Άρθρα π - Astrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

 

---

 

Χείρωνας

Από το δυϊσμό και τη διπολική σκέψη, στη βίωση του πραγματικού εαυτού

 

του  Γιάννη Καλοκύρη

 

 

 

 

---

 

 

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΓΕΣ

 

Η πρωταρχική Πληγή

 

Υπάρχει βαθιά μέσα στον καθένα μας μια αγιάτρευτη Πληγή. Είναι η ίδια για όλους τους ανθρώπους. Είναι η πληγή του χωρισμού από την Πηγή, της καθόδου από το Όλον και το Πνεύμα, στην Ύλη - ενσάρκωση.

 

Είναι η πληγή της «πτώσης» από την Ενότητα και το Φως, στο σώμα (αρρώστιες - θάνατος), τη Γη, το σκοτάδι, τη δυαδικότητα, τις ψευδαισθήσεις, τα δίπολα («καλό» – «κακό», «εγώ» – «εσύ» κλπ). Της πτώσης από το πνευματικό στο γήινο, από τον 12ο οίκο (Πνεύμα), στον 6ο οίκο (Ύλη). Η εκδίωξη από τον Παράδεισο

 

(περισσότερα για την κάθοδο στην ύλη και την επιστροφή στην Πηγή – στην Ενότητα, δείτε το άρθρο «Ποσειδώνας – 12ος οίκος» ).

 

Την ανίατη αυτή πληγή συμβολίζει ο Χείρωνας. Η πληγή είναι «ανίατη», γιατί ένα κομμάτι μας θυμάται ότι κάποτε ήμασταν όλοι ΕΝΑ. Ότι κάποτε ήμασταν όλοι ΦΩΣ.

 

Όσο λοιπόν βρισκόμαστε εδώ κάτω, το κομμάτι αυτό θα είναι πάντα ανικανοποίητο. Θα αισθάνεται ότι δεν είναι πλήρες. Θα αισθάνεται ένα ΚΕΝΟ. Το Εγώ προσπαθεί βέβαια να αναπληρώσει ή να γεμίσει αυτό το κενό. Προσπαθεί να θεραπεύσει την πληγή του. Όμως μάταια! Όσα και ν’ αποκτήσουμε σ’ αυτή τη ζωή (υλικά αγαθά, «τέλειες» σχέσεις, αυτογνωσία, πνευματικότητα, φώτιση ή οτιδήποτε άλλο), το κενό ποτέ δεν θα καλυφθεί πλήρως. Πάντα θα θέλουμε (συνειδητά ή ασυνείδητα) κάτι περισσότερο, κάτι «μεγαλύτερο», κάτι που να πλησιάζει στο ΟΛΟΝ, στο ΕΝΑ, στην ΠΗΓΗ.

 

      

 

Οι ατομικές πληγές

 

Εκτός από την πρωταρχική αυτή Πληγή που είναι κοινή για όλους τους ανθρώπους, ο καθένας μας έχει κι άλλες «μικρότερες»  πληγές, που διαφέρουν από άτομο σε άτομο (ατομικές πληγές).

 

Και αυτές οι πληγές δημιουργούν ένα είδος έλλειψης και μια αίσθηση ανικανοποίητου (όπως συμβαίνει και με την πρωταρχική Πληγή). Δημιουργούν μια αίσθηση ΚΕΝΟΥ μέσα μας και συνδέονται (συμβολίζουν) τους τομείς και τα χαρακτηριστικά εκείνα που (νομίζουμε ότι) δεν έχουμε, που νομίζουμε ότι μας «λείπουν» και που αποζητάμε απεγνωσμένα («Θεέ μου μόνο αν είχα αυτό θα γινόμουν πραγματικά ευτυχισμένος. Σε παρακαλώ αξίωσε με να το δω και να το ζήσω...»).

 

Τις πληγές αυτές συμβολίζει επίσης η θέση του Χείρωνα στο γενέθλιο χάρτη μας (ζώδιο – οίκος – όψεις  του Χείρωνα με άλλους πλανήτες).

