Άρθρα π - Astrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

 

---

 

Ήλιος και Ανώτερος εαυτός – Ο άξονας 5 / 11

 

του  Γιάννη Καλοκύρη

 

 

 

 

 

---

 

ΗΛΙΟΣ – ΓΗ  / ΛΕΟΝΤΑΣ – 5Ος ΟΙΚΟΣ

Ανώτερος εαυτός / εαυτός σε ανισορροπία

 

 

Ο Ήλιος σ’ ένα ωροσκόπιο μας δείχνει τα βασικά χαρακτηριστικά του Εγώ μας και της προσωπικότητάς μας, που και πώς θέλουμε να λάμψουμε, την ανάγκη για αναγνώριση και αποδοχή από τους άλλους, αλλά συμβολίζει επίσης τον ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ μας.

 

Όταν αποκτάμε το υλικό μας σώμα και ενσαρκωνόμαστε, εκφράζουμε την «κατώτερη» πλευρά του Ήλιου μας: εκφράζουμε δηλαδή τον Ήλιο σε ανισορροπία! (+ ή – 100 του ζωδίου – οίκου που βρίσκεται ο Ήλιος). Και ο Ήλιος σε ανισορροπία έχει ένα σύμβολο, το οποίο όμως πολύ συχνά δεν εμφανίζεται στα ωροσκόπια: είναι το σύμβολο της Γης, το οποίο βρίσκεται πάντα στην αντίθετη μοίρα (ζώδιο και οίκο) απ’ αυτήν που βρίσκεται ο Ήλιος μας.

 

 

         

 

             ΓΗ = ΗΛΙΟΣ ΣΕ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

 

 

Το σύμβολο αυτό δείχνει τα χαρακτηριστικά του Ήλιου τα οποία εκφράζονται ακραία (σε ανισορροπία – πολικά = +100 ή -100 του ζωδίου – οίκου του Ήλιου μας = +100 ή -100 του απέναντι ζωδίου - οίκου), ενώ το ίδιο το σύμβολο του Ήλιου εκφράζει και συμβολίζει τον Ανώτερο εαυτό μας (ισορροπημένη έκφραση του Ήλιου = 0 του ζωδίου – οίκου του Ήλιου μας = 0 του απέναντι ζωδίου - οίκου).

 

Γεννιόμαστε λοιπόν στη Γη και εκφράζουμε τη Γη μας αρχικά, δηλαδή την «κατώτερη» - μη ισορροπημένη πλευρά του Ήλιου μας.

Ο Ανώτερος εαυτός μας από την άλλη συμβολίζεται από την ισορροπημένη έκφραση του Ήλιου μας. Και ισορροπημένη έκφραση του Ήλιου μας σημαίνει ότι έχουμε καταφέρει καθώς μεγαλώνουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στα δύο ζώδια ή τους δύο οίκους: το ζώδιο και τον οίκο του Ήλιου μας και τα απέναντι (ή στα κοινά θέματα του δίπολου – άξονα του Ήλιου μας). Για να βρούμε λοιπόν τον Ανώτερο εαυτό μας θα πρέπει να επιφέρουμε ένα είδος σύγκλισης και ισορροπίας στον άξονα και το δίπολο που βρίσκεται ο Ήλιος μας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: περισσότερες λεπτομέρειες  για τους άξονες και τα δίπολα, μπορείτε να δείτε εδώ

 

 

 

 

ΟΥΡΑΝΟΣ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ - 11Ος ΟΙΚΟΣ

 

Η θέση του Ουρανού μας δείχνει σε ποια ζητήματα θέλουμε να έχουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ και ζωτικό χώρο. Τα ζητήματα αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ζωδίου - οίκου στο οποίο βρίσκεται ο Ουρανός.

 

Για να αποκτήσουμε όμως πραγματική ελευθερία στα θέματα του  ζωδίου - οίκου του Ουρανού μας θα πρέπει πρώτα να ενσωματώσουμε και να μάθουμε να εκφράζουμε τα χαρακτηριστικά του απέναντι ζωδίου - οίκου! Η εναλλακτικά να επιφέρουμε ένα είδος σύγκλισης στα θέματα του δίπολου που βρίσκεται ο Ουρανός.

 

Ο Ουρανός θα «προσπαθήσει» σταδιακά να μας αφυπνίσει, όσο αφορά τα ζητήματα του απέναντι ζωδίου - οίκου. Θα μας δείξει ότι περιέχουμε (και επιθυμούμε) και τα ζητήματα αυτά, απλά τα έχουμε απωθήσει. Αυτό θα μας «φαίνεται» αρχικά σαν στέρηση της «ελευθερίας» μας ή σαν «ξαφνικά» απρόσμενα και «δύσκολα» γεγονότα. Όσο όμως αυξάνει η συνειδητότητά μας, τόσο θα μπορούμε πιο εύκολα να αποκρυπτογραφούμε τα μηνύματα που κρύβονται πίσω απ’ αυτά τα γεγονότα και τόσο θα καταλαβαίνουμε τη σημασία και την αναγκαιότητά τους. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να από – ταυτιστούμε κάπως από το Εγώ (την ταύτιση με τον ένα ή τον άλλο πόλο), να αποστασιοποιηθούμε δηλαδή και να παρατηρούμε από απόσταση το κομμάτι – πόλο με το οποίο ταυτιζόμασταν μέχρι σήμερα.

