Άρθρα  πAstrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

 

---

 

Καρμικά κατάλοιπα

Τι έχουμε αποφύγει από προηγούμενες ζωές

 

του  Γιάννη Καλοκύρη

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Άστρα και Όραμα», τεύχος 109 – Μάιος 2006, με τίτλο: «ΚΑΡΜΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ -  ΜΗΠΩΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ;»

 

Γιατί πέφτουμε συνεχώς πάνω στους ίδιους ανθρώπους και στις ίδιες καταστάσεις; Γιατί μας «τυχαίνουν» τόσες αναποδιές και εμπόδια; Πως μπορούμε να βρούμε ποια είναι τα καρμικά μας κατάλοιπα και τι πρέπει να κάνουμε για να μην την…ξαναπατήσουμε;

 

 

 

 

Η θεωρία της μετενσάρκωσης και η Εξελικτική – Ενεργειακή  Αστρολογία μας δίνουν τις απαντήσεις…

 

 

«Αγάπη μου τα’ μαθες; Ο Γιώργος πάλι χώρισε» «Πάλι;» «Ναι, η μικρή με την οποία έβγαινε τον εγκατέλειψε, όπως  ακριβώς είχε γίνει και με τη προηγούμενη σχέση του». «Βρε τον άτυχο τον Γιώργο» σκεφτόμαστε. «Λες και τραβάει τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά! Πάει να ξαναφτιάξει τη ζωή του και στο τέλος οι γυναίκες πάντα τον εγκαταλείπουν. Όλες οι σχέσεις του ενώ ξεκινάνε αρκετά καλά, φαίνεται πως τελειώνουν πάντα άσχημα».

 

Σας θυμίζει τίποτα όλο αυτό; Πόσες φορές δεν έχουμε έρθει κι εμείς αντιμέτωποι με κάποια προβλήματα τα οποία επαναλαμβάνονται από καιρό σε καιρό, πολλές φορές μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! «Το ίδιο ακριβώς πράγμα δεν μου είχε συμβεί και πριν μερικά χρόνια;» αναρωτιόμαστε. «Γιατί πέφτω συνεχώς πάνω στους ίδιους ανθρώπους και στις ίδιες καταστάσεις; Μήπως κάτι δεν πάει καλά με μένα; Γιατί πρέπει να το ξαναπεράσω αυτό;»

 

Τα προβλήματα αυτά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι έχουν μονίμως εμπόδια ή δυσκολίες στις σχέσεις τους. Κάποιοι άλλοι με τα οικονομικά τους, ή με την εξουσία, ή με την οικογένειά τους. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

 

Γιατί όμως μας συμβαίνουν αυτές οι αναποδιές και τα προβλήματα; Ποια άραγε να είναι η αιτία; Η θεωρία της μετενσάρκωσης μας δίνει κάποιες απαντήσεις…

 

 

 

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

 

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ο άνθρωπος ζει μόνο μια φορά με τη συγκεκριμένη προσωπικότητα που έχει σ’ αυτή τη ζωή, αλλά όταν πεθαίνει, ουσιαστικά πεθαίνει και καταστρέφεται μόνο το σώμα του και η συγκεκριμένη αυτή προσωπικότητα. Οι εμπειρίες όμως που έχει αποκτήσει σ’ αυτή τη ζωή διατηρούνται! Η Ψυχή μας επιστρέφει πίσω στη Γη, μ’ ένα άλλο σώμα και μια άλλη προσωπικότητα, που όμως είναι συνέχεια και έχει όλες τις μνήμες, τα χαρίσματα και τα ελαττώματα της προηγούμενης .

 

Τα γεγονότα και οι ψυχολογικές συμπεριφορές από τις προηγούμενες ζωές θα επαναληφθούν πολλές φορές και σ’ αυτή τη ζωή. Τα παιδικά τραύματα για παράδειγμα, τα οποία οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι η αιτία πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν ενήλικες, δεν έγιναν για πρώτη φορά στην τωρινή παιδική μας ηλικία, αλλά πρόκειται για γεγονότα – κατάλοιπα από προηγούμενες ζωές, που απλώς επαναλαμβάνονται και σ’ αυτή τη ζωή. Μ’ άλλα λόγια ξαναβρισκόμαστε αντιμέτωποι με ό,τι είχαμε αφήσει στη μέση!

