Άρθρα  πAstrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

 

---

Ποσειδώνας – 12ος οίκος

Το τέλος των ψευδαισθήσεων – η αρχή της Αλήθειας

 

του  Γιάννη Καλοκύρη

 

 

 

Το παρακάτω άρθρο αφορά όλους εμάς που είμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενσαρκωμένοι στο γήινο πεδίο – στον κόσμο της ύλης και των μορφών (ποτέ δεν ξέρει κανείς ποιοι είναι αυτοί που βλέπουν αυτές τις ιστοσελίδες, οπότε αν είστε μια άλλη μορφή ζωής ψάξτε να βρείτε κανένα άλλο άρθρο να διαβάσετε) – και κυρίως αυτούς που έχουν τονισμένο τον 6ο ή τον 12ο οίκο, ή γενικά τον άξονα / δίπολο 6 / 12 – Παρθένος / Ιχθείς, ή έχουν Πλούτωνα ή Δεσμούς της Σελήνης σε έναν από τους δυο αυτούς οίκους.

 

 

Μέσα στην Ψυχή του κάθε ανθρώπου συνυπάρχουν δύο ειδών επιθυμίες:

 

Α) Οι επιθυμίες διαφοροποίησης και

Β) Οι επιθυμίες ένωσης.

 

 

 

 

ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ /  ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩ / ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΓΩ /  6ος ΟΙΚΟΣ

 

Οι επιθυμίες διαφοροποίησης (το να είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους) είναι «υπεύθυνες» για την κάθοδο στην Ύλη και για τις γήινες ενσαρκώσεις. Η Δημιουργία είναι αποτέλεσμα επίσης των επιθυμιών αυτών.

 

 

Έτσι η κάθε Ψυχή χρησιμοποιεί ένα «πακέτο» επανενσαρκώσεων, όπου μέσω του υλικού μας σώματος και μέσω των επιθυμιών διαφοροποίησης που έχουμε σε κάθε ενσάρκωση, εξερευνά την Ύλη και αποκτά εμπειρίες: εγώ είμαι αυτός και είμαι ξεχωριστός και διαφορετικός από σένα ή όλους τους υπόλοιπους. Τα όριά μου είναι μέχρι εδώ και μετά αρχίζουν τα δικά σου όρια. Οι εμπειρίες μου είναι αυτές και διαφέρουν από τις εμπειρίες τις δικές σου ή των άλλων. Το σώμα μου είναι αυτό και είναι διαφορετικό από το δικό σου. Έχω αυτό το συγκεκριμένο «Εγώ», τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο επάγγελμα, τον συγκεκριμένο σύντροφο, έχω αυτές τις κατακτήσεις και τα υλικά αγαθά, που διαφέρουν από τα δικά σου ή των άλλων. Είμαι μοναδικός, είμαι ξεχωριστός

 

Όλοι μας κρύβουμε βαθιά μέσα μας (ή όχι και τόσο βαθιά) αυτές τις επιθυμίες. Είναι πανανθρώπινες και απόλυτα δικαιολογημένες και σεβαστές. Μέσω των επιθυμιών μας αυτών, εξερευνούμε την Ύλη (και μαζί με μας και η Ψυχή μας), δημιουργούμε τους μικρούς πλαστούς «ξεχωριστούς» κόσμους μας και μαζεύουμε εμπειρίες, σε κάθε μας ενσάρκωση…

 

 

 

Ο 6ος οίκος, η Παρθένος και ο Χείρωνας  συμβολίζουν την ύλη και την απόκτηση εμπειριών στο γήινο επίπεδο (ταύτιση με το Εγώ, πληγές, αίσθηση κενού και έλλειψης, προσπάθεια να τα βγάλουμε πέρα με την καθημερινότητα μας σαν διαφορετικές οντότητες από τους άλλους).