 

 

 

 

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΈΣ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ

 

Ερχόμαστε στη ζωή αυτή νομίζοντας ότι είμαστε διασπασμένοι σε πολλά «κομμάτια». Αισθανόμαστε αποκομμένοι από το Φως.

 

Η συνειδητότητα που έχουμε όταν γεννιόμαστε είναι διπολική. Αυτό σημαίνει πως έχουμε επιλεκτικές - διπολικές αισθήσεις και νου. Βλέπουμε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της «αλήθειας», το οποίο λανθασμένα θεωρούμε σαν την «απόλυτη» και «μοναδική» αλήθεια.

 

 Το κάθε τι στη φύση αλλά και στην ανθρώπινη εμπειρία (σύμβολο, όψη, χαρακτηριστικό, ζήτημα κλπ) περιέχει πάντα και τους δύο πόλους (βλέπε το άρθρο «Ο Φυσικός νόμος» , όπως και τη «Βασική θεωρία της π - Astrology» ). Το κάθε τι περιέχει συγχρόνως και το «αντίθετό» του. Το κάθε τι είναι ουδέτερο και  είναι  μόνο το  Εγώ αυτό που ταυτίζεται με τον έναν από τους δύο πόλους και απωθεί τον άλλο, κρίνοντας κάτι σαν «θετικό» ή «αρνητικό». Αν είστε συναισθηματικός είστε συγχρόνως και ψυχρός – απόμακρος. Αν είστε εξαρτημένος από τους άλλους είστε συγχρόνως και πολύ εγωιστής ή ανεξάρτητος. Αν επιθυμείτε την ασφάλεια με κάθε τρόπο, ένα κομμάτι σας θέλει επίσης ισόποσα το ρίσκο και την περιπέτεια ή τις χαοτικές καταστάσεις. Αν  ένα κομμάτι σας θέλει να ελέγχει τα πράγματα, ένα άλλο κομμάτι σας θέλει  ισόποσα να χάνει τον έλεγχο (ή να σας ελέγχουν οι άλλοι).

 

 

ΠΕΡΙΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΟΥΣ ΕΝΟΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, απλά δεν το ξέρετε ή σας έρχεται πιο βολικό να εκφράζετε μόνο τον ένα από τους δύο πόλους και να απωθείτε τον άλλο (είτε από συνήθεια, είτε γατί έτσι σας έχουν μάθει, ή για να γίνεστε αρεστοί και να σας αποδέχονται – επιδοκιμάζουν οι άλλοι κλπ).

 

Τείνουμε λοιπόν να μεγαλοποιούμε – εκφράζουμε το ένα μέρος (πόλο) ενός γεγονότος ή ενός θέματος και να ελαχιστοποιούμε – απορρίπτουμε το άλλο (αυτή είναι η σωστή σκέψη, αυτή είναι η λάθος δράση, αυτή είναι η σωστή θρησκεία, αυτό είναι ατυχία, αυτό είναι καλό, αυτό είναι κακό κλπ).

 

Είμαστε συνειδητοί (γνωρίζουμε) για το ένα μέρος και απωθούμε το άλλο (το οποίο παραμένει κρυφό). Έτσι καταλήγουμε με μια διαστρεβλωμένη άποψη – γνώση κλπ για το τι πραγματικά μας συμβαίνει, για το ποιοι πραγματικά είμαστε. Ο Martin Lass στο καλύτερο μέχρι στιγμής βιβλίο που έχει γραφτεί για το Χείρωνα, αναφέρει ότι κάθε φορά που το κάνουμε αυτό, δημιουργούμε μια πληγή.

 

 

 

 

Αποκόβουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας και τρέχουμε μακριά του (τα απωθημένα μας κομμάτια αντιπροσωπεύουν τους χειρότερους φόβους μας).

 

 

Κόβουμε τον εαυτό μας σε μικρά κομμάτια… από τη μια μεριά τα κομμάτια που μας αρέσουν και που τα  αγαπάμε και από την άλλη τα κομμάτια μας που απορρίπτουμε , που μισούμε και που φοβόμαστε.

