Σύντομο βιογραφικό

 

O Γιάννης Καλοκύρης γεννήθηκε  στις 15 Ιουνίου 1962, στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι μοίρες του έδωσαν 5 ευχές και 5 κατάρες. Η μία ευχή ήταν το ζεστό φως, ο άνεμος, τα βουνά και η θάλασσα της Κρήτης. Η δεύτερη ευχή ήταν η γιαγιά του που του διάβαζε παραμύθια και ιστορίες γύρω από τη φωτιά, ενώ έξω λυσσομανούσε ο άνεμος κι έπεφτε πυκνό το χιόνι (Στα Ανώγεια της Κρήτης, όπου πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια, ενίοτε χιόνιζε – ο Ψηλορείτης ήτανε κοντά). Η τρίτη ευχή ήταν οι γονείς του (εκπαιδευτικοί και οι δύο) και συγκεκριμένα το καλλιτεχνικό ταλέντο, τα καλτσούνια και τα σοκολατάκια με γέμιση αμύγδαλο της μαμάς του και το βροντερό χιούμορ, οι μαντινάδες και η έφεση για μάθηση του μπαμπά του. Η τέταρτη ευχή ήταν ένα ραδιοφωνάκι που έπαιζε διαρκώς μουσική, από τον καιρό που ήταν ακόμα μωρό στην κούνια (και το οποίο δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει μέχρι σήμερα) καθώς και το ακορντεόν που του έπαιζε η μαμά του και ο θείος του. Τέλος η πέμπτη ευχή ήταν μια αεροσυνοδός που τον κρατούσε ανάμεσα στα στήθη της, όταν οι γονείς του - δύο μηνών μόλις μωρό - της τον είχαν δώσει να τον προσέχει κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού από την Κρήτη στην Αθήνα, γιατί εκείνοι δεν μπορούσαν – λόγω υποχρεώσεων – να ταξιδέψουν. Η εμπειρία αυτή τον έκανε να αγαπήσει τα πράγματα που πετάνε, και τον έσπρωξε ν’ αρχίσει να ψάχνει το νόημα της ζωής, μελετώντας κλειστά στρογγυλά σχήματα μ’ ένα μικρότερο κύκλο στην μέση !

 

 

Τις Δευτέρες, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές ζει σ’ ένα μικρό απομονωμένο εξωτικό νησί στον Νότιο Ειρηνικό (ζει στον κόσμο του όπως όλοι μας), αλλά τις υπόλοιπες μέρες είναι  εδώ  και κυκλοφορεί ανάμεσά μας…

 

 

Ασχολείται με τη διδασκαλία και την εκπαίδευση, με τη συγγραφή και την  εικονογράφηση παιδικών βιβλίων  και  – προφανώς – με όλα τα θέματα που βρίσκονται παραπλεύρως στο αριστερό κάθετο πλαίσιο.

 

Για τις 5 κατάρες θα σας πούμε κάποια άλλη φορά…

 

---

Πληροφορίες επικοινωνίας

 

*      Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

astro@eal-gr.net

 

---

 

 

 

Τρέχοντα έργα

 

*    Όλα τα έργα τρέχουν και δεν σταμάτησαν ποτέ να τρέχουν.

*    Η γιαγιά μου η Λεοντίνη έπλεχνε σεμεδάκια μέχρι λίγο πρίν το θάνατό της στα 92 της χρόνια.

*    Ο δρόμος για τη «γνώση» είναι στρωμένος με πέτρες.

*    Ο γονείς σας επέζησαν μετά τη γέννησή σας. Εσείς ;

 

 

   The answer to anything is always yes and no.

 

 

Τελευταία τροποποίηση: Ο παρατηρητής επηρεάζει το πείραμα , έλεγε εκείνος ο τύπος με τη γάτα, άρα η τελευταία τροποποίηση ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ !