Μέθοδος ερμηνείας ωροσκοπίου με την π - Astrology

 

---

 

 

 

 

*           Τα  3  ωροσκόπια

 

 

1)       ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ…

 

 

 

 

Μελετώντας το  ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ  με συγκεκριμένο τρόπο και μεθόδους, βρίσκουμε αρχικά ποια είναι τα «κομμάτια» με τα οποία έχει ταυτιστεί κάποιος (άρα και ποια «κομμάτια» έχει απωθήσει). Βρίσκουμε τα σημεία όπου υπάρχει εμφανής (έντονη – ακραία) ή λιγότερο ακραία ταύτιση – απώθηση (ΠΟΥ υπάρχουν ενδείξεις ανισορροπίας στον χάρτη που αναλύουμε).

 

 

1)       ΣΤΗ ΣΚΙΑ…

 

 

 

 

Μετά στρέφουμε την προσοχή του αναλυόμενου στα απωθημένα του κομμάτια, εξετάζοντας και ερμηνεύοντας κατάλληλα (με διάφορες τεχνικές)

το  ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ  του (συνοπτική περιγραφή του ωροσκοπίου αυτού υπάρχει παρακάτω).

 

 

2)       ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ

 

 

 

 

 

Τέλος στρέφουμε την προσοχή του στην επαφή με τον πραγματικό Εαυτό του, χρησιμοποιώντας το   ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ  (το οποίο «βγαίνει» από τον συνδυασμό του γενέθλιου με το ωροσκόπιο της Σκιάς).

 

 

 

 

 

 

Ακολουθώντας τα βήματα της μεθόδου – έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσει κάποιος σ’ αυτή τη ζωή – ποιος είναι ο «δρόμος» του – που τον «οδηγούν» όλα αυτά που περνάει - καθώς και το τι «πρέπει» να κάνει από δω και πέρα. Έτσι τον βοηθάμε ν’ αυξήσει την συνειδητότητα του, να μπορέσει  να κατανοήσει και να δει ποιες είναι οι ψευδαισθήσεις του  (αν το επιθυμεί πραγματικά  ή  αν είναι «έτοιμος» ν’ ακούσει) -  και να έρθει σταδιακά σ’ επαφή με το κέντρο του – όποια κι αν είναι η προσωπική του ιστορία, ανεξάρτητα αν είναι λιγότερο ή περισσότερο συνειδητός για τα θέματα που τον απασχολούν.

 

 

 

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ –

ΟΣΟ (ΠΟΛΥ) ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΑΤΙ.

 

 

 

ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΕΙ

- ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ – ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.

(ανεξάρτητα από το «επίπεδο» συνειδητότητάς του)

 

 

 

Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις  μας ή να «σπρώξουμε» τον άλλο προς κάποια κατεύθυνση (που εμείς θεωρούμε ότι είναι η «σωστή»).  Ακολουθούμε τα λόγια και την προσωπική του ιστορία και «προσπαθούμε» («μαλακά» και με αποδοχή προς τις αντιστάσεις και τις ταυτίσεις – απωθήσεις του) να  στρέψουμε την προσοχή του προς την μεγαλύτερη εικόνα (αυτή που δεν μπορεί «εύκολα»  - ή δεν θέλει - να δει λόγω των ταυτίσεών του).  Τον βοηθάμε να κατανοήσει και να δει μόνος του το τι σημαίνουν αυτά που περνάει και προς τα πού τον οδηγούν. Αν θέλει (ή είναι «έτοιμος») να αυξήσει την συνειδητότητά του θα ακούσει τι έχουμε να του πούμε (ασχέτως αν ένα κομμάτι μέσα του εξακολουθεί να αντιστέκεται και να αντιδράει).  Αν πάλι όχι δεν πρέπει να επιμένουμε ιδιαίτερα.

 

Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον αν δεν θέλει πραγματικά να βοηθηθεί.

