Άρθρα  πAstrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

 

---

 

Επίπεδα συνειδητότητας και είδη Αστρολογίας

 

του  Γιάννη Καλοκύρη

 

 

     

 

 

Στην ενότητα «Το Εξελικτικό ταξίδι της Ψυχής» μιλήσαμε για τις τρεις μορφές / επίπεδα συνειδητότητας που αναπτύσσουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας (χαμηλή συνειδητότητα, αυξημένη συνειδητότητα και υψηλή συνειδητότητα).

 

 

Είδαμε ότι τα «επίπεδα» της συνειδητότητας συνυπάρχουν μέσα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας κι ότι σε άλλα θέματα είμαστε περισσότερο συνειδητοί και σε άλλα όχι και τόσο.

 

Είδαμε επίσης πως δεν υπάρχει κάποια μορφή συνειδητότητας «καλύτερη» ή «χειρότερη» από κάποια άλλη κι ότι όλες οδηγούν τελικά στην αναγνώριση - αποδοχή των διάφορων «κομματιών» μας και στην επαφή με τον πραγματικό μας Εαυτό.

 

 

 

Στο χώρο της Αστρολογίας υπάρχουν πολλά είδημορφές, τα οποία σχετίζονται λιγότερο ή περισσότερο με κάποιο από τα τρία είδη συνειδητότητας.

 

 

 

 

 

 

Είδη Αστρολογίας που σχετίζονται με την Χαμηλή συνειδητότητα

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΓΩ

ΔΥΪΣΜΟΣ: «ΑΣΠΡΟ» /  «ΜΑΥΡΟ» - «ΚΑΛΟ» / «ΚΑΚΟ»

 

Κάθε μορφή Αστρολογίας που στηρίζεται στις έννοιες του «καλού» και του «κακού». Που ερμηνεύει τα πράγματα σαν «καλά» ή «κακά». Που μεταθέτει την ευθύνη του εαυτού μας σε κάτι έξω από εμάς (ο πλανήτης τάδε είναι υπεύθυνος που είσαι έτσι). Που θεωρεί ότι το παρελθόν ή το μέλλον είναι προκαθορισμένα. Που περιγράφει τα πράγματα στατικά (είσαι αυτό και δεν είσαι το άλλο – κι έτσι θα είσαι πάντα). Που προσπαθεί να προσδιορίσει με ακρίβεια το τι θα συμβεί (αυτό θα γίνει στο μέλλον – προβλέψεις).  Που ασχολείται κυρίως με το μέλλον. Που περιγράφει μόνο το Εγώ μας.

 

 

ΕΙΔΗ – ΜΟΡΦΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ:

 

Η κλασσική – παραδοσιακή Αστρολογία και τα διάφορα παρακλάδια της σχετίζονται μ’ αυτό το επίπεδο συνειδητότητας.

 

 

ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ:

 

Για όσα κομμάτια μας θέλουν να διατηρήσουν τα πράγματα αιώνια σε μια «όμορφη» ή «άσχημη» ψευδαίσθηση (για όσα κομμάτια έχουμε χαμηλή συνειδητότητα). Για τον αναζητητή των ψευδαισθήσεων.

 

 

 

 

 

Είδη Αστρολογίας που σχετίζονται με την Αυξημένη συνειδητότητα

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ

ΔΥΪΣΜΟΣ: «ΜΑΥΡΟ» / «ΑΣΠΡΟ»  -  «ΚΑΚΟ» / «ΚΑΛΟ»

 

Κάθε μορφή Αστρολογίας που αναζητεί τον λόγο για τον οποίο είμαστε έτσι ή αλλιώς. Που περιγράφει εκτός από το Εγώ και τη Σκιά μας. Που μας φέρνει αντιμέτωπους με το δικό μας μερίδιο «ευθύνης» για τα όσα βιώνουμε. Που ασχολείται με την αύξηση της συνειδητότητας και ψάχνει να βρει και να ερμηνεύσει την μεγαλύτερη εικόνα (το πώς λειτουργούν τα πράγματα). Που εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στο πεπρωμένο – μοίρα και την ελεύθερη βούληση. Που ασχολείται με την «αυτογνωσία» και την «αυτοβελτίωση» μας (αν «μάθεις» αυτό, αν «κάνεις» αυτό τα πράγματα θα γίνουν «καλύτερα»).  Που ασχολείται κυρίως με το παρελθόν και πως αυτό επηρεάζει το μέλλον. Παρόλο που το είδος της Αστρολογίας αυτής λαβαίνει υπόψη της και τη Σκιά (= όλα μας τα «κομμάτια»), εξακολουθεί να ερμηνεύει τα πράγματα διπολικά και δυϊστικά (αυτό είναι «κακό» - πρέπει να το «αλλάξεις» να το «μετουσιώσεις» σε κάτι άλλο / αυτό είναι «καλό» - πρέπει να το «αναπτύξεις» ή να το «βρεις» κλπ κλπ).

