Μαθήματα  π - Astrology

 

---

 

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

*    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

 

Είμαι αρχάριος και δεν έχω γνώσεις Αστρολογίας (ή οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες). Θα μπορέσω να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

 

Απάντηση:

 

Δεν χρειάζονται γνώσεις Αστρολογίας για να παρακολουθήσει κάποιος τα μαθήματα. Ότι χρειάζεται ο αρχάριος περιέχεται μέσα στην ύλη των μαθημάτων.

 

 

 

*    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΗΔΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

 

Εγώ έχω γνώσεις Αστρολογίας (λίγες -  πολλές - πάρα πολλές κλπ). Χρειάζεται να παρακολουθήσω από την αρχή τα μαθήματα; Δεν θα είναι βαρετό να ξαναδιαβάζω πράγματα που ξέρω ήδη;

 

Απαντήσεις:

 

«Δεν θα είναι βαρετό να ξαναδιαβάζω πράγματα που ξέρω ήδη;»

 

ΟΧΙ – στις περισσότερες περιπτώσεις – δεν θα τα ξέρετε (τουλάχιστο με τον τρόπο που παρουσιάζονται στα μαθήματα).

 

«Χρειάζεται να παρακολουθήσω από την αρχή τα μαθήματα;»

 

ΝΑΙ – καλό θα ήταν (δείτε παρακάτω το γιατί)…

 

 

 

 

Έχει αποδειχθεί ότι εκείνοι που έχουν ήδη κάποιες γνώσεις Αστρολογίας (συνήθως παραδοσιακής), «ζορίζονται» περισσότερο με τα μαθήματα. Η  π - Astrology είναι μια καινούργια μορφή Αστρολογίας (βλέπε «Επίπεδα συνειδητότητας και είδη Αστρολογίας») και ενώ χρησιμοποιεί κάποιους από τους συμβολισμούς ή τις τεχνικές των παλαιότερων μορφών Αστρολογίας, διαφέρει κατά πολύ απ’ αυτές. Πολλά απ’ αυτά που υπάρχουν στα παλιότερα είδη Αστρολογίας ερμηνεύονται διαφορετικά εδώ, ή δεν ισχύουν καθόλου (για παράδειγμα δεν χρησιμοποιούνται όροι όπως «έξαρση», «αδυναμία», «πτώση», «κυριαρχία», «ευνοϊκός», «δυσμενής» , «βοηθητικός», «επιβλαβής», «άσχημη / κακή / δύσκολη -- καλή / τυχερή / εύκολη» κλπ όψη , «ευεργέτης», «κακεργέτης», «κτυπημένος» - όπως και πολλοί άλλοι).

 

 

Τα παλιότερα είδη Αστρολογίας (ακόμα και αυτά που ασχολούνται με την «αυτογνωσία» και την «αύξηση» της συνειδητότητας), είναι προσανατολισμένα προς τον δυϊσμό και την διπολική σκέψη. Περιγράφουν απλά το Εγώ, ή στην «καλύτερη» αναλύουν ατελείωτα τον περιφερειακό εαυτό (Εγώ – Σκιά), ψάχνοντας ή προτείνοντας διάφορα πιθανά σενάρια – ερμηνείες / εκβάσεις («τι θα γινόταν αν…») των ζητημάτων – θεμάτων μας.

 

Στηρίζονται – λιγότερο ή περισσότερο – πάνω στις έννοιες του «καλού» ή του «κακού», ή στο τι «πρέπει» να κάνουμε ή να «βρούμε» για να «αλλάξουμε» τον εαυτό μας και να τον κάνουμε «καλύτερο» (να δούμε ποιες είναι οι «ικανότητές» μας, τα «χαρίσματά» μας ή τα «αδύνατα» σημεία μας κλπ).

 

 

Έτσι πολλοί απ’ αυτούς που έχουν μάθει να σκέφτονται με τους όρους του «καλού» και του «κακού» - ή του «αν / επειδή … θα» κλπ μπερδεύονται – τουλάχιστον στην αρχή. Στις περισσότερες περιπτώσεις «καλούνται» να ξεχάσουν πολλά απ’ αυτά που έχουν μάθει, ή να αρχίσουν να σκέφτονται και να τα ερμηνεύουν αλλιώς.

 

 

Αυτό που κάνουν οι πιο πολλοί στην αρχή είναι να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα πράγματα σύμφωνα μ’ αυτά που ξέρουν ήδη από άλλες πηγές (δεν αφήνονται εύκολα να αφομοιώσουν το καινούργιο και να αποκτήσουν μια άλλη οπτική γωνία για τα πράγματα).

 

 

                                                            

              

 

Ξαναγυρνάνε σ’ αυτά που ξέρουν (τα οποία «βολεύουν» συνήθως το Εγώ) – δεν φεύγουν εύκολα από τις ψευδαισθήσεις τους ή τις διαρκείς αναλύσεις τους («ο Δίας είναι καλός – γιατί μου το χαλάτε τώρα» - ή - «ο Κρόνος μου κάνει αυτό – είναι μια ανακούφιση να ξέρω ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για τα όσα περνάω κι ότι εγώ δεν φταίω – αφήστε με σας παρακαλώ να συνεχίσω να το πιστεύω αυτό» - ή  - «οι γονείς μου με κατέστρεψαν – αν μου το πάρετε αυτό τι θα έχω να παραπονιέμαι και να κλαίγομαι» - ή - «αν αποκτήσω υπευθυνότητα – αν κάνω αυτό κι εκείνο, τότε θα γίνω καλύτερος και δεν θα ξανακάνω τα ίδια λάθη» -  ή  - «το καρμικό χρέος μου σ΄ αυτή τη ζωή είναι… γι΄ αυτό τα περνάω αυτά» -  ή - «το μεσοδιάστημα του… με … σημαίνει …και σε συνδυασμό με το τετράγωνο … που βρίσκεται στα … και επειδή ο κλήρος της τύχης είναι…, οπότε αλλοιώνει το …, άρα αυτό το τραύμα …θα έχει σαν αποτέλεσμα …, ΑΛΛΑ αν λάβω υπόψη το τρίγωνο… κι ότι η Vesta βρίσκεται σε … θέση - -  αυτό σημαίνει ότι αν κάνω … - που μπορώ να το κάνω – γιατί ο … δεν είναι ανάδρομος και γιατί συγχρόνως το Part of Marriage… είναι … - - θα μπορέσω να …» κλπ κλπ. - - - συνεχίζεται επ’ άπειρον = «αν μου πάρετε την διαρκή ανάλυση και την προσπάθεια ελέγχου των πραγμάτων, με τι θ’ ασχολιέμαι; Θα βιώνω περισσότερο αυτά που μου συμβαίνουν στο τώρα, θα έρθω σε επαφή με ανεπιθύμητα συναισθήματα και φόβους – με τα ζωώδη μου ένστικτα – κι αυτό είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!!!»).

 

 

Στα μαθήματα της  π - Astrology εκπαιδεύουμε σταδιακά τον νου  - τον βοηθάμε να μην σκέφτεται τόσο πολύ δυϊστικά  / διπολικά. Αυξάνουμε το επίπεδο συνειδητότητάς μας και μαθαίνουμε – αρχικά - να ερμηνεύουμε τα πράγματα σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο και – αργότερα - να αποταυτιζόμαστε από τις ψευδαισθήσεις και το προσωπικό δράμα/ ιστορία του περιφερειακού «εαυτού».

 

 

 

Γι αυτό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε την εκπαίδευσή μας από την αρχή

 

 

Επιστροφή στα μαθήματα της π - Astrology

 

 

© Copyright 2013 - 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.