 

 

Τα προβλήματα λοιπόν που συναντάμε σ’ αυτή τη ζωή, ουσιαστικά είναι τα θέματα τα οποία δεν είχαμε δουλέψει σε προηγούμενες ζωές και τα οποία  θα αντιμετωπίσουμε ξανά και στην παρούσα ενσάρκωση. Κάτι είχαμε αποφύγει να μάθουμε όσο αφορά τα θέματα αυτά και τα βρίσκουμε πάλι – για άλλη μια φορά –μπροστά μας. Είναι τα λεγόμενα καρμικά μας κατάλοιπα.

 

Γιατί όμως είχαμε αποφύγει στο παρελθόν (και συνεχίζουμε να αποφεύγουμε και τώρα) ν’ ασχοληθούμε με τα προβλήματα αυτά;

 

 

 

 

Τα αγαθά κόποις κτώνται

 

Ο κάθε άνθρωπος αναπτύσσει ορισμένους μηχανισμούς άμυνας απέναντι σ’ αυτά που τον ζορίζουν. Οι μηχανισμοί άμυνας είναι φυσιολογικές αντιδράσεις απέναντι σε μπλοκαρίσματα – δύσκολα ζητήματα της ζωής μας. Ένας από τους πιο συνηθισμένους μηχανισμούς άμυνας είναι και η αποφυγή. Όταν δηλαδή μας ζορίζει κάτι, συνήθως το αποφεύγουμε. Δεν θέλουμε ν’ ασχοληθούμε καθόλου μαζί του. Δεν θέλουμε να το ξέρουμε!

 

Αυτό ακριβώς είχαμε κάνει στο παρελθόν κι αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και τώρα. Έτσι, στα πρώτα τουλάχιστον χρόνια της ζωής μας, υπάρχει μεγάλη αντίσταση όσον αφορά τα κατάλοιπα που κουβαλάμε από τις προηγούμενες ζωές μας. Όσο εμείς αρνιόμαστε ή αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε το μάθημα , όσο αποφεύγουμε να διδαχθούμε απ’ αυτό (και συνήθως αυτό κάνουμε), τόσο αυτό θα επαναλαμβάνεται.

 

Σ’ αυτή τη ζωή θα πρέπει σταδιακά να συνειδητοποιήσουμε πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο και τίποτα δεν είναι καθαρά "αρνητικό", άσχετα αν εμάς μας ζορίζει.

 

 

 

Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιο εμπόδιο ή κάποιο πρόβλημα, ουσιαστικά το Σύμπαν μας δίνει μια ακόμα ευκαιρία για να γίνουμε πιο υπεύθυνοι στη ζωή μας και να εξελιχθούμε.

 

 

 

Πώς όμως θα μπορέσουμε να βρούμε ποια είναι τα καρμικά μας κατάλοιπα; Η Εξελικτική – Ενεργειακή Αστρολογία έχει να μας πει δυο λόγια  πάνω σ’ αυτό…

 

 

 

 

Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος…

 

Ο Κρόνος  (ωχ, πάλι αυτός!) σ' ένα ωροσκόπιο δείχνει κάποια από τα καρμικά μας κατάλοιπα. Συμβολίζει τα θέματα εκείνα που έχουμε αποφύγει να δουλέψουμε σε προηγούμενες ζωές και που συνεχίζουμε να αποφεύγουμε και να απωθούμε και σ’ αυτή τη ζωή. Πιο συγκεκριμένα απωθούμε και αποφεύγουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου και του οίκου στον οποίο βρίσκεται ο Κρόνος στο ωροσκόπιό μας.

 Ίσως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο πλανήτης αυτός έχει τόσο «κακή» φήμη. Επειδή ακριβώς προβάλλουμε αντίσταση και απωθούμε τα θέματα με τα οποία σχετίζεται ο Κρόνος μας, θα συναντήσουμε κάποιες  δυσκολίες και εμπόδια στην πορεία.  Άρα ο Κρόνος συμβολίζει επίσης τα θέματα εκείνα στα οποία θα έχουμε καθυστερήσεις, εμπόδια, μπλοκαρίσματα  ή αναβολές.

 

Επειδή μας ενοχλούν πολύ τα ζητήματα του ζωδίου – οίκου όπου βρίσκεται ο Κρόνος μας, συνήθως ασχολούμαστε  και εκφράζουμε με υπερβολή τα θέματα του απέναντι ζωδίου - οίκου. (Τα απέναντι ζώδια  - οίκοι είναι: Κριός – 1ος  / Ζυγός – 7ος, Ταύρος – 2ος / Σκορπιός – 8ος, Δίδυμοι – 3ος / Τοξότης – 9ος, Καρκίνος – 4ος / Αιγόκερως – 10ος, Λέων – 5ος / Υδροχόος – 11ος, Παρθένος – 6ος / Ιχθείς – 12ος – βλέπε και την ενότητα «Δίπολα – Αξονες» ). Έτσι αν έχουμε τον Κρόνο για παράδειγμα στον Ζυγό ή στον 7ο οίκο, συνήθως αποφεύγουμε ν’ ασχοληθούμε με τα θέματα του ζωδίου ή του οίκου αυτού και ασχολούμαστε υπερβολικά με τα θέματα του Κριού – 1ου οίκου.

