες πάνω στην Γη. Κάθε προσπάθεια να «παρακάμψουμε» δρόμο και να αποφύγουμε τα ενδιάμεσα «εμπόδια», απλώς μας πηγαίνει πιο «πίσω»...

 

 

*                Όλα τα γεγονότα που μας συμβαίνουν, είναι απαραίτητα για την εξέλιξή μας. Η  π - Astrology, μας βοηθά να θέσουμε τις σωστές ερωτήσεις και να λάβουμε απαντήσεις, στο γιατί βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον δρόμο και τι να κάνουμε μ’ αυτά που έχουμε. Ακόμα μας μαθαίνει πως ν’ «αλλάξουμε» , αφού πρώτα αναγνωρίσουμε, αποδεχθούμε και αγαπήσουμε όλα τα κομμάτια του εαυτού μας .

 

 

*                Ασχολείται με την περιγραφή του περιφερειακού «εαυτού» (ΕΓΩ – ΣΚΙΑ), αλλά κυρίως μας βοηθά να έρθουμε σε επαφή με τον πραγματικό μας Εαυτό (με το κέντρο – πυρήνα μας).

 

 

                     

 

 

*                Το Σύμπαν δεν παίρνει τίποτα προσωπικά και είναι πάντα εκεί δίπλα μας έτοιμο για να μας βοηθήσει (εμείς πάλι πολλές φορές όχι !).

 

 

*                Το Σύμπαν έχει χιούμορ (εμείς πάλι πολλές φορές όχι!). Φρόντισε λοιπόν να "κρύψει" την ευτυχία, το γέλιο και τη χαρά εκεί που αποκλείεται να ψάξουμε, όσα σεμινάρια κι αν παρακολουθήσουμε, όσα βιβλία κι αν διαβάσουμε. Αν έχουμε δυο πίτες και φάμε τη μία, η ευτυχία θα είναι «κρυμμένη» στην άλλη. Αν φάμε την άλλη, η ευτυχία θα είναι «κρυμμένη» στην μία.

 

 

*                Η ευτυχία είναι κάτι το πλαστό, δημιούργημα του Εγώ και των διαφημίσεων. Η ευτυχία απλώς ΕΙΝΑΙ. Ουσιαστικά δεν «χρειάζεται» να κάνουμε τίποτα για να την βρούμε, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν είχε καμία πρόθεση να κρυφτεί!

 

 

 

 

 

© Copyright 2013 – 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.