 

 

 

 

 

ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ / ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΕΝΩΣΗΣ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ – ΠΗΓΗ / 12ος ΟΙΚΟΣ

 

 

Συγχρόνως όμως όλοι έχουμε μέσα μας και κάποιες άλλες επιθυμίες: της επιθυμίες της ένωσης και της επιστροφής στην Πηγή!

 

 

 

 

Βαθιά μέσα μας όλοι θυμόμαστε ότι κάποτε ήμασταν όλοι ΈΝΑ, ότι δεν υπήρχε ο πόνος του χωρισμού και της γήινης εμπειρίας. Υπάρχουν κομμάτια του εαυτού μας που θα ήθελαν να επιστρέψουν ξανά στην Πηγή, σ’ αυτό που ήμασταν κάποτε…

 

Οι επιθυμίες της ένωσης είναι «υπεύθυνες» για το εσωτερικό - εξελικτικό ή το πνευματικό μας ταξίδι. Μετά από πολλές ενσαρκώσεις και αφού έχουμε εκπληρώσει πολλές από τις γήινες επιθυμίες μας (τις επιθυμίες διαφοροποίησης), αρχίζουμε να αισθανόμαστε όλο και περισσότερο μια υπαρξιακή δυσφορία. Οι επιτυχίες μας και οι γήινες απολαύσεις αρχίζουν να μην μας καλύπτουν πια τόσο απόλυτα. Χαιρόμαστε όλο και λιγότερο για τις κατακτήσεις και τις επιτυχίες μας και αρχίζουμε να κάνουμε ερωτήσεις: «Αυτό ήταν όλο;», «Ποιος είναι ο δρόμος μου και η πορεία μου, από δω και πέρα;», «τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Μήπως υπάρχει κάτι μεγαλύτερο;», «Πώς θα εξελιχθώ;» κλπ

 

 

 

 

Οι Ιχθείς, ο 12ος οίκος κι ο Ποσειδώνας συμβολίζουν την αποφυγή των πληγών μας και της ύλης, τις ψευδαισθήσεις που έχουμε, την υπέρβαση του Εγώ (αποταύτιση από το ΕΓΩ), καθώς και την επιθυμία μας για επιστροφή στην Ολότητα και το Πνεύμα (Πηγή – μήτρα).

 

 

 

 

 

 

 

ΑΞΟΝΑΣ / ΔΙΠΟΛΟ 6 / 12 – ΠΑΡΘΕΝΟΣ / ΙΧΘΕΙΣ

 

 

 

Γενικότερα ο άξονας – δίπολο 6 / 12Παρθένος / Ιχθείς σχετίζεται με την κάθοδο από το Πνεύμα στην ύλη (στον κόσμο των μορφών), την επιθυμία μας να βιώσουμε εμπειρίες σαν διαφορετικές οντότητες  - - - και την ταυτόχρονη επιθυμία μας για ένωση και επιστροφή στην Πηγή.

 

Πιο συγκεκριμένα η μετάβαση από τον 12ο στον 6ο οίκο συμβολίζει την κάθοδο του Πνεύματος στην Ύλη – πτώση από τον Παράδεισο - (επιθυμίες διαφοροποίησης – σχηματισμός και ταύτιση με το ΕΓΩ / ΣΚΙΑ), ενώ από τον 6ο  στον 12ο  την επιστροφή στην Πηγή (επιθυμίες ένωσης – υπέρβαση του ΕΓΩ – αποταύτιση από το Εγώ).

 

 

 

 

 

 

Μέσα μας υπάρχουν και τα δύο είδη επιθυμιών.

 

 

Ένα κομμάτι μας θέλει να είναι διαφορετικό από τους άλλους

(εγώ είμαι αυτό – εσύ είσαι κάτι άλλο – επιθυμίες διαφοροποίησης –  κάθοδος από το πνεύμα στην ύλη

- Δημιουργία – Σχηματισμός Εγώ / Σκιάς )

 

 

κι ένα άλλο θέλει να επιστρέψει στην Πηγή – στο Όλον

(όλοι είμαστε ενωμένοι – από την ύλη στο Πνεύμα – επιστροφή στην Πηγή

– επιθυμίες Ένωσης – αποταύτιση από το Εγώ).