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό που θα ζητάνε από σας είναι να τους πείτε «πότε θα περάσει αυτό το άσχημο που περνάνε» και να τους εγγυηθείτε ότι «όλα θα πάνε καλά» - όπως τα «θέλουν»  (όπως τα θέλει το «κομμάτι» τους εκείνο με το οποίο είναι ταυτισμένοι) – θα σας ζητήσουν δηλαδή να καθησυχάσετε τους φόβους τους και να τους αφήσετε να συνεχίζουν να πιστεύουν  στην ψευδαίσθησή τους – ότι τα πράγματα δεν  θα αλλάξουν ποτέ – κι ότι μπορούν να κρατηθούν «αιώνια» σ’ αυτό που νομίζουν ότι θα τους κάνει «ευτυχισμένους» (= στον ένα πόλο).

 

Εσείς τι νομίζετε ότι «πρέπει» να κάνετε;

(αν γνωρίζετε τι συμβαίνει)

 

 

 

---

 

Η ΜΕΘΟΔΟΣ

 

*    ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ…

 

 

Αρχικά εξετάζουμε το γενέθλιο ωροσκόπιο για να βρούμε τα σημεία ανισορροπίας (έντονες ταυτίσεις – απωθήσεις), χρησιμοποιώντας την θεωρία των δίπολων – αξόνων.

 

Για να δούμε γενικά ποιος θα είναι ο «δρόμος» μας σ’ αυτή την ενσάρκωση, ποιο είναι το παρελθόν μας (από πού προερχόμαστε) και προς τα πού πηγαίνουμε (μέλλον – το επόμενο βήμα στο εξελικτικό μας ταξίδι - προς τα πού μας «οδηγεί» η Ψυχή μας), μελετάμε τη θέση του ΧΕΙΡΩΝΑ, τον άξονα – δίπολο του ΠΛΟΥΤΩΝΑ και τον άξονα – δίπολο των ΔΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ. Αυτά μας δείχνουν το λόγο της παρούσας ενσάρκωσης (Χείρωνας), την αφετηρία και τον προορισμό του ταξιδιού (Πλούτωνας – Αντιδιαμετρικό σημείο του Πλούτωνα / ΑΣ = η απέναντι ακριβώς θέση από τον Πλούτωνα) και τα εργαλεία – μεθόδους – τρόπους που θα χρησιμοποιήσουμε στο ταξίδι - με ποιόν τρόπο θα ταξιδέψουμε – πως θα γίνει η μετάβαση από το παρελθόν στο μέλλον (Δεσμοί της Σελήνης και κυβερνήτες τους ).

 

 

*    Ο λόγος που μας ωθεί να κάνουμε το ταξίδι συμβολίζεται από τον Χείρωνα.

*     Την αφετηρία και τον προορισμό του ταξιδιού μας (το δρόμο μας σ’ αυτή την ενσάρκωση) τα δείχνουν ο Πλούτωνας και το αντιδιαμετρικό του σημείο.

*     Το πώς (με ποιόν τρόπο) θα «οργανώσουμε» και θα «προετοιμάσουμε» το ταξίδι, το ποια μέσα θα χρησιμοποιήσουμε (πριν και κατά τη διάρκειά του), καθώς και το πώς θα αντιδράσουμε στα όσα μας συμβαίνουν στο ταξίδι, μας το δείχνουν οι Δεσμοί της Σελήνης και οι κυβερνήτες τους.

