Άρθρα π - Astrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

 

---

 

Έλεγχος – Ασφάλεια - Εμπιστοσύνη

και ο άξονας 2 / 8 (Ταύρος – Σκορπιός)

 

του  Γιάννη Καλοκύρη

 

 

 

---

 

Ο άξονας / δίπολο 2/8 Ταύρος / Σκορπιός σχετίζεται με θέματα ασφάλειας, αξιών, πόρων (χρήματα, περιουσία κλπ δικά μας ή των άλλων), εμπιστοσύνης και ελέγχου (βλέπε την ενότητα «Δίπολα – άξονες και σύμβολα στην π - Astrology» ).

 

 

 

Όπως είδαμε στη βασική θεωρία της  πAstrology  (βλέπε «Βασική θεωρία» ) αλλά και στην ενότητα «Το Εξελικτικό ταξίδι της Ψυχής» , σε κάθε ζήτημα - θέμα που μας απασχολεί περιέχουμε πάντα ισόποσα και τους δύο πόλους – απλά ταυτιζόμαστε περισσότερο με τον ένα και απωθούμε / αποφεύγουμε τον άλλο. Σ’ αυτή την ενσάρκωση το εξελικτικό μας ταξίδι θα μας οδηγήσει σταδιακά στο να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε / εκφράσουμε τον πόλο που απωθούμε – αλλά και να γίνουμε πιο συνειδητοί ως προς τον πόλο που είμαστε έντονα ταυτισμένοι και που εκφράζουμε ακραία. Είδαμε επίσης πως συχνά από το ένα άκρο πηγαίνουμε στο άλλο, τουλάχιστον σε κάποια «αρχικά» στάδια της όλης διαδικασίας, μέχρι να αποδεχθούμε και να αρχίσουμε να εκφράζουμε σε ισορροπία και τους δύο πόλους – κομμάτια του εαυτού μας (σύγκλιση των πόλων – επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στους δύο πόλους).

 

Όσο περισσότερο αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε ή αρχίζουμε να εκφράζουμε και τους δύο πόλους, τόσο περισσότερο αποταυτιζόμαστε απ’ αυτούς. Κι όσο περισσότερο αποταυτιζόμαστε απ’ αυτούς, τόσο πιο πολύ θα ισορροπούμε και δεν θα εκφράζουμε πια τόσο ακραία κανέναν απ’ τους δύο (επαφή με τον πραγματικό μας Εαυτό / κέντρο / πυρήνας).

 

 

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον άξονα/ δίπολο 2/8Ταύρος / Σκορπιός, όπως και για οποιονδήποτε άλλο άξονα / δίπολο. Έτσι εκείνοι που θέλουν να ελέγχουν τα πράγματα ή που έχουν εμπιστοσύνη μόνο στον εαυτό τους και δεν στηρίζονται στους άλλους, έχουν ισόποσα ένα κομμάτι που θέλει να χαλαρώσει και να παραδώσει τον έλεγχο – ή που θα ήθελε να αναλάβουν κι οι άλλοι κάποιες ευθύνες (και αντίστροφα). Συνήθως εκφράζουμε ακραία (ταυτιζόμαστε με) τον ένα μόνο πόλο και απωθούμε τον άλλο. Επειδή περιέχουμε όμως ισόποσα και τον άλλο (παρόλο που δεν είμαστε και τόσο συνειδητοί γι αυτό), αυτός θα «βγει» και θα εκφραστεί με κάποιον τρόπο στη ζωή μας (θέλουμε δεν θέλουμε).