 

 

 

 

 

 

ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΦΕΡΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΤΩ;

 

Ενώ όλοι μας έχουμε και τα δύο είδη επιθυμιών, κάποιοι από μας εκφράζουν ακραία και ταυτίζονται περισσότερο με τον ένα πόλο (απωθώντας τον άλλο).

 

*               ΟΙ ΓΗΙΝΟΙ …

Έμφαση και ταύτιση με τον 6ο οίκο

 

Είναι «οκ» εδώ πέρα. Υπάρχουν βέβαια αντιξοότητες, υποχρεώσεις, προβλήματα ρουτίνα και πολύ δουλειά – αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα. Θα δουλέψω μεθοδικά, πρακτικά και θα δώσω προσοχή σ’ όλες τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε όλα να γίνουν «τέλεια». Θα αναπτύξω τις ικανότητες και τα ταλέντα μου και θα τα καταφέρω στο τέλος. Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα πνευματικά. Σιχαίνομαι αυτούς που φαντασιώνουν και δεν αντιμετωπίζουν κατάματα την καθημερινότητα. Υπάρχουν μόνο αυτά που βλέπω, που μπορώ να μετρήσω, που μπορώ να αποδείξω, που μπορώ να χειριστώ και να ελέγξω. Πρέπει να υπάρχει τάξη στη ζωή μου. Δεν μπορώ τις χαοτικές καταστάσεις. Θα φροντίσω για όλα…

 

ΒΑΣΙΚΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ: Είμαι μόνο το Εγώ μου

 

(για τις πληγές και τον λόγο της καθόδου στην ύλη – στη γήινη ενσάρκωση, βλέπε και το άρθρο «Χείρωνας – από το δυϊσμό και τη διπολική σκέψη, στη βίωση του πραγματικού εαυτού» ).

 

 

*               ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ…

Έμφαση και ταύτιση με τον 12ο οίκο

 

Η Γη είναι μια κόλαση. Όλο ρουτίνα, υποχρεώσεις, προβλήματα και αντιξοότητες. Γιατί με φέρατε εδώ πέρα; Θέλω να χαθώ, να φύγω, να ζήσω εκεί που όλα είναι ένα, όπου υπάρχει μόνο Φως και Αγάπη. Το Εγώ μου είναι «κακό»! Αυτό είναι η συμφορά για όλα όσα περνώ. Πρέπει να απαλλαγώ από το Εγώ μου. Να επιστρέψω στην Πηγή. Δεν μπορώ τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Σιχαίνομαι να πλύνω τα πιάτα και να πετώ τα σκουπίδια. Σιχαίνομαι όλους αυτούς που μου λένε ότι έχω υποχρεώσεις κι ότι πρέπει να είμαι πιο πρακτικός και να κοιτάξω τι γίνεται γύρω μου. Θα φύγω μακριά. Θα βρω τη φώτιση. Θα παραμείνω για πάντα στους φανταστικούς μου κόσμους, όπου δεν υπάρχει πόνος – όπου όλοι είναι ΕΝΑ.

 

 

ΒΑΣΙΚΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ: Μπορώ να «απαλλαγώ» από το Εγώ μου

 

 

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ…

 

Οι  ΓΗΙΝΟΙ  συναντούν όλο και περισσότερες αντιξοότητες και προβλήματα στη ζωή τους και  -- εκτός από τους άλλους γήινους -- τους «τυχαίνουν» όλο και πιο συχνά άτομα φευγάτα ή χύμα ή άτομα που προσπαθούν να τους στρέψουν την προσοχή τους σ’ ένα πιο πνευματικό δρόμο. Η σε κάποιο τομέα της ζωής τους είναι φευγάτοι οι ίδιοι (πχ  πίνουν υπερβολικά  μετά τη δουλειά, ή ξεδίνουν με παράνομες σχέσεις, ή ασχολούνται πολύ με το ποδόσφαιρο ή τον κινηματογράφο κλπ κλπ).