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ – ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΑΞΟΝΑ/ ΔΙΠΟΛΟΥ 5-11 / ΥΔΡΟΧΟΟΥ – ΛΕΟΝΤΑ

 

*                Να δημιουργήσω (υλοποιήσω) το όραμά μου στον κόσμο.

*                Να δώσω τα Δώρα και τα ταλέντα μου στους άλλους, χωρίς να χάσω τον εαυτό μου.

*                Να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για να ζει κανείς (ο οποιοσδήποτε, όχι μόνον εγώ!)

*                Ν’ αλλάξω το παλιό που έχει φθαρεί και να εγκαθιδρύσω το καινούργιο.

*                Να λάμψω εργαζόμενος για το καλό όλων.

*                Να αποταυτιστώ από το Εγώ μου (αποστασιοποίηση – παρατηρητής) και συγχρόνως να ικανοποιώ το Εγώ μου.

*                Ν’ αποκτήσω Δύναμη (ή ν’ αναγνωρίσω και να πάψω να φοβάμαι την Δύναμη που κρύβω μέσα μου) και να την μοιραστώ με τους άλλους.

*                Ν’ αφήσω το Εσωτερικό μου παιδί να παίζει παρέα (σαν ίσος) με τα εσωτερικά παιδιά των άλλων.

*                Να βρω τον Ανώτερο εαυτό μου(εαυτό σε ισορροπία) και τον δρόμο μου σ’ αυτή την ζωή. Ν’ αποδεχθώ όλα μου τα κομμάτια. Να γίνω ολόκληρος (= ελεύθερος).

 

 

 

 

 

ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΥΔΡΟΧΟΟΥ – ΛΕΟΝΤΑ

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΣΕ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

 

Ο Υδροχόος σε ανισορροπία:

 

  • Ισχυρίζεται ότι είναι αποστασιοποιημένος, ότι δεν τον νοιάζει, ότι κρίνει τα πράγματα αντικειμενικά, ενώ μέσα του βράζει και τα παίρνει όλα προσωπικά (αλλά το κρύβει).
  • Ισχυρίζεται ότι τον νοιάζει το καλό της ομάδας ή ότι θέλει να σώσει και να κάνει καλύτερο τον κόσμο, ενώ μέσα του θέλει πολύ να προβάλλει τον εαυτό του και να τον θαυμάζουν οι άλλοι (να είναι ο αρχηγός, να έχει οπαδούς).
  • Ισχυρίζεται ότι θέλει να μάθει την αλήθεια χρησιμοποιώντας τη λογική του, αποκτώντας καινούργιες γνώσεις, μαθαίνοντας καινούργιες θεωρίες, ενώ στην ουσία αποφεύγει να βιώσει και να εκφράσει τα συναισθήματά του και τους φόβους του. Ποτέ δεν θα βιώσουμε την «αλήθεια» μέσα από τη λογική και τη σκέψη μας (από το πόσα ξέρουμε διανοητικά).

 

 

ΛΕΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

 

Ο Λέοντας σε ανισορροπία:

 

  • Ισχυρίζεται ότι είναι ο μοναδικός κι ότι όλοι οι άλλοι οφείλουν να τον σέβονται και να τον θαυμάζουν, ενώ βαθιά μέσα του αισθάνεται ίσος με όλους.
  • Ισχυρίζεται ότι θέλει να λάμπει, να προβάλλει τον εαυτό του και να κερδίζει πάντα, ενώ ένα κομμάτι του συγχρόνως θέλει να χάσει.
  • Ισχυρίζεται ότι είναι ζεστός κι ότι βιώνει τα πάντα στη ζωή με θάρρος, αυτοπεποίθηση και συμμετοχή, ενώ συγχρόνως ένα κομμάτι του είναι ψυχρό, αποστασιοποιημένο και του αρέσει να παρατηρεί τα πάντα από απόσταση.

 

 

       

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ – ΛΕΟΝΤΑΣ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

 

 

Είναι συνειδητός για όλα τα παραπάνω κι απλά τα παρατηρεί -- χωρίς να ταυτίζεται -- 

καθώς συγχρόνως τα βιώνει.

 

 

 

ΟΨΕΙΣ ΗΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ – ΟΨΕΙΣ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

 

         

 

Είναι όλες όψεις εξελικτικές και μας βοηθούν να επιλύσουμε την ανισορροπία που υπάρχει στον Ήλιο – Γη μας και στον Ουρανό μας.