 

 

Έτσι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο, ή σε κάποιο τομέα της ζωής μας εκφράζουμε τον ένα και σε κάποιον άλλο τον «αντίθετο» πόλο. Για παράδειγμα μπορεί για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα να εξαρτιόμασταν από τους άλλους (να στηριζόμασταν σ’ αυτούς – να αναζητούσαμε την ασφάλεια από εξωτερικές πηγές) με συνέπεια οι άλλοι να ελέγχουν τη ζωή μας ή να μας εκμεταλλεύονται - - -  και αργότερα να αρχίσουμε να ελέγχουμε εμείς τα πράγματα χωρίς να δίνουμε σημασία σε κανέναν, εκμεταλλευόμενοι και ασκώντας έλεγχο στους άλλους. Η μπορεί σε κάποιο τομέα της ζωής μας να νοιώθουμε «ασφαλείς» και να ελέγχουμε τους άλλους (πχ να είμαστε πολύ ελεγκτικοί και αυστηροί με τους υπαλλήλους ή τους συναδέρφους στην εργασία μας), αλλά συγχρόνως να εξαρτιόμαστε και να νοιώθουμε ανασφαλείς ή να αφήνουμε να μας ελέγχει πχ ο - η σύντροφος ή η γυναίκα - άνδρας μας (στον τομέα των σχέσεων – γάμου).

 

 

 

 

Παρακάτω θα βρείτε ένα τρόπο ερμηνείας του άξονα / δίπολου 2/8 – Ταύρου / Σκορπιού, καθώς και κάποια πιθανά σενάρια γι αυτούς που τους απασχολούν (για τους οποίους είναι σημαντικά) τα θέματα εμπιστοσύνηςαξιώνασφάλειας και ελέγχου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα σενάρια (και των δύο άκρων – πόλων) είναι πιθανά (και συνήθως ισχύουν όλα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) – ασχέτως αν κάποιο σενάριο υπερισχύει ή επαναλαμβάνεται περισσότερο στη ζωή μας. Επίσης καλό είναι να θυμόμαστε ότι όσο περισσότερο ακραίοι είμαστε όσον αφορά κάποιον πόλο, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να εκφραστεί επίσης ακραία ο άλλος πόλος κάποια στιγμή στη ζωή μας.

 

Ο συγκεκριμένος τρόπος και η προσωπική ιστορία – δράμα (το πώς ακριβώς θα εμφανισθούν και θα εκφραστούν τα σενάρια αυτά στη ζωή μας) δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, υπάρχουν εκατομμύρια  άνθρωποι που «παίζουν» καθημερινά τα σενάρια αυτά με άπειρους τρόπους και διαφορετικές προσωπικές ιστορίες – δράματα. Άλλοι στην εργασία τους, άλλοι σε θέματα επιβίωσης, άλλοι σε θέματα σχέσεων ή εξουσίας ή κύρους … κλπ. κλπ. Δεν έχουν τόση  σημασία τα άτομα που εμπλέκονται, ο τρόπος που εκτυλίσσονται τα σενάρια, ο τόπος ή ο χρόνος. Στην  πAstrology μας ενδιαφέρει περισσότερο να ξέρουμε το τι κρύβεται πίσω από την προσωπική ιστορία – δράμα, το προς τα πού οδηγούν κάποιον τα γεγονότα που του συμβαίνουν (τα γεγονότα που έλκει στη ζωή του).

 

 

 

 

Τα παρακάτω σενάρια αφορούν όλους αυτούς που έχουν τονισμένο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον άξονα / δίπολο 2/8Ταύρος / Σκορπιός στον χάρτη τους και ιδιαίτερα όσους έχουν Πλούτωνα στον 8ο ή στον 2ο , Δεσμούς της Σελήνης στον 2 / 8 ή στον Ταύρο / Σκορπιό, η οποιαδήποτε όψη Αφροδίτης – Πλούτωνα ή Ήλιου – Πλούτωνα.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ( + 100 )

 

ΕΛΕΓΧΟΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Όλα για την ασφάλεια. Θέλω να έχω τον έλεγχο και τους δικούς μου πόρους (χρήματα κλπ). Δεν αφήνω τον  έλεγχο στους άλλους. Δεν εμπιστεύομαι τους άλλους.