 

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Σύμπαν προσπαθεί να στρέψει την προσοχή τους προς τον πόλο που έχουν απωθήσει (επιθυμίες ένωσης – αποταύτιση από το Εγώ – φυγή από την καθημερινότητα και την ύλη κλπ).

 

Οι  ΦΕΥΓΑΤΟΙ αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν την «σκληρή» πραγματικότητα και να κατέβουν από το ροζ συννεφάκι - που θα ήθελαν να παραμείνουν για πάντα - κάτω στη Γη. Εκτός από τους άλλους φευγάτους – συναντούν όλο και πιο συχνά ανθρώπους γήινους, που τους φέρνουν αντιμέτωπους με την πραγματικότητα και τις υποχρεώσεις της ζωής και που προσπαθούν να τους στρέψουν τη προσοχή στο τι γίνεται γύρω τους και στο τι έχουν ν’ αντιμετωπίσουν στη καθημερινότητα τους.

 

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Σύμπαν προσπαθεί να τους «προσγειώσει» και να στρέψει την προσοχή τους προς τον πόλο που έχουν απωθήσει (επιθυμίες διαφοροποίησης – Εγώ – καθημερινότητα – ζωή στην ύλη και τον κόσμο των μορφών).

 

Σε κάθε περίπτωση  - όσο κι αν αντιστεκόμαστε αρχικά – κάποια στιγμή ερχόμαστε σ’ επαφή και με τα δύο μας κομμάτια. Ο σκοπός δεν είναι να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, αλλά να βρούμε τη σύγκλιση – την ισορροπία ανάμεσα στους δύο πόλους (βλέπε την «Βασική Θεωρία της π - Astrology»  και τα άρθρα «Κύκλοι και διελεύσεις πλανητών» , «Καρμικά κατάλοιπα»  και «Τα μηνύματα της Ψυχής» ).

 

 

Δεν προσπαθούμε να απαλλαγούμε και να ξεφορτωθούμε το Εγώ μας, αλλά και δεν ταυτιζόμαστε πια τόσο πολύ μ’ αυτό.

 

 

 

 

ΣΥΓΚΛΙΣΗ – ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΩΝ

 

 

Οι επιθυμίες ένωσης (Ποσειδώνας – 12ος – Ιχθείς) μας οδηγούν σταδιακά στο ν’ αυξήσουμε την συνειδητότητά μας, να γκρεμίσουμε - διαλύσουμε τις ψευδαισθήσεις μας, να αποδεχθούμε όλα μας τα κομμάτια ως έχουν και να κατανοήσουμε ότι  δεν είμαστε μόνο το ΕΓΩ μας!  Ότι το ΕΓΩ είναι απλά μια  ψευδαίσθηση  με την οποία έχουμε ταυτιστεί. Ότι περιέχουμε ήδη το Όλον κι ότι η Πηγή βρίσκεται ήδη μέσα μας (δεν είναι κάτι μακρινό που θα το κατακτήσουμε κάποτε στο μέλλον).

 

Φεύγουμε από την συνεχή ενασχόληση με το παρελθόν και με το μέλλον, κατανοούμε ότι ο χρόνος είναι άλλη μια ψευδαίσθηση του ΕΓΩ με την οποία έχουμε ταυτιστεί και παραμένουμε  όλο και πιο πολύ στο ΠΑΡΟΝ.

 

Συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε μόνον οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Δεν είμαστε ο χάρτης μας (χάρτης / ωροσκόπιο = περιγραφή του Εγώ / Σκιάς). ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!

 

Βλέπουμε τον εαυτό μας όπως πραγματικά είναι. Ολόκληρο, πλήρη… Δεν «καταργούμε» ούτε προσπαθούμε να «απαλλαγούμε» από το Εγώ, αλλά και δεν ταυτιζόμαστε πια τόσο πολύ μαζί του (παρατηρούμε από απόσταση τον εαυτό μας ). Κατανοούμε ότι δεν είμαστε μόνο οι επιθυμίες διαφοροποίησης, ούτε μόνο οι επιθυμίες ένωσης. Περιέχουμε και τα δύο. Αποδεχόμαστε και τις δυο πλευρές μας.