 

 

   

Τα κομμάτια αυτά που απορρίπτουμε και απωθούμε  τα προβάλλουμε στο εξωτερικό περιβάλλον (οι άλλοι τα εκφράζουν αντί για μας – εγώ δεν είμαι έτσι – εξωτερικές απειλές και εμπόδια)…

 

ή τα εσωτερικεύουμε  (νομίζουμε ότι μας απειλούν) και καταντούν οι χειρότεροι φόβοι μας .

 

Κατηγορούμε και κριτικάρουμε συχνά τους άλλους όταν εκφράζουν τις συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά που έχουμε απορρίψει – απωθήσει μέσα μας, αγνοώντας ότι οι άλλοι απλά μας «δείχνουν» τα δικά μας κομμάτια. Εκνευριζόμαστε όταν οι άλλοι μας «θυμίζουν» με τη συμπεριφορά τους τον κρυμμένο μας εαυτό (τα κομμάτια εκείνα του εαυτού μας που δεν θέλουμε να έχουμε - που παρόλα αυτά όμως εξακολουθούμε να έχουμε). Συχνά τους κοροϊδεύουμε χωρίς να βλέπουμε ότι αυτό που κοροϊδεύουμε είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας που απλώς μας «δείχνουν» οι άλλοι…

 

 

 

 

ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ «ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ» ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

 

Οι πληγές μας αυτές και η αίσθηση έλλειψης ή ΚΕΝΟΥ που δημιουργούν καθώς και η χαμηλή διπολική συνειδητότητα (ταύτιση με τον ένα πόλο και αποφυγή / απώθηση του άλλου), έχουν σαν αποτέλεσμα να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή μας.

 

Κάτι που χρειάζεται επιδιόρθωση, «φτιάξιμο», αλλαγή (να απαλλαγούμε από αυτό). Η νομίζουμε ότι κάτι μας λείπει πολύ και πρέπει οπωσδήποτε να το βρούμε για να γίνουμε ευτυχισμένοι. Αυτή είναι και η επικρατούσα τάση της Ψυχολογίας και της κοινωνίας γενικότερα («αγοράστε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, σπίτι κλπ», «γίνετε πιο όμορφοι, αδυνατήστε», «εκφράστε το θυμό σας», «κάντε καλές πράξεις για να σωθείτε», «αποκτήστε γνώσεις για να μάθετε ποιοι είστε», «για να γίνετε ευτυχισμένοι θα πρέπει να…» ).

 

Με το να αποκτάμε αγαθά – γνώσεις - σχέσεις ή οτιδήποτε άλλο νομίζουμε ότι γιατρεύουμε τις πληγές μας!

 

 

Στην πραγματικότητα ξεγελάμε για λίγο τις πληγές μας (νομίζοντας ότι ξεμπερδέψαμε μ’ αυτές), μέχρι να διαπιστώσουμε ότι …τίποτα δεν έχει αλλάξει! Ότι παραμένουμε στα ίδια, παρά τις όποιες προσπάθειες.

 

 

 

 

 

 

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

 

Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να απαλλαγούμε ποτέ από αυτά τα κομμάτια που μας ζορίζουν (είτε πρόκειται για τα κομμάτια – προβολές που εκφράζουν εξωτερικά οι άλλοι  και που τα εκλαμβάνουμε σαν εμπόδια - απειλές – ατυχίες, είτε για τα κομμάτια που έχουμε εσωτερικεύσει - τους φόβους μας).

 

Δεν μπορούμε να τα «σκοτώσουμε» ή να τα εκμηδενίσουμε γιατί είναι σαν να προσπαθούμε να θανατώσουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας!

 

Ο Χείρωνας εκτός από τις πληγές, συμβολίζει και τη θεραπεία των πληγών αυτών.

 

Ο Χείρωνας μας βοηθάει σταδιακά να αυξήσουμε τη συνειδητότητά μας και ν’ αναγνωρίσουμε αρχικά ότι όλα τα κομμάτια είναι δικά μας (ότι δηλαδή αυτά που κριτικάρουμε και κατηγορούμε στους άλλους ουσιαστικά είναι προβολές των δικών μας απωθημένων κομματιών) κι ύστερα να συνειδητοποιήσουμε ότι περιέχουμε και τους δύο πόλους κάθε ζητήματος – χαρακτηριστικού - ή συμπεριφοράς μας.

