Το Εξελικτικό Ταξίδι της Ψυχής

 

 

---

 

 

 

*                       Τρεις μορφές – «επίπεδα» συνειδητότητας

 

Κατά τη διάρκεια του εξελικτικού μας ταξιδιού, «αναπτύσσουμε» τρεις μορφές – «επίπεδα» συνειδητότητας:

 

 

Α)  Χαμηλή συνειδητότητα (συνειδητότητα του ΕΓΩ)

Ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: περισσότερα για τους αναζητητές των ψευδαισθήσεων και τους αναζητητές της «αλήθειας», βλέπε στην ενότητα «Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» .

 

 

ΠΟΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΗ με κάποια κομμάτια του Εγώ και αποφυγή – απώθηση – προβολή στους άλλους των «αντιθέτων» τους (ΣΚΙΑ). Ταύτιση = ακραία έκφραση των κομματιών αυτών.

 

 

 

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ – ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ «ΕΥΤΥΧΙΑΣ» Ή ΤΗΣ «ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ» ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΖΟΥΜΕ. ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ Ή ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ.

 

 

ΒΑΣΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ -  ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

 

Δείτε ΕΔΩ τα βασικά χαρακτηριστικά, τις πιο συνηθισμένες συμπεριφορές και τις ψευδαισθήσεις του αναζητητή των ψευδαισθήσεων…

 

 

 

 

Ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, ανακαλύπτει σταδιακά πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως πίστευε. Παρατηρεί ότι δεν είναι «τυχαίο» το ότι «πέφτει» πάντα πάνω στους ίδιους ανθρώπους ή ότι του «τυχαίνουν» οι ίδιες καταστάσεις – γεγονότα. Ανακαλύπτει ότι εξακολουθεί να μην είναι ευτυχισμένος παρά τις όποιες εξωτερικές κατακτήσεις του. Ότι τα προβλήματα παραμένουν παρά τις προσπάθειές του για «ένα καλύτερο μέλλον».

 

 

Στρέφεται περισσότερο εσωτερικά και αναρωτιέται: «μήπως είμαι κι εγώ λίγο υπεύθυνος για όσα μου συμβαίνουν;» το οποίο οδηγεί συνήθως στο: «αν μάθω περισσότερα για μένα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα». Έτσι ξεκινάει το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης – «αυτογνωσίας» ή του «πνευματικού» δρόμου. Ο αναζητητής των ψευδαισθήσεων αρχίζει ν’ ανακαλύπτει σταδιακά τη Σκιά του και το πώς «λειτουργεί» το Σύμπαν. Διψά να μάθει την «Αλήθεια», να ζήσει «υπερβατικές» εμπειρίες και (αργότερα) να βρει τη «φώτιση».

 

 

 

 

Είναι «έτοιμος» να αντικαταστήσει τις ψευδαισθήσεις του με ακόμα «μεγαλύτερες» ψευδαισθήσεις !

 

 

 

 

 

Β)  Αυξημένη συνειδητότητα (συνειδητότητα ΕΓΩ – ΣΚΙΑΣ)

Ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΗΣ «ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗ – ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ «ΑΠΟΔΟΧΗ»  των «αντιθέτων». Ερχόμαστε σε επαφή σταδιακά με τον αντίθετο πόλο (τη Σκιά μας). Αποταύτιση – αποδοχή = πιο ισορροπημένη έκφραση των κομματιών μας.