 

 

ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΟ:

 

Να μάθω να χαλαρώνω και να μην ελέγχω συνέχεια. Να μάθω να εμπιστεύομαι τους άλλους.

 

 

ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ( - 100 )

 

ΜΗ / ΕΛΕΓΧΟΣ – ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Στηρίζομαι στους άλλους για την ασφάλεια μου. Εκμεταλλεύομαι τους πόρους των άλλων (χρήματα κλπ). Αφήνω να με ελέγχουν οι άλλοι. Αφήνω τη ζωή μου στα χέρια των άλλων.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΟ:

 

Να βρώ την ασφάλεια μέσα μου. Να μην στηρίζομαι τόσο πολύ στους άλλους. Ν’ αποκτήσω τον έλεγχο της ζωής μου.

 

 

 

 

 

 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ – ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΡΟΥΣ (ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΛΠ.) ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. ΕΛΕΓΧΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

 

 

 

 

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ. ΕΙΝΑΙ «ΚΑΛΟ» ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. «ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ» ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ). ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ. ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΟΙ. ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ (ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΛΠ) ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

 

 

ΤΟ «ΛΑΘΟΣ» ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 

 

ΤΟ «ΛΑΘΟΣ» ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 

 

 

ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ (ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΩ ΕΓΩ), ΤΟΤΕ Θ’ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ.

 

ΟΧΙ  ΔΕΝ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΕΤΣΙ!

 

 

 

ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ.

 

ΟΧΙ  ΔΕΝ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΕΤΣΙ!

 

 

ΤΑ 2 ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

 

 

ΤΑ 2 ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΩ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ Ή Μ’ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ, Ή ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΩ ΕΓΩ).

 

 

 

 

ΕΡΧΟΜΑΙ Σ’ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ Ή ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ». «ΑΦΗΝΟΜΑΙ» Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ».

 

 

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.

 

 

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ «ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ». ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ Ή ΜΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ.

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

 

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ (ΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ), ΕΝΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΜΑΙ  ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

 

 

 

 

ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ.

 

 

 

 

ΑΡΧΙΚΑ ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ, ΟΜΩΣ ΜΕΝΩ ΣΤΑΣΙΜΟΣ. ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΩ. ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

 

 

ΚΛΑΙΓΟΜΑΙ, ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΩ. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ. ΘΑΝΑΣΙΜΟΙ ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

ΑΠΟΔΟΧΗ

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

ΑΠΟΔΟΧΗ

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

 

ΑΠΟΔΟΧΗ

 

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

ΑΠΟΔΟΧΗ

 

 

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ» ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΞΑΦΝΙΚΑ (ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΙΕΜΑΙ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΠ). ΕΤΣΙ ΕΡΧΟΜΑΙ «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ» ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ (ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΗ/ ΕΛΕΓΧΟΥ).

 

 

 

 

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ (ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ = ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ). ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ, ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

 

 

 

 

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ Μ’ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ Ή ΘΑ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΘΥΜΩΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ «ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ» ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΩ ΟΤΙ  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΚΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ «ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ» ΚΑΝΕΝΑ.

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΧΑΣΩ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ! ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΧΟΜΑΙ Σ’ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΖΗΤΑ ΝΑ «ΑΦΕΘΕΙ» ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

 

 

 

 

ΟΣΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΞΑΡΤΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ (ΠΧ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΡΙΖΟΜΟΥΝ) ΚΙ ΕΤΣΙ «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΤΙ «ΠΛΗΡΩΝΩ» ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ «ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ» ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ Μ’ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ Σ’ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

 

 

 

ΟΣΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕ «ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ» ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

 

 

 

ΑΡΧΙΖΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ  - ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΩ - ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΟΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΙΕΜΑΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΤΥΧΙΑ» ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

 

 

 

Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ

(και για τα 2 σενάρια)

 

 

Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ

(και για τα 2 σενάρια)

 

 

 

 

 

 

ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

 

ΑΡΧΙΖΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΩ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ). ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ).