 

Δεν πετάμε μονίμως στα σύννεφα (12ος), ούτε είμαστε συνέχεια κολλημένοι στην ύλη (6ος).

 

ΦΕΡΝΟΥΜΕ – ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΗ ΓΗ!

 

 

 

 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

 

Η θέση του Ποσειδώνα μας δείχνει τον τομέα της ζωής μας (οίκος) ή τα χαρακτηριστικά εκείνα (ζώδιο) όπου έχουμε τις περισσότερες ψευδαισθήσεις. Μας δείχνει τα πράγματα-ζητήματα εκείνα τα οποία νομίζουμε ότι πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε, έτσι ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι. Τα ζητήματα αυτά είναι τα χαρακτηριστικά και τα θέματα του οίκου - ζωδίου που βρίσκεται ο Ποσειδώνας (ταυτιζόμαστε  με τα ζητήματα αυτά).

 

Για να ξεφύγουμε από τις ψευδαισθήσεις μας, θα πρέπει να μάθουμε να ενσωματώνουμε και να εκφράζουμε σταδιακά τον απέναντι οίκο - ζώδιο απ’ αυτό που βρίσκεται ο Ποσειδώνας μας (να συνειδητοποιήσουμε δηλαδή ότι περιέχουμε και τους δύο πόλους – ότι επιθυμούμε και τα αντίθετα απ’ αυτά που νομίζουμε ότι μας χρειάζονται). Στην πορεία μαθαίνουμε ότι και οι δύο πόλοι είναι ψευδαισθήσεις κι ότι δεν μας είναι απαραίτητοι για να είμαστε ευτυχισμένοι!

 

Δεν ταυτιζόμαστε πια τόσο πολύ με κανέναν απ’ τους δύο.

 

 

ΣΕ ΚΑΘΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ -  ΑΡΓΑ  Ή ΓΡΗΓΟΡΑ - ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

 

 

πχ. «Πρέπει πάντα να βάζω στόχους και να νικάω» => «Θέλω να κάτσω και να μην κάνω τίποτα – στασιμότητα / αδράνεια»

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΣΩΣΤΗ» Ή «ΛΑΘΟΣ» ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ.

ΟΛΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΣΗ «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ΚΙ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ

ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΑΠΛΑ Η ΚΑΘΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

 

πχ . «Είμαι ρομαντικός κι ευαίσθητος και βοηθώ τους άλλους, χωρίς να ζητώ αντάλλαγμα». Μπορεί ένα κομμάτι σου να θέλει να βοηθήσει τους άλλους – και όντως να τους βοηθάει (κι αυτό είναι υπέροχο), αλλά παραβλέπεις ότι έχεις κι εσύ επιθυμίες και απαιτήσεις  κι ότι κάποια στιγμή θα αισθανθείς θύμα.

 

 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – 12ος   - ΙΧΘΕΙΣ

 

 

ΑΞΟΝΑΣ – ΔΙΠΟΛΟ 12 /6 – ΠΑΡΘΕΝΟΣ / ΙΧΘΕΙΣ

 

 

 

Φυγή, αποφυγή,

ψευδαισθήσεις, φαντασία,

όνειρα, Χάος,

Πνεύμα, Όλον,

επιστροφή στην Πηγή, επιθυμίες Ένωσης, οικογενειακό κάρμα, η ζωή στη μήτρα, αποταύτιση από το Εγώ,

θύμα - θύτης, μάρτυρας,

παράδοση σε κάτι μεγαλύτερο,

πυρήνας, θεραπεία

 

