Η Βασική Θεωρία της  π - Astrology

      

---

 

 

ΕΑΥΤΟΣ ΣΕ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

 

Η θεωρία πάνω στην οποία βασίζεται η  π Astrology, στηρίζεται στο ότι  το κάθε τι  - είτε πρόκειται για ένα σύμβολο ή συνδυασμό συμβόλων σ’ ένα ωροσκόπιο (πχ. ζώδιο, οίκος, πλανήτης σε ζώδιο ή οίκο, όψη κλπ) -  είτε για κάποιο γεγονός /  χαρακτηριστικό  / ζήτημα /  θέμα μας  - περιέχει πάντα ισόποσα και το «αντίθετο» του (τον «αντίθετο» πόλο / την ακριβώς απέναντι θέση στο ωροσκόπιο / την ακριβώς «αντίθετη» ερμηνεία κλπ ).

 

 

Το καθετί στη φύση περιέχει πάντα ισόποσα και το «αντίθετο» του

 

 

 

 

Εμείς ταυτιζόμαστε (λιγότερο ή περισσότερο) με έναν απ’ τους δύο πόλους (εκφράζουμε μόνο αυτόν – νομίζουμε ότι περιέχουμε μόνο τον ένα πόλο) και απωθούμε τον «αντίθετο» (δεν τον αναγνωρίζουμε ούτε τον αποδεχόμαστε – δεν θα θέλαμε να είναι κομμάτι του εαυτού μας).

 

Συνήθως έχουμε την ψευδαίσθηση (λιγότερο ή περισσότερο) ότι δεν περιέχουμε τον «αντίθετο» πόλο απ’ αυτόν με τον οποίο είμαστε ταυτισμένοι (είμαι ή αυτό ή εκείνο / αν είμαι το ένα δεν μπορώ να είμαι συγχρόνως και το «αντίθετο») – ή ότι μπορούμε να διατηρήσουμε «για πάντα» μόνο τον ένα πόλο στη ζωή μας και ν’ αποφύγουμε τελείως τον άλλο.

 

Πολεμάμε με κάποια κομμάτια του εαυτού μας (προσπαθούμε να «απαλλαγούμε» από αυτά) και χαλάμε ενέργεια προσπαθώντας να κρατηθούμε «αιώνια» στον ένα πόλο και να «ξεφορτωθούμε» τον «αντίθετο» του.

 

 

 

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΟΙ»

 

Προβάλλουμε όλα μας τα κομμάτια (και ιδιαίτερα εκείνα που δεν μας αρέσουν – αυτά που απωθούμε) στους άλλους.

 

 

 

Οι άλλοι εκφράζουν κομμάτια του εαυτού μας και μας δείχνουν ποιοι είμαστε.

 

 

 

 

 

 

---

 

Το καθετί που μας συμβαίνει

γίνεται για να μας δείξει

και να μας φέρει σε επαφή

με όλες τις πλευρές του εαυτού μας

 

(και ιδιαίτερα με εκείνες που έχουμε απωθήσει).

 

 

---

 

 

 

      

 

ΤΟ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

 

 

Σε προηγούμενες ζωές – αλλά και στην παρούσα ενσάρκωση - πολλές φορές ταυτιζόμασταν / εκφράζαμε – και εξακολουθούμε να εκφράζουμε - ακραία τον ένα πόλο σε αρκετά ζητήματα - θέματα – χαρακτηριστικά μας (απωθώντας συγχρόνως έντονα τον «αντίθετό» του).

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΤΡΟΠΟΣ (όσο κι αν ψάχνουμε, όσο κι αν προσπαθούμε)  ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ  «ΠΑΝΤΑ» ΑΥΤΟ.

 

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας ερχόμαστε σε επαφή εθελοντικά ή «αναγκαστικά» (αν προβάλλουμε αντίσταση) με ΟΛΑ μας τα «κομμάτια». Το εξελικτικό ταξίδι της Ψυχής του κάθε ανθρώπου, τον οδηγεί σταδιακά στην αύξηση της συνειδητότητας, την αναγνώριση και την αποδοχή των απωθημένων του «κομματιών» και την επαφή  με τον πραγματικό του Εαυτό.

 

 

 

 

 

Η  π - Astrology στρέφει σταδιακά τη προσοχή μας -  από τον πόλο οποιουδήποτε χαρακτηριστικού / ζητήματος / θέματος μας με τον οποίο είμαστε ταυτισμένοι – στον πόλο τον οποίο απωθούμε. Μας βοηθά ν’ αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε ολόκληρο τον εαυτό μας και να μεταβούμε από τον διπολικό κόσμο των ψευδαισθήσεων («καλό» / «κακό» - ή «αυτό» ή το «άλλο»)

στη βίωση του πραγματικού κόσμου - Εαυτού.

 

 

 

          

 

 

 

Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες …

 

 

 

 

 

Αρχική σελίδα

 

 

π - Astrology

 

Μαθήματα

 

Άρθρα

 

Βιβλία

 

Σύνδεσμοι

 

Επικοινωνία

 

 

© Copyright 2013 – 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.