 

Πιο συγκεκριμένα οι όψεις του Ήλιου με τους εξωτερικούς πλανήτες (Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας), αυξάνουν την συνειδητότητά μας και μας βοηθούν ν’ αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε την «μαύρη» μας πλευρά, να φέρουμε στο φως τα κομμάτια μας εκείνα που έχουμε απωθήσει. Στην αρχή υπάρχει φόβος και αντίσταση, μετά διανοητική «αποδοχή» και προσπάθεια «αλλαγής» ή «καλυτέρευσης» των πραγμάτων και στο τέλος βίωση και αποστασιοποίηση όσον αφορά τα κομμάτια μας αυτά. Έτσι οδηγούμαστε σταδιακά από την Γη (μισός εαυτός – εαυτός σε ανισορροπία) στον Ήλιο (ολόκληρος εαυτός – αποδοχή όλων μας των κομματιών – εαυτός σε ισορροπία).

 

 

Οι όψεις του Ουρανού με τους εσωτερικούς πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) μας βοηθούν να ελευθερωθούμε και να αποταυτιστούμε από το Εγώ στα θέματα που εκφράζουν οι εσωτερικοί πλανήτες. Για παράδειγμα αν έχω Σελήνη στον Σκορπιό, ταυτίζομαι με το κομμάτι του Εγώ που σχετίζεται με θέματα απόρριψης, ελέγχου κλπ Αν ο Ουρανός σχηματίζει όψη με την Σελήνη στον Σκορπιό, θα με οδηγήσει σταδιακά να αποδεχθώ και ν’ αναγνωρίσω το άλλο μου μισό κομμάτι. Θα μ’ ελευθερώσει «πηγαίνοντάς» με στην απέναντι θέση (Σελήνη στον Ταύρο). Έτσι θ’ αρχίσω να εκφράζω τα θέματα της θέσης αυτής (εσωτερική ασφάλεια, εμπιστοσύνη στις δικές μου αξίες κλπ).

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: περισσότερες λεπτομέρειες  για τη διαδικασία αναγνώρισης, αποδοχής και αποταύτισης  από τα διάφορα κομμάτια μας μπορείτε  να δείτε στη «Βασική θεωρία της π - Astrology», καθώς και στο άρθρο «Ο μηχανικός και ο συνειδητός άνθρωπος»

 

 

 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 

Ότι κι αν νομίζετε ότι είστε, είστε και το εντελώς «αντίθετο», απλά δεν το ξέρετε! Αν νομίζετε ότι θέλετε να κερδίζετε, ένα κομμάτι σας θέλει ισόποσα να χάνετε. Αν νομίζετε ότι είστε ανεξάρτητοι, ένα κομμάτι σας θέλει να χαθεί μέσα σε μια σχέση. Αν νομίζετε ότι θέλετε να μάθετε την «αλήθεια» διαβάζοντας βιβλία και αποκτώντας γνώσεις, ένα κομμάτι σας θέλει απλά να βιώσει τα πράγματα και να ζήσει στο τώρα παρατηρώντας απλά το τι συμβαίνει, αν είστε καλά παιδιά τότε είστε συγχρόνως και πολύ κακά παιδιά, αν θέλετε να σώσετε τον κόσμο τότε συγχρόνως θέλετε να σώσετε μόνο το τομάρι σας και δεν δίνετε δεκάρα για τους υπόλοιπους, αν είστε ήρεμοι κι ευγενικοί και δεν θυμώνετε ποτέ, τότε ένα κομμάτι σας θέλει συγχρόνως να σπάσει στο ξύλο τους άλλους κλπ.

 

Οπότε αφού είμαστε και τα δύο (περιέχουμε και τους δύο πόλους οποιουδήποτε ζητήματος ήδη σε ισορροπία), προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός – προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους; Το πρόβλημα δεν είναι ποτέ ότι μας λείπει κάτι ή ότι πρέπει να «κατακτήσουμε» ή ν’ «αποκτήσουμε» ή ν’ «αλλάξουμε» κάτι (αφού το έχουμε ήδη μέσα μας). Το πρόβλημα είναι πάντα το ότι ταυτιζόμαστε (νομίζουμε ότι είμαστε) μόνο με τον ένα από τους δύο πόλους και προσπαθούμε απεγνωσμένα ν’ αποφύγουμε τον άλλο (να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε…δεν κάνουμε… δεν…).

 

Η σύγκλιση του άξονα Ήλιου – Γης, καθώς και του άξονα – δίπολου του Ουρανού, ή  γενικότερα του άξονα Λέοντα – Υδροχόου έχει ακριβώς αυτό το νόημα: να μας κάνει να καταλάβουμε και ν’ αποδεχθούμε και τα δυο μας κομμάτια.

 

Ν’ αφήσουμε όλα μας τα κομμάτια να «παίζουν» ελεύθερα, παρατηρώντας τα συγχρόνως από απόσταση και μη ταυτιζόμενοι με κανένα...

 

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΜΑΣ!

 

 

 

---

 

 

Μαθήματα  π - Astrology ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

© Copyright  2013 – 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.