 

ΕΙΔΗ – ΜΟΡΦΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ:

 

Η Ανθρωπιστική Αστρολογία, η Ψυχολογική Αστρολογία και η Εξελικτική Αστρολογία είναι μερικά παραδείγματα από τα είδη της Αστρολογίας που σχετίζονται μ’ αυτό το επίπεδο συνειδητότητας.

 

 

ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ:

 

Για όσους θέλουν να δουν ποια είναι τα απωθημένα τους κομμάτια και το πώς λειτουργούν τα πράγματα. Για όσους θέλουν να «αλλάξουν» τον εαυτό τους και να βρουν την «αιτία» που κρύβεται πίσω απ’ όσα τους συμβαίνουν. Για τον αναζητητή της «Αλήθειας».

 

 

 

Και τα δύο προηγούμενα είδη – μορφές Αστρολογίας αναλύουν και περιγράφουν τον περιφερειακό «εαυτό» μας (ΕΓΩ / ΣΚΙΑ) και είναι και τα δύο – λιγότερο ή περισσότερο – προσανατολισμένα προς τον κόσμο των ψευδαισθήσεων, του δυϊσμού και της διπολικής σκέψης («καλό» - «κακό» / «άσπρο – «μαύρο» / ή «αυτό» ή «εκείνο» / «αν» … «θα»).

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: περισσότερα για τον περιφερειακό και τον πραγματικό μας εαυτό (κέντρο, πυρήνας), μπορείτε να δείτε  στις ενότητες «Τι είναι η π - Astrology»  και  «Η Βασική θεωρία» .

 

 

 

 

 

Είδη Αστρολογίας που σχετίζονται με την Υψηλή συνειδητότητα

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ «ΕΑΥΤΟΥ» ΚΑΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΑΥΤΟ (ΚΕΝΤΡΟ / ΠΥΡΗΝΑΣ)

ΜΗ – ΔΥΪΣΜΟΣ

 

Από το 2000 και μετά άρχισε να αναπτύσσεται σε διάφορα μέρη του κόσμου μια άλλη μορφή Αστρολογίας. Η Αστρολογία αυτή είναι μια μετεξέλιξη κυρίως της Εξελικτικής Αστρολογίας και ασχολείται εκτός από την περιγραφή του Εγώ και της Σκιάς (περιφερειακός «εαυτός») και με την επαφή με τον πραγματικό μας Εαυτό (κέντρο – πυρήνας). Η Αστρολογία αυτή μιλάει για την κατάργηση των ψευδαισθήσεων μας, για το ποιοι είμαστε πραγματικά και δεν ασχολείται τόσο πολύ με την προσωπική ιστορία – δράμα μας. Μιλάει για την ισορροπία των «αντιθέτων», για τον Φυσικό νόμο και το πόσο πολύ αντιστεκόμαστε σ’ αυτόν και για την μετάβαση από την διπολική σκέψη («καλό» - «κακό»)  στην αποδοχή και την αποταύτιση από τον ψευδή «εαυτό» («εαυτό» σε ανισορροπία). Ασχολείται κυρίως με το παρόν (πώς να ζούμε σε παρουσία στο ΤΩΡΑ).

 

 

ΕΙΔΗ – ΜΟΡΦΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ:

 

Η Αστρολογία του Χείρωνα του Martin Lass, η Sacred Marriage Astrology του Adam Gainsburg, η Non dual Astrology του Eric Meyers, η Astrology of Evolution of Consciousness του Maurice Fernandez και η  π Astrology που προτείνεται εδώ, είναι μερικά παραδείγματα από τα είδη της Αστρολογίας που σχετίζονται μ’ αυτό το επίπεδο συνειδητότητας.

 

 

ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ:

 

Για όσους θέλουν να «ξαναθυμηθούν» το ποιοι είναι πραγματικά. Για όσους έχουν βαρεθεί τις ατέλειωτες αναλύσειςπεριγραφές του περιφερειακού «εαυτού» και θέλουν να ζήσουν και να βιώσουν τη ζωή τους σε παρουσία – στο τώρα. Για τον «ελεύθερο» άνθρωπο.

 

 

                          

 

 

 

Το κάθε είδος προέρχεται και περιλαμβάνει τεχνικές από τα προηγούμενα είδη – των οποίων αποτελεί μια μετεξέλιξη και τα οποία επεκτείνει.