Από το Χάος στην Τάξη - Από το Πνεύμα – Όλον στην Ύλη

Η πτώση από τον Παράδεισο στην Γη

Δημιουργία – Κάθοδος στην Ύλη - Επιστροφή στην Πηγή

Επιθυμίες Ένωσης – Διαφοροποίησης

Ενσάρκωση – επιστροφή στη μήτρα

Αποταύτιση από το ΕΓΩ

Διάλυση των ψευδαισθήσεων - Αναζήτηση της Αλήθειας

Αποδοχή ολόκληρου του εαυτού μας

Επαφή με τον πυρήνα μας

 

 

 

 

 

12ος ΟΙΚΟΣ  -  ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ / ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 

Ο 12ος οίκος συμβολίζει εκτός των άλλων και τις ψευδαισθήσεις που έχει ολόκληρη η οικογένειά μας (ή τι αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν όλα τα μέλη της οικογένειας). Πολλές φορές τα θέματα – ψευδαισθήσεις του 12ου οίκου μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και αυτό που γίνεται συνήθως είναι ότι κάποια μέλη «παίζουν» τον ένα πόλο και τα υπόλοιπα τον άλλο (βλέπε και το άρθρο «Το κάρμα της οικογένειας» ). Αν οι συμπεριφορές των μελών της οικογένειας γίνουν και παραμείνουν ακραίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε συνήθως γεννιέται ένα παιδί με «βαρύ» 12ο οίκο (πολλοί πλανήτες κλπ), το οποίο «καλείται» να λύσει το πρόβλημα – οπότε αποφορτίζονται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

 

Οι γονείς μας πολλές φορές μας στερούν κάποια από τα ζητήματα – χαρακτηριστικά του 12ου οίκου μας (και το ίδιο συνεχίζουμε να κάνουμε κι εμείς στα δικά μας παιδιά). Αυτό μας βοηθά στο να «αναπτύξουμε» τα χαρακτηριστικά αυτά (ν’ αρχίσουμε να τα αποδεχόμαστε και να τα εκφράζουμε), να δούμε (και να ξαναθυμηθούμε) ότι περιέχουμε και τα «αντίθετά» τους και σταδιακά να επιφέρουμε την ισορροπία – σύγκλιση στον άξονα – δίπολο του 12 – 6.

 

 

 

Για παράδειγμα:

 

ΗΛΙΟΣ  ΣΤΟΝ 12Ο - ΑΚΜΗ ΤΟΥ 12ΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

 

Οι γονείς δεν μας βοήθησαν ν’ αναπτύξουμε το Εγώ μας, να προβάλλουμε τον εαυτό μας, να λάμψουμε και ν’ αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Ζητήματα προβολής και ανάπτυξης του Εγώ.

 

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 12Ο – ΑΚΜΗ ΤΟΥ 12ΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

Οι γονείς δεν μας στήριξαν συναισθηματικά, μας έλεγαν να είμαστε δυνατοί, να μην κλαίμε. Ζητήματα έκφρασης και ελέγχου των συναισθημάτων.

 

 

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ 12Ο  – ΑΚΜΗ ΤΟΥ 12ΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ / ΠΑΡΘΕΝΟ

 

Οι γονείς δεν μας στήριξαν διανοητικά (μας πέρασαν το μήνυμα ότι δεν είμαστε έξυπνοι) και δεν μας άφηναν να επικοινωνήσουμε. Κατά συνέπεια σ΄ όλη μας τη ζωή προσπαθούμε ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε έξυπνοι κι επικοινωνιακοί.

 

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 12Ο  - ΑΚΜΗ ΤΟΥ 12ΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ / ΖΥΓΟ

 

Οι γονείς δεν μας έδωσαν την αγάπη που θέλαμε και δεν μας βοήθησαν να πιστέψουμε και να εκφράσουμε τις αξίες μας. Οπότε αναζητάμε σ΄ όλη μας τη ζωή την ασφάλεια και την επιβεβαίωση – αποδοχή των αξιών μας από τους άλλους.