 

 

 

 

ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

 

ΑΡΧΙΖΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΡΤΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΝΟΙΩΘΩ ΑΣΦΑΛΗΣ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.  ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.

 

Η ΣΥΓΚΛΙΣΗ – ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ  ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ / ΠΟΛΩΝ ( 0 )

 

 

 

 

 

Δεν αφήνω τη ζωή μου στα χέρια των άλλων στηρίζομαι στους δικούς μου πόρους και αξίες, αλλά συγχρόνως εμπιστεύομαι τους άλλους και τους ζητάω βοήθεια όταν χρειάζεται. Ελέγχω όσα πράγματα «μπορώ» να ελέγξω, αλλά χαλαρώνω επίσης και αφήνομαι στη ροή των πραγμάτων. Είμαι σε καλύτερη επαφή με τους κύκλους της ζωής. Ξέρω ότι δεν μπορείς να «κερδίζεις» συνέχεια κι ότι κάποιες φορές χρειάζεται να «χάνεις». Νοιώθω ασφαλής μέσα μου και δεν περιμένω από τους άλλους να μου παρέχουν συνέχεια την ασφάλεια που χρειάζομαι. Κατανοώ ότι η «ασφάλεια» είναι κάτι το υποκειμενικό κι ότι όλα γίνονται όπως «πρέπει» να γίνουν. Νοιώθω ευγνωμοσύνη για όσα έχω κι εμπιστεύομαι περισσότερο τη «διαδικασία» και το Σύμπαν ολόκληρο.

 

 

 

ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗ – ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ

 

 

 

 

 

Ένα κομμάτι μου θέλει να ελέγχει. Δεν είμαι αυτός που ελέγχει.

Ένα κομμάτι μου θέλει να χαλαρώσει ή να χάσει τον έλεγχο. Δεν είμαι αυτός που χάνει τον έλεγχο.

 

Ένα κομμάτι μου θέλει να νοιώθει ασφάλεια. Δεν είμαι αυτός που θέλει ασφάλεια.

Ένα κομμάτι μου είναι ανασφαλές. Δεν είμαι η ανασφάλεια μου.

 

Ένα κομμάτι μου εμπιστεύεται τους άλλους. Δεν είμαι αυτός που εμπιστεύεται.

Ένα κομμάτι μου δεν εμπιστεύεται κανέναν. Δεν είμαι η έλλειψη εμπιστοσύνης μου.

 

Ένα κομμάτι μου στηρίζεται στις δικές του αξίες, χρήματα κλπ. Δεν είμαι αυτός που τα κάνει όλα μόνος του.

Ένα κομμάτι μου στηρίζεται στους άλλους. Δεν είμαι αυτός που ζητά.

 

 

 

Όλα είναι υποκειμενικά. Όλα φαίνονται «αληθινά» και όλα είναι ψευδαισθήσεις.

 

«Είμαι» όλα αυτά. Δεν είμαι τίποτα απ’ αυτά.

Είναι μόνο «κομμάτια» του εαυτού μου που πίστεψα πως είναι αληθινά.

Όλα έχουν σημασία. Τίποτα δεν έχει σημασία.

 

Είμαι αυτός που παρατηρεί αυτά τα κομμάτια. Είμαι κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτά.

 

Δεν είμαι καν ο παρατηρητής.

 

ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ…

 

 

 

Με τον ίδιο τρόπο εξετάζουμε και ερμηνεύουμε και οποιοδήποτε άλλο δίπολο / άξονα μας.

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: περισσότερα για την διαδικασία αναγνώρισης – αποδοχής και αποταύτισης από τους διάφορους αυτόματους προγραμματισμούς μας, μπορείτε να δείτε επίσης στο άρθρο «Ο μηχανικός και ο συνειδητός άνθρωπος» .

 

 

 

 

---

 

 

Μαθήματα  π - Astrology ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

© Copyright  2013 – 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.