 

 

 

        

 

Ο Χείρωνας μας δείχνει ποιες είναι οι πληγές μας (που είμαστε βαθιά πληγωμένοι) και το τι ψάχνουμε να βρούμε (τι νομίζουμε ότι μας λείπει) σ’ αυτή τη ζωή, ο Πλούτωνας συμβολίζει το παρελθόν μας (από πού προερχόμαστε, ποιες ακραίες ταυτίσεις είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε), το αντιδιαμετρικό σημείο του Πλούτωνα το μέλλον μας (προς τα πού πηγαίνουμε – ποια απωθημένα μας κομμάτια πρέπει να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε) και οι Δεσμοί μας δείχνουν με ποιόν τρόπο εκφράσαμε στο παρελθόν τα χαρακτηριστικά  - ακραίες ταυτίσεις που δείχνει ο Πλούτωνας (Νότιος Δεσμός – κυβερνήτης ζωδίου του Νότιου Δεσμού) και με ποιόν τρόπο – τομέα θα πρέπει να ασχοληθούμε τώρα, έτσι ώστε να «εκπληρώσουμε» τα όσα μας δείχνει το αντιδιαμετρικό μας σημείο - να αναγνωρίσουμε  και να αποδεχθούμε  δηλαδή τα απωθημένα μας κομμάτια (Βόρειος Δεσμός – κυβερνήτης ζωδίου του Βόρειου Δεσμού).

 

Μελετώντας μόνο τον άξονα του Πλούτωνα ή των Δεσμών θα μάθουμε ποιο είναι το ταξίδι καθώς και την πιθανή έκβασή του, αλλά δεν θα μπορέσουμε να βρούμε το λόγο που κάνουμε αυτό το ταξίδι (Χείρωνας).

 

 

Γι αυτό μελετάμε πρώτα τη θέση του Χείρωνα και μετά τους άξονες του Πλούτωνα, των Δεσμών ή τα υπόλοιπα κρίσιμα στοιχεία του χάρτη (περισσότερες πληροφορίες για την ερμηνεία του Χείρωνα, μπορείτε να δείτε  ΕΔΩ  ).

 

 

 

 

          

 

 

    

 

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω «φόρμουλα», αλλά και άλλες τεχνικές – όπως την μελέτη της ΓΗΣ (η ακριβώς απέναντι θέση από τον Ήλιο) που συμβολίζει τον εαυτό σε ανισορροπία (σε αντιπαράθεση με τον Ήλιο που συμβολίζει τον «Ανώτερο» Εαυτό  / τον Εαυτό σε ισορροπία) - -

 

           

 

- -  καθώς και την ΠΟΛΙΚΗ ΣΕΛΗΝΗ (ΠΣ = η απέναντι θέση από την γενέθλια Σελήνη), βρίσκουμε τις κυριότερες ταυτίσεις (άρα και απωθήσεις) που έχει κάποιος. Τα χαρακτηριστικά – ζητήματα – θέματα δηλαδή εκείνα στα οποία υπάρχει κάποιο είδος ακραίας ανισορροπίας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: περισσότερα για τον Ήλιο τη Γη  και τον «Ανώτερο» εαυτό, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

 

 

 

*    ΣΤΗ  ΣΚΙΑ…

 

 

Στη συνέχεια φτιάχνουμε και εξετάζουμε το ωροσκόπιο της Σκιάς. Το ωροσκόπιο της Σκιάς είναι ένας χάρτης που περιέχει τις ακριβώς ΑΠΕΝΑΝΤΙ θέσεις απ’ αυτές που είμαστε ταυτισμένοι (τις θέσεις δηλαδή που απωθούμε) – και μας δείχνει πιο ξεκάθαρα (και πιο συγκεκριμένα) από το γενέθλιο όλα αυτά που αποφεύγουμε, όλα αυτά που δεν αναγνωρίζουμε ούτε αποδεχόμαστε – καθώς επίσης και τον βαθμό απώθησής τους (μικρότερη ή μεγαλύτερη απώθηση)!