 

Κι αφού περιέχουμε και τους δύο πόλους, η κάθε προσπάθεια ν’ απαλλαγούμε από τον ένα θα καταλήξει αναγκαστικά σε αποτυχία. Είναι σαν να θέλουμε να καταστρέψουμε και να πετάξουμε το μισό εαυτό μας. Είναι σαν να μισούμε και να σιχαινόμαστε ένα κομμάτι του εαυτού μας. Ο Χείρωνας «μας σπρώχνει» σταδιακά, ν’ αγαπήσουμε και να δεχθούμε τον εαυτό μας. Μας βοηθάει να γίνουμε ολόκληροι!

 

Καθώς αυξάνεται η συνειδητότητά μας αναγνωρίζουμε και συνειδητοποιούμε ότι με το να πολεμάμε και με το να μην αποδεχόμαστε τα απωθημένα μας κομμάτια, απλώς καταφέρνουμε να τα κάνουμε ισχυρότερα.

 

 

 

Όσο κρύβουμε και απωθούμε κάτι, τόσο αυτό γίνεται «επικίνδυνο» για μας (για την υγεία μας, για τους γύρω μας, για τη νοητική ή την ψυχολογική μας ισορροπία κλπ).

 

 

Όσο το αφήνουμε να αναπνεύσει και να βγει στο φως, τόσο αυτό εκφράζεται πιο ήπια και συγκρατημένα.

 

 

 

 

Αυτή η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο ουσιαστικό Δώρο - Θεραπεία που μας «προσφέρει» ο Χείρωνας. Μην φοβάστε το άλλο σας μισό κομμάτι. Μην φοβάστε τόσο πολύ τους φόβους σας. Μην φοβάστε την Πληγή σας.

 

Εσείς τη δημιουργήσατε κι εσείς τη μεγαλοποιήσατε και την κάνατε τόσο φοβερή και τρομερή.

 

 

 

 

 

Αν «μπείτε» μέσα στις πληγές και τους φόβους σας κι αν παραμείνετε για λίγο εκεί χωρίς να προσπαθήσετε να αποδράσετε, οι πληγές κι ο πόνος θα  «εξαφανιστούν». Αν μπείτε μέσα στις πληγές κι αν αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο τους φόβους σας, τότε οι φόβοι σας διαλύονται. Και τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Θα καταλάβετε τι σημαίνει αποδοχή. Θα είστε  για πρώτη φορά ενωμένοι – ολόκληροι

 

Ο Χείρωνας μας βοηθάει ν’ αυξήσουμε τη συνειδητότητά μας και ν’ αναγνωρίσουμε ότι πρέπει ν’ αποδεχτούμε και ν’ αγαπήσουμε ΟΛΑ τα κομμάτια μας ως έχουν.

 

Ο Χείρωνας «λέει»: αγαπήστε και αποδεχθείτε όλα τα κομμάτια σας. Δεν υπάρχει κακό κομμάτι. Δεν υπάρχει κάτι που να χρειάζεται «φτιάξιμο» ή «επιδιόρθωση» στον εαυτό σας. Όλα είναι όπως πρέπει να είναι. Μην προσπαθείτε να τα αλλάξετε.

 

Όταν τα αποδεχθείτε «αλλάζουν» από μόνα τους!

 

 

 

 

ΑΠΟΔΟΧΗ – ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

 

Η Θεραπεία και η  ίαση  των πληγών μας είναι τελικά το ταξίδι της «επανένωσης» όλων μας των κομματιών. Να τα δούμε, να τα αναγνωρίσουμε και να τα αγαπήσουμε ισόποσα. Να τ’ αποδεχτούμε και να τα βγάλουμε στο φως. Να αρχίσουμε να τα εκφράζουμε όλα.