 

 

 

 

Η λύση στα προβλήματα μας θα έρθει αν παραμείνουμε στον οίκο - ζώδιο του Κρόνου μας, αν αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα τα ζητήματά τους, αν δουλέψουμε πάνω στα θέματα αυτά και αν σταματήσουμε να τα αποφεύγουμε.

 

 

 

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορούμε να δούμε – ανάλογα με τη θέση του Κρόνου σε ζώδιο και οίκο – ποια είναι τα καρμικά μας κατάλοιπα, τι έχουμε αποφύγει από προηγούμενες ζωές, καθώς και το τι θα πρέπει να κάνουμε από ‘δω και πέρα, για να γίνουμε πιο υπεύθυνοι σε σχέση με τα θέματα αυτά.

 

 

 

 

ΚΑΡΜΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ (ΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ)

 

 

ΓΙΑ Ν' ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΩ :

 

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ - 1ο ΟΙΚΟ

 

Αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, ανεξαρτησία, δράση.

 

 

Πρέπει να αναπτύξω αυτοπεποίθηση , πιο ισχυρό Εγώ, να μην εξαρτιέμαι από τους άλλους, να αρχίζω πράγματα μόνος μου.

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ - 2ο ΟΙΚΟ

 

 

Οικονομικά, αξίες προσωπικοί πόροι, ασφάλεια., σταθερότητα, μοίρασμα με άλλους.

 

 

Πρέπει να αποκτήσω ασφάλεια και εμπιστοσύνη στις δικές μου πηγές και αξίες και να μην ασχολούμαι διαρκώς με τις πηγές των άλλων (ούτε να προσπαθώ να τους ελέγχω) . Πρέπει να μάθω να εμπιστεύομαι τους άλλους και την ίδια τη ζωή.

 

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ - 3ο ΟΙΚΟ

 

Επικοινωνία, μάθηση, συλλογή πληροφοριών, νους, λογική, ομιλία, έκφραση.

 

Πρέπει να μάθω να επικοινωνώ καλύτερα. Να μην εμμένω στις ιδεολογίες και τις απόψεις μου (φανατισμός) και να μάθω ότι και οι απόψεις των άλλων είναι σεβαστές  . Πρέπει να γίνω πιο πρακτικός και να μην ασχολούμαι με ανεφάρμοστες ιδέες.

 

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - 4ο ΟΙΚΟ

 

Σπίτι, οικογένεια,  ρίζες, συναισθηματική έκφραση, ανιδιοτελής και συνεχής (μητρική) αγάπη.

 

 

Πρέπει να μην ασχολούμαι συνεχώς με την προβολή μου στη κοινωνία( επάγγελμα, καριέρα, εξουσία κλπ). Να μην αποφεύγω να δω τα αδύνατα σημεία μου και τις πληγές μου. Να μην προσπαθώ να έχω πάντα τον έλεγχο. Πρέπει να εκφράζω πιο πολύ τα συναισθήματά μου.

 

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ - 5ο ΟΙΚΟ

 

Δημιουργική έκφραση, εικόνα του εαυτού μας, ικανότητα να προβάλλουμε τον εαυτό μας.

 

 

Πρέπει να μάθω να μην βάζω τον εαυτό μου  σε δεύτερη μοίρα για το κοινό καλό. Να τον προβάλλω περισσότερο και να μη διστάζω να γίνω αρχηγός και να επιζητώ τον θαυμασμό των άλλων. Να μην είμαι απόμακρος, να γίνω πιο ζεστός και πιο ανθρώπινος.

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ - 6ο ΟΙΚΟ

 

 

Ανάλυση λεπτομερειών, ύλη, γείωση, καθημερινότητα, υγεία, εργασία.

 

 

Πρέπει να μην αποφεύγω να βλέπω τις πληγές μου και τα τραύματά μου και να αντιδρώ με την φυγή.  Πρέπει να αγαπήσω την καθημερινότητα, να αγαπήσω το σήμερα, να χρησιμοποιήσω τις ικανότητές μου σε πρακτικά ζητήματα (σώμα, εργασία κλπ). Να γειωθώ.

 

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ - 7ο ΟΙΚΟ

 

Γάμος, σχέσεις, εξάρτηση, αδυναμία στο να παίρνουμε πρωτοβουλίες.