 

 

Έτσι για παράδειγμα η Ψυχολογική Αστρολογία χρησιμοποιεί τις τεχνικές και τις μεθόδους της παραδοσιακής Αστρολογίας («πατά» πάνω σ’ αυτήν), αλλά την επεκτείνει και ερμηνεύει τα πράγματα πιο ολιστικά, λαβαίνοντας υπόψη εκτός από το Εγώ και την Σκιά -  προσπαθώντας να εξηγήσει το πώς λειτουργούν τα πράγματα και το τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας μ’ αυτά που έχουμε.

 

Η Εξελικτική Αστρολογία χρησιμοποιεί με τη σειρά της τις τεχνικές και τις μεθόδους της Ψυχολογικής Αστρολογίας, την οποία όμως επεκτείνει – βάζοντας στο παιχνίδι και τις προηγούμενες ζωές και το πώς εξελισσόμαστε – το ποιος είναι ο δρόμος μας – στις διάφορες επανενσαρκώσεις μας.

 

Τέλος οι νέες μορφές Αστρολογίας χρησιμοποιούν τις τεχνικές και τις μεθόδους της Εξελικτικής Αστρολογίας τις οποίες επεκτείνουν – αφού ασχολούνται εκτός από την περιγραφή του περιφερειακού εαυτού και με την επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό.

 

 

 

 

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΛΑ»

 

Δεν υπάρχει «καλύτερο» ή «χειρότερο» είδος ή μορφή Αστρολογίας. Όλα τα είδη είναι «οκ» και όλα δίνουν «καλά» και «επιτυχημένα» αποτελέσματα (όλα τα είδη λειτουργούν – ισχύουν). Εξαρτάται από τι ψάχνει να βρει κανείς και ποιο είναι το επίπεδο συνειδητότητας του όσον αφορά το οποιοδήποτε ζήτημα – θέμα του.

 

 

Έτσι αν για ένα θέμα μας έχουμε χαμηλή συνειδητότητα, αν αντιστεκόμαστε και δεν είμαστε «έτοιμοι» ακόμα να μάθουμε περισσότερα γι αυτό, ή αν απλά είμαστε διανοητικοί – θεωρητικοί τύποι και θέλουμε να ελέγχουμε κυρίως τους άλλους και τις εξωτερικές μας συνθήκες, θα θελήσουμε να κάνουμε προβλέψεις ή να μας «καθησυχάσει» κάποιος ότι θα «περάσει», ότι «φταίει» κάποιος άλλος, ότι εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι κλπ κλπ, οπότε κατάλληλη σ’ αυτή τη περίπτωση είναι η χρήση της παραδοσιακής Αστρολογίας («όλα θα πάνε καλά, θα παντρευτείς, πολλά χρήματα θα λάβεις – σε 2 μήνες όλα θα είναι καλύτερα / όπως τα θέλεις» κλπ κλπ). Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι ότι πολλές φορές καταλήγουμε με τα «αντίθετα» αποτελέσματα απ’ αυτά που θα θέλαμε (ή που περιμένουμε): «έρχεται ο Κρόνος – ΦΥΛΑΞΟΥ!!» «Ποιος ξέρει τι θα πάθεις μ’ αυτή τη Σελήνη που έχεις!» «ο Πλούτωνας θα στα διαλύσει όλα και θα πάθεις αυτό… κι εκείνο…» κλπ κλπ.

 

(ΔΥΪΣΜΟΣ = ή «ΑΣΠΡΟ» ή «ΜΑΥΡΟ» / ή «ΚΑΛΟ» ή «ΚΑΚΟ»).

 

 

Αν πάλι  θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για ένα ζήτημα – θέμα μας (αν αναζητούμε την «αλήθεια» - αν έχουμε αυξήσει κάπως τη συνειδητότητα μας ως προς ένα ζήτημα – θέμα μας), αν μέσα μας είναι ενισχυμένος ο «κριτής» (αν είμαστε γεμάτοι με τύψεις και ενοχές) ή το «θύμα» («εγώ ο καημένος»), ή αν απλά είμαστε διανοητικοί – θεωρητικοί τύποι και θέλουμε να ελέγχουμε κυρίως τον εαυτό μας, θα στραφούμε προς την Ψυχολογική ή την Εξελικτική Αστρολογία (θα πρέπει να κάνεις αυτό κι εκείνο /  αν θέλεις να «αλλάξεις» θα «πρέπει» να…/  ο δρόμος σου είναι αυτός και πρέπει σ’ αυτή τη ζωή να «αναπτύξεις» αυτό… κλπ). Πολλές φορές εκτός από τις διαρκείς τύψεις και ενοχές (ή την κατάθλιψη) που συνήθως συνοδεύουν μια ανάλυση με τη χρήση αυτών των μορφών Αστρολογίας (ναι είμαι «γεμάτος» ψυχολογικά τραύματα / ναι «τα έχω» όλα / ναι  πρέπει να κάνω αυτό κι εκείνο για να «σωθώ» ή να γίνω «καλύτερος» / ναι «έφταιξα» τώρα αναγνωρίζω το «λάθος» μου κλπ), συναντάμε – ταυτόχρονα -  και μια «αισιόδοξη» συμβουλευτική υποστήριξη, καθώς και μια ελαφριά ή καθαρή προτίμηση προς τη «φωτεινή» πλευρά των πραγμάτων: «όλα για το καλό σου είναι…» «είναι ένα μάθημα που πρέπει να μάθεις…» «όλα είναι φωτεινά κι όλα θα πάνε καλά στο τέλος…» «όλοι είμαστε ένα…» «το Σύμπαν σου στέλνει μηνύματα…» κλπ κλπ