 

Όταν η συνειδητότητά μας πάνω σε κάποιο μείζον θέμα μας παραμένει στάσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα (όσο δεν αναγνωρίζουμε και δεν αποδεχόμαστε τα απωθημένα μας κομμάτια), τότε αναπτύσσεται δυσαρμονία ή αρρώστια. Το κομμάτι μας που έχουμε απωθήσει θέλει να στρέψει την προσοχή μας πάνω του: «υπάρχω κι εγώ εδώ και θέλω να ζήσω», «δεν μπορείτε να με αποχωριστείτε, είμαι κι εγώ κομμάτι δικό σας». Αν λοιπόν για πολλά χρόνια δεν ακούμε και προσπαθούμε να αποφύγουμε αυτό το κομμάτι, θα προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή μας με ολοένα και πιο «έντονους» και οδυνηρούς για το Εγώ τρόπους (βλέπε και το άρθρο «Τα μηνύματα της Ψυχής» ).

 

 

 

Όταν και οι δύο πόλοι της κάθε πληγής – ζητήματος – θέματός μας «επανενωθούν» (όταν αρχισουμε να συνειδητοποιούμε ότι περιέχουμε και τους δύο χωρίς να ταυτιζόμαστε ιδιαίτερα με κανέναν) επέρχεται η ίαση.

 

 

 

 

 

Βλέποντας και αναγνωρίζοντας και τα δύο μέρη ενός θέματος – ζητήματος, σταδιακά ξυπνάμε και αναγνωρίζουμε την αρμονία που ήδη υπάρχει στον κόσμο και τις ζωές μας. Βλέπουμε την ισορροπία και την τάξη που κρύβεται πίσω από κάθε δυσαρμονία και χαοτική κατάσταση. Βρίσκουμε μ’ άλλα λόγια το άλλο μισό μας, το κομμάτι μας εκείνο που γνωρίζει την άλλη πλευρά της εικόνας.  Αντί για  τη μισή – αλήθεια βρίσκουμε την ολόκληρη.

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

 

Ο Χείρωνας σ' ένα ωροσκόπιο, δείχνει που – NOMIZOYME OTI - είμαστε βαθιά πληγωμένοι, σε ποια σημεία η ζωή μας φαίνεται άδικη και χωρίς ελπίδα γιατρειάς και αλλαγής.

 

Αυτό μας δημιουργεί την αίσθηση ενός τεράστιου ΚΕΝΟΥ σε κάποιο τομέα της ζωής μας. Έχει δε σαν συνέπεια, να ψάχνουμε απεγνωσμένα τη λύση και τη θεραπεία σ' αυτό τον τομέα. Αυτό καθορίζει τις ΑΞΙΕΣ μας σ' αυτή τη ζωή και είναι ο κινητήριος μηχανισμός της ενσάρκωσης μας. Παρ' όλο που η Πληγή έχει πολλά επίπεδα και φαίνεται ότι δεν μπορεί ποτέ να γιατρευτεί (και όντως δεν γιατρεύεται ποτέ εντελώς) , η όλη διαδικασία αποκατάστασης, μας βάζει σ' ένα δρόμο, σ' ένα ταξίδι εξέλιξης (το οποίο συμβολίζεται από τον Πλούτωνα – ΑΣ και τους Δεσμούς της Σελήνης), όπου σταδιακά μαθαίνουμε ν' αγαπάμε όλα τα κομμάτια του εαυτού μας και συλλέγουμε τις κατάλληλες εμπειρίες για την εξέλιξή μας. Στην πορεία διευρύνουμε τη συνείδησή μας και επιστρέφουμε σιγά - σιγά στην Πηγή.

Επειδή είμαστε πολύ πληγωμένοι στη θέση του Χείρωνα (ζώδιο, οίκος), συνήθως προσπαθούμε να αποφύγουμε το ζήτημα αυτό, μέσω της Σελήνης (Κατώτερος Νους - τι μας ευχαριστεί) ή του Πλούτωνα ( Ψυχή - Παρελθόν), ή του Νότιου Δεσμού (συνήθειες - προγραμματισμοί από προηγούμενες ζωές). Όμως οι συνεχείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με τον τρόπο αυτό, μας αναγκάζουν τελικά να αναγνωρίσουμε και να «αντιμετωπίσουμε» τις πληγές μας (βλέπε επίσης και τα άρθρα «Κύκλοι και διελεύσεις πλανητών»  και «Καρμικά κατάλοιπα» ).