 

Πρέπει να μάθω να ακούω τους άλλους , να σέβομαι την άποψή τους και να ζητάω τη γνώμη και την βοήθειά τους. Επίσης πρέπει να μάθω να κάνω υπομονή και να σκέφτομαι πριν δράσω.

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ - 8ο ΟΙΚΟ

 

 

Σεξ, έρευνα, ψυχικές δυνάμεις, κοινοί πόροι, εμπιστοσύνη, έλεγχος.

 

 

Πρέπει να μάθω να παίρνω ρίσκα, να μην αναζητώ συνέχεια την ασφάλειά μου, να μοιράζομαι τους πόρους μου με τους άλλους  και να μην φοβάμαι ν' αντιμετωπίσω τις ανασφάλειες -κόμπλεξ-τραύματά μου.

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ - 9ο ΟΙΚΟ

 

 

 

Φιλοσοφία, θρησκεία, σύνθεση των πληροφοριών, φανατισμός, μη πρακτικότητα, ιδεαλισμός.

 

 

 

Πρέπει να μην πετάγομαι από το ένα θέμα στο άλλο, να μην συλλέγω συνεχώς καινούργιες πληροφορίες, αλλά να προσπαθήσω να τις συνθέσω, να μπορέσω  να δω την "ευρύτερη εικόνα", ότι υπάρχει μια Ανώτερη Δύναμη (Θεός).

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ - 10ο ΟΙΚΟ

 

 

Επάγγελμα(καριέρα), κοινωνικές δομές, νόμοι, έλεγχος,, εξουσία.

 

 

Πρέπει να μην ασχολούμαι συνεχώς με τα συναισθηματικά μου, να ξεπεράσω τον φόβο ότι οι άλλοι δεν μ' αγαπούν, πρέπει να βγω από το καβούκι μου και να αποκτήσω υπευθυνότητα . Να ασχοληθώ με τα επαγγελματικά μου και την προβολή μου στη κοινωνία.

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ - 11ο ΟΙΚΟ

 

 

Ομάδες, ελευθερία, δημοκρατικές απόψεις, αποστασιοποίηση, αντικειμενικότητα, διαφορετικότητα.

 

 

Πρέπει να μην τα παίρνω όλα πολύ προσωπικά και να μην ασχολούμαι υπερβολικά με την προβολή μου ούτε να επιζητώ συνεχώς τον θαυμασμό των άλλων. Πρέπει να μάθω την αποστασιοποίηση  και να νοιάζομαι για το καλό όλων (της κοινωνίας) .

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ - 12ο ΟΙΚΟ

 

 

Φυγή, φαντασία, ψευδαισθήσεις, το Πνεύμα (Όλον), η Πηγή.

 

 

Πρέπει να μην ασχολούμαι συνεχώς με την ύλη , τις λεπτομέρειες και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Πρέπει να μάθω να  αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους ανιδιοτελώς (ως έχουν). Πρέπει να μάθω να αποδέχομαι τη σημερινή μου κατάσταση.

 

 

 

 

 

Κάθε εμπόδιο για καλό

 

Ο Κρόνος λοιπόν, με τα «προβλήματα» που μας «φέρνει», ίσως δεν είναι τελικά και τόσο «κακός», όσο νομίζαμε. Αν κάποιος δουλέψει πάνω σ' αυτά τα θέματα , γίνεται υπεύθυνος για τη ζωή του , εξελίσσεται κι αρχίζει να αναγνωρίζει το δρόμο του. Μόνο τότε μπορεί να κατανοήσει και να εκτιμήσει το πεπρωμένο του και να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Μέχρι τότε πάντα κάποιος άλλος θα φταίει, ή ο ίδιος θα αισθάνεται θύμα του ίδιου του του εαυτού.

 

Τα εμπόδια και οι αναποδιές που μας συμβαίνουν ή η έλλειψη που νιώθουμε σε κάποιους τομείς μας βάζουν στον «δρόμο», στο ταξίδι της ζωής μας και προσπαθώντας ν’ ανακαλύψουμε τη λύση, αποκτάμε ικανότητες, γνωρίζουμε καινούργια πράγματα και ανθρώπους, γινόμαστε πιο υπεύθυνοι και εξελισσόμαστε. Κάθε πρόβλημα ουσιαστικά περιέχει ένα ΔΩΡΟ.

 

Από μας εξαρτάται αν θα το ανακαλύψουμε…

 

 

 

 

 

---

 

 

Μαθήματα  πAstrology  ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

© Copyright  2013 – 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.