 

(ΔΥΪΣΜΟΣ = ή «ΜΑΥΡΟ» ή «ΑΣΠΡΟ»  /  ή «ΚΑΚΟ» ή «ΚΑΛΟ»).

 

 

Αν τέλος θέλουμε να «βρούμε» επιτέλους την αρμονία και την ισορροπία και να βιώσουμε τη ζωή μας στο τώρα (υψηλή συνειδητότητα), αν έχουμε καταλάβει ότι ο περιφερειακός «εαυτός» είναι μια ψευδαίσθηση και θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με το κέντρο μας, ή αν απλά είμαστε διανοητικοί – θεωρητικοί τύποι που κατάλαβαν κάποια στιγμή ότι η διαρκής ανάλυση και η θεωρητική γνώση δεν οδηγούν πουθενά κι ότι δεν υπάρχει κάτι που «χρειάζεται» να «βρεις» για να ζήσεις μια ισορροπημένη ζωή αλλά απλά να ξαναθυμηθείς αυτό που είσαι πραγματικά, θα στραφούμε σε μια από τις καινούργιες μορφές Αστρολογίας .

 

( ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ» - ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ – ΜΗ/ ΔΥΪΣΜΟΣ - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ «ΕΑΥΤΟΥ» - ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ).

 

 

 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ  πASTROLOGY ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

 

 

 

 

Τα παλιότερα είδη Αστρολογίας (ακόμα και αυτά που ασχολούνται με την «αυτογνωσία» και την «αύξηση» της συνειδητότητας), είναι προσανατολισμένα προς τον δυϊσμό και την διπολική σκέψη. Περιγράφουν απλά το Εγώ, ή στην «καλύτερη» αναλύουν ατελείωτα τον περιφερειακό εαυτό (Εγώ – Σκιά), ψάχνοντας ή προτείνοντας διάφορα πιθανά σενάρια – ερμηνείες / εκβάσεις («τι θα γινόταν αν…») των ζητημάτων – θεμάτων μας.

 

 

Στηρίζονται – λιγότερο ή περισσότερο – πάνω στις έννοιες του «καλού» ή του «κακού», ή στο τι «πρέπει» να κάνουμε ή να «βρούμε» για να «αλλάξουμε» τον εαυτό μας και να τον κάνουμε «καλύτερο» (να δούμε ποιες είναι οι «ικανότητές» μας, τα «χαρίσματά» μας ή τα «αδύνατα» σημεία μας κλπ).

 

 

Η φιλοσοφία της πAstrology είναι διαφορετική. Μόνο ένα μικρό μέρος της ασχολείται με τα παραπάνω (κι αυτό απλά και μόνο για να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά είναι ψευδαισθήσειςταυτίσεις τις οποίες πιστεύουμε ότι είναι «αληθινές»). Στην  πAstrology  - από ένα σημείο και μετά - δεν ψάχνουμε να «βρούμε» εναγωνίως κάτι, αφού συνειδητοποιούμε ότι αυτό που «ψάχνουμε» να «βρούμε», υπάρχει ήδη μέσα μας σε ισορροπία κι ότι δεν είμαστε στην πραγματικότητα αυτό.

 

Ότι δεν «πρέπει» να «αναπτύξουμε» κάτι (πχ αυτοπεποίθηση, υπευθυνότητα κλπ) για να γίνουμε «καλύτεροι» - δεν «πρέπει» να γίνουμε κάτι «άλλο» απ’ ότι είμαστε, γιατί όλα αυτά που το Εγώ νομίζει ότι δεν είναι κι ότι θα πρέπει να τα «αναπτύξουμε» ή να τα «ανακαλύψουμε» ή να τα «αποκτήσουμε» κάποτε, υπάρχουν ήδη μέσα μας κι απλά αλλάζει μόνο η συνειδητότητά μας ως προς αυτά (ξαναθυμόμαστε ότι τα έχουμε ήδη).

 

 

 

 

 

 

---

 

 

Μαθήματα  π - Astrology ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

© Copyright  2013 – 3102   Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.