 

Για να κατασκευάσουμε  το ωροσκόπιο της Σκιάς, λαβαίνουμε υπόψη μας τα πιθανά σενάρια που είδαμε  (βλέπε Δίπολα – Άξονες) , δηλαδή σε ποια θέματα – ζητήματα – χαρακτηριστικά μας είμαστε ταυτισμένοι με την θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιο και σε ποια απωθούμε την θέση στο γενέθλιο και ταυτιζόμαστε με την απέναντι θέση. Αν για παράδειγμα στο γενέθλιο ωροσκόπιο έχουμε τον Ερμή στον 4ο οίκο και στον Κριό και είμαστε περισσότερο ταυτισμένοι (= εκφράζουμε κάπως ή αρκετά ακραία) τον Ερμή στον 4ο / Κριό – τότε στο ωροσκόπιο της Σκιάς ο Ερμής τοποθετείται στον 10ο οίκο και τον Ζυγό (τον απέναντι οίκο - ζώδιο).

 

 

                     

 

Αν απωθούμε τον Ερμή στον 4ο / Κριό και εκφράζουμε – ταυτιζόμαστε – λειτουργούμε - σαν να είχαμε τον Ερμή στον 10ο / Ζυγό τότε στο ωροσκόπιο της Σκιάς ο Ερμής  τοποθετείται στην ίδια θέση με αυτήν του γενεθλίου – δηλαδή  πάλι  στον 4ο οίκο / Κριό.

 

 

                                                     

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχουν ειδικές τεχνικές και μέθοδοι στην  πAstrology  που μας επιτρέπουν να βρίσκουμε επιτυχώς (χωρίς μεγάλη απόκλιση) το βαθμό ταύτισης / απώθησης σε οποιοδήποτε ζήτημα / θέμα που υπάρχει στο ωροσκόπιο.

 

 

Μελετώντας  και ερμηνεύοντας κατάλληλα το ωροσκόπιο της Σκιάς, έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όλων εκείνων που απωθεί κάποιος (όλων εκείνων που νομίζει ότι ΔΕΝ είναι ή που φοβάται / αποφεύγει να αντιμετωπίσει ) – άρα εκείνων που θα αντιμετωπίσει (σαν «προκλήσεις» - «εμπόδια» - «μαθήματα») σ’ αυτήν την ζωή. Βλέπουμε με μια ματιά το τι «πρέπει» να μάθει και το τι «πρέπει» να κάνει - να αναγνωρίσει και να αποδεχθεί - για να «εξελιχθεί».

 

 

 

 

*    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ

 

 

Τέλος στρέφουμε την προσοχή μας στον πυρήνα και τον Πραγματικό Εαυτό, χρησιμοποιώντας ένα τρίτο ωροσκόπιο – το ωροσκόπιο του πυρήνα – το οποίο προκύπτει από τον συνδυασμό του γενέθλιου ωροσκοπίου με το ωροσκόπιο της Σκιάς.

 

 

Το ωροσκόπιο αυτό μας δείχνει το ποιος είναι πραγματικά  κάποιος– πέρα από τις ταυτίσεις και τις απωθήσεις του. Με τη μελέτη του ωροσκοπίου του πυρήνα, ολοκληρώνεται η μελέτη – ανάλυση με τη μέθοδο που αναφέραμε. Το ωροσκόπιο αυτό (όπως και η χρήση του) αναλύεται διεξοδικά στα μαθήματα και τις ομάδες μελέτης της π - Astrology.

 

          

 

Περισσότερα άρθρα για το πώς εφαρμόζεται η μέθοδος αυτή στη πράξη μπορείτε να δείτε στο Blog   ή το FORUM  της πAstrology.

 

 

 

 

 

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε να εξασκείτε οι ίδιοι την πAstrology -  ή αν απλώς θέλετε να δοκιμάσετε τα αποτελέσματα της μεθόδου κάνοντας μια προσωπική ανάλυση, δείτε ΕΔΩ

 

 

 

 

Αρχική σελίδα

 

 

π - Astrology

 

Μαθήματα

 

Άρθρα

 

Βιβλία

 

Σύνδεσμοι

 

Επικοινωνία

 

 

© Copyright 2021-  3102  Γιάννης Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.