 

Μέσω των διάφορων κρίσεων συνειδητοποιούμε σταδιακά τις πληγές μας και προσπαθούμε να τις διώξουμε - διορθώσουμε. Όσο πιο πολύ προσπαθούμε τόσο χειροτερεύει η κατάσταση. Η λύση είναι να αποδεχθούμε και να αγαπήσουμε όλα τα κομμάτια του εαυτού μας, να αγαπήσουμε και να δεχτούμε το ανίατο των πληγών μας χωρίς να προσπαθούμε ν' αλλάξουμε τίποτα. Τότε - παραδόξως - αρχίζει και γίνεται πιθανή η ίαση.

 

Ο Χείρωνας σ’ ένα ωροσκόπιο μας δείχνει το λόγο που ενσαρκωνόμαστε (πληγές – κενό), ενώ οι άξονες Πλούτωνα – Δεσμών δείχνουν ποιόν δρόμο έχει διαλέξει η Ψυχή για να γιατρέψουμε τις πληγές αυτές (Πλούτωνας) και με ποιόν τρόπο θα ταξιδέψουμε (Δεσμοί).

Μέσω του άξονα του Πλούτωνα και των Δεσμών, προσπαθούμε να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να γεμίσουμε το κενό μας. Μελετώντας μόνο τον άξονα του Πλούτωνα ή των Δεσμών θα μάθουμε ποιο είναι το ταξίδι καθώς και την πιθανή έκβασή του, αλλά δεν θα μπορέσουμε να βρούμε το λόγο που κάνουμε αυτό το ταξίδι (Χείρωνας).

 

 

 

Γι αυτό μελετάμε πρώτα τη θέση του Χείρωνα και μετά τους άξονες του Πλούτωνα, των Δεσμών ή τα υπόλοιπα κρίσιμα στοιχεία του χάρτη (βλέπε και την ενότητα «Μέθοδος ερμηνείας ωροσκοπίου με την π - Astrology» ).

 

 

Όλα τα κρίσιμα - επαναλαμβανόμενα θέματά μας επίσης, εξηγούνται καλύτερα αν ξέρουμε τις βασικές πληγές μας (που μας τις δείχνει ο Χείρωνας). Εξετάζοντας τη θέση του Χείρωνα ξέρουμε το λόγο που κρύβεται πίσω από κάθε κρίσιμο ή επαναλαμβανόμενο θέμα μας.

 

Ξέρουμε το γιατί συμπεριφερόμαστε έτσι όπως συμπεριφερόμαστε.

 

Για να εξετάσουμε το Χείρωνα σ’ ένα ωροσκόπιο μελετάμε πρώτα τον οίκο που βρίσκεται, μετά τις όψεις που σχηματίζει με τους εσωτερικούς πλανήτες (Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη και Άρη) και τέλος το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ή τις όψεις με τους εσωτερικούς πλανήτες (το ζώδιο και τις όψεις με τους εξωτερικούς πλανήτες τις έχουν χιλιάδες άτομα – είναι όψεις και θέσεις που καθορίζουν μια ολόκληρη γενιά).

 

 

 

 

 

 

 

Αστρολογικά ο Χείρωνας σχετίζεται με την Παρθένο (μερικοί ισχυρίζονται ότι αυτός είναι ο πραγματικός κυβερνήτης της Παρθένου κι όχι ο Ερμής). Συνδέεται επίσης με τον Τοξότη, τους Ιχθείς, τον 12ο οίκο και γενικότερα με τον άξονα 6- 12. Έχει στοιχεία μετάβασης από την Παρθένο στο Ζυγό, ενώ οι όψεις που σχετίζονται μ’ αυτόν είναι η αντίθεση και η συζυγία. Τέλος συμβολίζει τη μετάβαση από τα 6 πρώτα ζώδια (ατομισμός, εγωισμός – εγώ κι ο εαυτός μου) στα 6 τελευταία (συλλογικός νους, εγώ σε σχέση με τους άλλους, ολότητα).

 

Ο Χείρωνας περιέχει στοιχεία απ’ όλα τα παραπάνω (μια σύνθεση ή μίξη χαρακτηριστικών απ’ όλα τα ζώδια, οίκους, άξονες κλπ που αναφέρθηκαν).