 

 

 

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ «ΕΥΤΥΧΙΑΣ» Ή ΤΗΣ «ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ» ΜΕΣΑ ΜΑΣ – ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΩΣ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΣΧΕΣΗ -  ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

 

ΒΑΣΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ -  ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

 

Δείτε ΕΔΩ τα βασικά χαρακτηριστικά, τις πιο συνηθισμένες συμπεριφορές και τις ψευδαισθήσεις του αναζητητή της «αλήθειας»…

 

 

 

Ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΗΣ «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» έχει συχνά την ψευδαίσθηση ότι κάτι του «λείπει», ότι κάτι του έχει «διαφύγει», ότι κάτι πρέπει να «βρει» ή να μάθει οπωσδήποτε για να «κατανοήσει» τον κόσμο γύρω του και να «ανακαλύψει» το δρόμο του. Συνεχίζει λοιπόν να ψάχνει ασταμάτητα. Πολλές φορές η αναζήτηση, η διαρκής προσπάθεια για «αυτοβελτίωση» – «αυτογνωσία» ή ο «πνευματικός» δρόμος που ακολουθεί, τον οδηγούν (παρά τις καλές του προθέσεις) σε κάποιες άλλες μορφές διπολισμού και δυϊσμού. Έτσι συχνά ο «κακός - μαύρος» κόσμος ο γεμάτος προβλήματα και δυστυχίες αντικαθιστάται από τον «φωτεινό» κόσμο (όλα είναι «φωτεινά», όλα είναι «τέλεια» κι όπως «πρέπει» κλπ). Σε αρκετές περιπτώσεις δαιμονοποιείται τελείως το Εγώ (πρέπει να «απαλλαγώ» από το Εγώ μου για να «εξελιχθώ» και να βρω τη «φώτιση» ή για να έρθω σ’ επαφή με τον πραγματικό μου Εαυτό - ο «πνευματικός» δρόμος δεν συμβαδίζει με τα της ύλης - «πρέπει» να κάνω πάντα «θετικές» σκέψεις, να «βελτιωθώ», να «μετασχηματίσω» τον εαυτό μου σε κάτι «ανώτερο» κλπ).

 

 

Κάποτε ο Αναζητητής της «Αλήθειας» ανακαλύπτει ότι στην ουσία με όλα αυτά εξακολουθεί να αποφεύγει να βιώσει κάποια «μαύρα» κομμάτια του εαυτού του (που οι ταυτίσεις του τον κάνουν να τα θεωρεί «μαύρα»). Ότι εξακολουθεί να μην αποδέχεται πραγματικά τον εαυτό του ως έχει. Ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό του. Ανακαλύπτει σταδιακά ότι αντικατέστησε τις αρχικές ψευδαισθήσεις του με κάποιες άλλες - πιο «μεγάλες», πιο «εξελικτικές», «φωτεινότερες», περισσότερο «ελκυστικές» κι «ελπιδοφόρες». Κάποια στιγμή «παραδίνεται», αφήνει τον έλεγχο και τη διανοητική αποφυγή του πραγματικού του εαυτού κι αρχίζει να καταλαβαίνει!... Είναι «έτοιμος» να βιώσει τον πραγματικό του εαυτό στην πράξη.

 

 

Είναι «έτοιμος» να ζήσει σαν «ελεύθερος» άνθρωπος…

 

 

 

 

 

 

 

Γ)  Υψηλή συνειδητότητα (συνειδητότητα ΧΕΙΡΩΝΑ - ΠΥΡΗΝΑ)

ΤΟ «ΤΕΛΟΣ» ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ / Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 

 

 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ – ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ.  Αποδεχόμενοι πραγματικά όλα μας τα κομμάτια και μη ταυτιζόμενοι ιδιαίτερα με κανένα από αυτά, συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε αυτά τα κομμάτια.

 

 

 

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ  ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ «ΜΕΣΑ» ΚΑΙ «ΕΞΩ» (ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ)  – ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΕΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ -  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ – ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ.

 

 

ΒΑΣΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Δείτε ΕΔΩ τα βασικά χαρακτηριστικά του «ελεύθερου» ανθρώπου…

 

 

 

Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» ΑΝΘΡΩΠΟΣ γνωρίζει ότι ποτέ δεν θα είναι πλήρως και απόλυτα «ελεύθερος» όντας (και ζώντας) στον κόσμο της ύλης και των μορφών – αλλά δεν τον νοιάζει πια τόσο πολύ. Γνωρίζει ότι ΤΟ «ΤΕΛΟΣ» ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ δεν έχει «τέλος» ενώ βρίσκεται στη γήινη ενσάρκωση κι ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιες ταυτίσεις και κάποιες απωθήσεις να τον απασχολούν και να τον «βάζουν» να ψάχνει να ανακαλύπτει και να ΒΙΩΝΕΙ πράγματα.

 

 

Αναγνωρίζει την αξία τους. Νοιώθει ευγνωμοσύνη για όσα τον «ωθούν» να «μάθει» και να βιώσει (τις «χαρές» και τις «λύπες» αυτής της ζωής).

 

 

Αλλά δεν ζει σ’ ένα παραμύθι – έχει ΕΠΙΓΝΩΣΗ ότι είναι ψευδαισθήσεις!

 

 

Ξυπνάει από το ΟΝΕΙΡΟ του – βγαίνει από τη ΛΗΘΗ  - και κατανοεί ποιος είναι πραγματικά

 

 

Αφήνει λοιπόν το Εγώ στην ησυχία του (κι αυτό εκείνον) – απλά να υπάρχει – παρατηρώντας το χωρίς να ταυτίζεται τόσο πολύ μαζί του -

 

 

– κι «απολαμβάνει» το ταξίδι όπως κι αν γίνεται αυτό…

 

 

 

 

 

ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΕΝΑ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ;

 

Είστε απ’ όλα!

 

Τα «επίπεδα» της συνειδητότητας συνυπάρχουν μέσα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Σε άλλα θέματα είμαστε περισσότερο συνειδητοί και σε άλλα όχι και τόσο.

 

Κάποια ζητήματα ή «κομμάτια» μας τα αντιμετωπίζουμε  έχοντας χαμηλή συνειδητότητα (ταυτιζόμαστε ακραία με το Εγώ – απωθούμε έντονα τη Σκιά μας), σε κάποια άλλα έχει ήδη αρχίσει να αυξάνει η συνειδητότητά μας (αναγνωρίζουμε τη Σκιά μας – ψαχνόμαστε - προσπαθούμε να «μάθουμε» και να «εξελιχθούμε») και μερικές φορές βρισκόμαστε σε εσωτερική γαλήνη και αποδοχή με όσα συμβαίνουν, υπερβαίνοντας τις «πονεμένες» ιστορίες του Εγώ και ζώντας στο τώρα.

 

Δεν υπάρχει κάποια μορφή συνειδητότητας «καλύτερη» ή «χειρότερη» από κάποια άλλη. Δεν υπάρχει κάποιο «στάδιο» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού «ευκολότερο» ή «δυσκολότερο», «κατώτερο» ή «ανώτερο», «καλύτερο» ή «χειρότερο» από κάποιο άλλο. Όλα τα «στάδια» οδηγούν στην επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό και στην ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΝ.

 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καν «στάδια». Μόνο το Εγώ εξακολουθεί να περιγράφει, να αναλύει να κατηγοριοποιεί και να συνεχίζει να προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια «τάξη» – να βάλει τα πράγματα σε «κουτάκια»…

 

PEACE!

(ή - LONG LIVE AND PROSPER…)

 

 

 

 

Το Εξελικτικό ταξίδι της Ψυχής  περιγράφεται και αναλύεται διεξοδικά στα μαθήματα της  π - Astrology

 

 

 

---

 

 

 

*   Από τη θεωρία στην πράξη…

Φτάνει πια με τη θεωρία. Θέλω περισσότερη Αστρολογία!

 

 

Αν θέλετε να δείτε πως εφαρμόζεται στην πράξη (πάνω στον Αστρολογικό χάρτη) η θεωρία της π - Astrology, κάνετε κλικ ΕΔΩ  ( «Δίπολα – Άξονες και σύμβολα στην π - Astrology»).

 

 

 

               

 

 

 

 

---

 

 

 

 

© Copyright 2013 - 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.