 

 

 

 

 

ΧΑΟΣ – ΤΑΞΗ

 

Ένας άλλος συμβολισμός για τον άξονα 12 – 6 είναι: ΧΑΟΣ (12ος)ΤΑΞΗ (6ος).

 

ΧΑΟΣ = το άχρονο πεδίο των άπειρων δυνατοτήτων, όπου τα πράγματα δεν έχουν πάρει μορφή (ύλη). Από το χάος γεννιέται η ΤΑΞΗ (ύλη, χρόνος, ενσάρκωση, περιορισμοί, διπολική σκέψη, καλό – κακό κλπ). Ένα μέρος του χάους μετατρέπεται σε ύλη (ΤΑΞΗ) κι ένα κομμάτι της ύλης περιέχει το χάος (απ’ όπου προήλθε) και μετατρέπεται ξανά σε χάος. Μ’ άλλα λόγια όλες οι «σταθερές» καταστάσεις (ΤΑΞΗ) έχουν την τάση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να γίνονται χαοτικές (και βέβαια να ξαναμετατρέπονται σε Τάξη). Κι αυτό γίνεται συνεχώς σε κύκλους (ΧΑΟΣ – ΤΑΞΗ – ΧΑΟΣ κλπ). Ο άνθρωπος μεταφράζει (λανθασμένα) σαν Τάξη την κατάσταση εκείνη όπου τα πράγματα παραμένουν «σταθερά» (όπως τα θέλει – τα κομμάτια του Εγώ με τα οποία έχει ταυτιστεί), ενώ Χάος την κατάσταση εκείνη όπου βιώνει τα «αντίθετα» (αυτά που έχει απωθήσει - Σκιά).

 

Στη φύση όμως είναι αδύνατο να γίνει αυτό.

Από την άποψη της φύσης αυτό είναι το απόλυτο χάος!

(βλέπε και το άρθρο «Ο Φυσικός νόμος και οι ψευδαισθήσεις της ανθρωπότητας» )

 

 

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ (που εκλαμβάνουμε σαν) ΧΑΟΣ!

 

 

 

 

 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ – Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 

Κάθε διπολική μας σκέψη – κάθε ταύτιση μ’ ένα κομμάτι του Εγώ μας είναι ουσιαστικά μια ψευδαίσθηση (είμαι κάτι μεγαλύτερο – δεν είμαι μόνο αυτό). Μέσω εμπειριών μαθαίνουμε σταδιακά ότι δεν μπορούμε να «ξεφορτωθούμε» κάποιο κομμάτι του Εγώ μας (Σκιά) και μάλιστα ότι όσο αντιστεκόμαστε σ’ αυτό τόσο του δίνουμε ενέργεια (το κάνουμε να εμφανίζεται όλο και πιο ακραία στη ζωή μας).

 

Για να «υπερβούμε» το Εγώ μας και να φτάσουμε στην Πηγή πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε ένα υγιές Εγώ. Και υγιές Εγώ σύμφωνα με τον Γιούνγκ έχουμε όταν συνειδητοποιήσουμε ότι συνυπάρχουν και οι δύο πόλοι οποιουδήποτε ζητήματος – θέματος μέσα μας. Το Εγώ μας (διπολική ταύτιση με συγκεκριμένες σκέψεις, συναισθήματα, προγράμματα) θα υπάρχει πάντα. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι χρειάζεται ή μπορούμε να το «ξεφορτωθούμε» (όσο συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο γήινο πεδίο). Το Εγώ είναι απαραίτητο εργαλείο και μας βοηθάει να πετυχαίνουμε πράγματα, να βιώνουμε εμπειρίες, να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε.

 

Είμαστε παιδιά της Γης και ήρθαμε εδώ να δουλέψουμε μ’ αυτά που έχουμε (Εγώ).

 

Συγχρόνως όμως είμαστε παιδιά του Χάους (απ’ όπου προήλθαμε).