 

 

 

     

 

 

Μερικά παραδείγματα ερμηνείας του Χείρωνα

 

 

 

 

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ - 1ο ΟΙΚΟ - ΣΕ ΟΨΗ ΜΕ ΑΡΗ

 

 

ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ - ΕΧΩ ΕΛΛΕΙΨΗ (ΚΕΝΟ) :

Στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Μία βαθιά ριζωμένη πεποίθηση πως δεν αξίζω. Ένα αίσθημα ότι δεν με χρειάζονται, ότι δεν με θέλουν. Ότι είμαι άχρηστος.

 

ΤΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ - ΤΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ  (ή ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ) :

Τον εαυτό μου, την ταυτότητά μου, τα όριά μου σε σχέση με τους άλλους (ποιος κερδίζει και ποιος χάνει).

 

 

 

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ - 2ο ΟΙΚΟ –ΣΕ ΟΨΗ ΜΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

 

 

 ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ - ΕΧΩ ΕΛΛΕΙΨΗ (ΚΕΝΟ) :

Στην ασφάλεια. Βαθιά ριζωμένοι φόβοι ότι θα χάσω την ασφάλειά μου και τη βολή μου, ότι θα ξεβολευτώ. ότι οι άλλοι δεν θα δεχτούν τις αξίες μου κι ότι δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ.

 

ΤΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ - ΤΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ  (ή ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ) :

Την ασφάλεια (οικονομική, ψυχολογική κλπ). Τις δικές μου πηγές. Το να δέχονται οι άλλοι τις αξίες μου.

 

 

 

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ - 3ο ΟΙΚΟ - ΣΕ ΟΨΗ ΜΕ ΕΡΜΗ

 

 

ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ - ΕΧΩ ΕΛΛΕΙΨΗ (ΚΕΝΟ) :

Στην επικοινωνία και την έκφραση. Φόβος ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω, είτε γιατί μου λείπουν οι γνώσεις, είτε γιατί φοβάμαι πως οι άλλοι θα νομίσουν ότι είμαι χαζός. Νομίζω ότι δεν είμαι αρκετά έξυπνος, ή ότι έχω ελλιπή μάθηση και γνώσεις, συγκριτικά με τους άλλους.

 

ΤΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ - ΤΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ  (ή ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ) :

Τη σύνθεση, την κατανόηση, το ν' αποκτήσω γνώσεις και να μπορώ να τις μεταδίδω – εκφράζω.

 

 

 

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - 4ο ΟΙΚΟ - ΣΕ ΟΨΗ ΜΕ ΣΕΛΗΝΗ

 

 

ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ - ΕΧΩ ΕΛΛΕΙΨΗ (ΚΕΝΟ) :

Στην αγάπη και στην έκφραση των συναισθημάτων. Φοβάμαι ότι οι άλλοι δεν μ' αγαπάνε, ότι ο κόσμος είναι εχθρικός απέναντί μου, ότι οι άλλοι δεν με υποστηρίζουν - κανακεύουν, ότι δεν νοιάζονται για μένα. Βαθιά ριζωμένοι φόβοι, ότι δεν είμαι άξιος να μ’ αγαπούν κι ότι μ’ έχουν προδώσει.

 

ΤΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ - ΤΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ  (ή ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ) :

Τη μητρική αγάπη. Την προστασία και την υποστήριξη. Την συναισθηματική ασφάλεια.

 

 

κλπ κλπ…

 

 

 

 

 

Το άρθρο αυτό περιέχει μερικά μικρά αποσπάσματα από το υπό έκδοση βιβλίο του Γιάννη Καλοκύρη «ΧΕΙΡΩΝΑΣ – Από τον περιφερειακό στον πραγματικό εαυτό».

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο αυτό, καθώς και προτάσεις για πολλά άλλα αξιόλογα βιβλία Αστρολογίας, καθώς  και για βιβλία σχετικά με το Εξελικτικό ταξίδι της Ψυχής,

 

μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

 

---

 

 

Μαθήματα  π - Astrology ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

 

© Copyright  2013 – 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.