 

Υπάρχει μέσα μας μια ισόποση φυσική ροπή προς τις χαοτικές καταστάσεις (συνειδητοποίηση της Σκιάς και του γεγονότος ότι ο αληθινός μας εαυτός είναι κάτι μεγαλύτερο από το Εγώ / Σκιά).

 

Η μεγαλύτερη ψευδαίσθησή μας είναι ότι μπορούμε να «ξεφύγουμε» από το Εγώ (Τάξη) και να βιώσουμε μόνιμα την Πηγή – Παράδεισο, ή αντίθετα ότι μπορούμε να «ξεφύγουμε» από το Χάος και να βιώσουμε μόνο την Τάξη.

 

 

«Δουλέψτε» λοιπόν με το Εγώ σας, αλλά μην ταυτίζεστε πια τόσο πολύ μ’ αυτό…

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ  ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ,

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 

 

 

 

Μερικά παραδείγματα ερμηνείας του Ποσειδώνα

 

 

 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ - 1ο ΟΙΚΟ - ΣΕ ΟΨΗ ΜΕ ΑΡΗ

 

 

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΣ - ΑΠΟΦΥΓΗ :

 

-         Εγώ μπορώ να τα καταφέρω μόνος μου / δεν ζητώ την βοήθεια των άλλων.

-         Πρέπει να αποδείξω στον εαυτό μου και στους άλλους ότι αξίζω.

-         Πρέπει να σώσω τους άλλους.

-         Πρέπει πάντα να βάζω στόχους και να νικάω.

-         Ο κόσμος είναι ένα εχθρικό μέρος.

 

 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ - 2ο ΟΙΚΟ –ΣΕ ΟΨΗ ΜΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

 

 

 ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΣ - ΑΠΟΦΥΓΗ :

 

-         Τίποτα δεν είναι αρκετό για να νοιώσω ασφαλής. Πάντα θα θέλω κι άλλα.

-         Για να είμαι καλά, πρέπει οι άλλοι να δέχονται τις αξίες μου.

-         Είμαι οκ. Δεν χρειάζεται να ψαχτώ.

-         Πρέπει να είμαι αυτάρκης. Να μην στηρίζομαι στους άλλους.

 

 

 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ - 3ο ΟΙΚΟ - ΣΕ ΟΨΗ ΜΕ ΕΡΜΗ

 

 

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΣ - ΑΠΟΦΥΓΗ :

 

-         Όσα κι αν μαθαίνω δεν είμαι ευτυχισμένος. Καμιά γνώση δεν είναι αρκετή.

-         Δεν είμαι ικανός στο λόγο – επικοινωνία – μετάδοση γνώσεων. Πρέπει να αγωνιστώ για να πείσω τους άλλους για τις ιδέες – γνώσεις μου.

-         Είμαι λογικός. Πρέπει να αποδείξω αυτά που σκέφτομαι.

-         Η γνώση οδηγεί στην αλήθεια.

 

 

 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - 4ο ΟΙΚΟ - ΣΕ ΟΨΗ ΜΕ ΣΕΛΗΝΗ

 

 

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΣ - ΑΠΟΦΥΓΗ :

 

-         Όση αγάπη κι αν μου δώσουν, δεν είναι ποτέ αρκετή.

-         Αισθάνομαι θύμα.

-         Ο κόσμος είναι ένα άδικο / δύσκολο μέρος για να ζει κανείς

-         Είμαι τα συναισθήματά μου.

 

 

 

κλπ κλπ.

 

 

 

 

 

 

Το άρθρο αυτό περιέχει μερικά μικρά αποσπάσματα από το υπό έκδοση βιβλίο του Γιάννη Καλοκύρη «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ / 12ος  ΟΙΚΟΣ – Το τέλος της Αναζήτησης».

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο αυτό, καθώς και προτάσεις για πολλά άλλα αξιόλογα βιβλία Αστρολογίας, καθώς  και για βιβλία σχετικά με το Εξελικτικό ταξίδι της Ψυχής,

 

μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

 

 

 

 

---

 

 

Μαθήματα  πAstrology  ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

 

© Copyright  2013 – 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.