Άρθρα  πAstrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

---

Τα 3 στάδια μιας ερωτικής σχέσης

του  Γιάννη Καλοκύρη

 

 

                 

 

 

Στις σχέσεις μας (και ιδίως τις ερωτικές) έλκουμε αυτό που φοβόμαστε πιο πολύ.

 

Κι εκείνο που φοβόμαστε πιο πολύ είναι  τα απωθημένα μας κομμάτια, τα κομμάτια μας εκείνα τα οποία δεν συνειδητοποιούμε ότι τα έχουμε  και τα οποία δεν μας αρέσουν (δεν θα θέλαμε να τα είχαμε)  - τα κομμάτια στα οποία αναπτύσσουμε μηχανισμούς άμυνας. Οι άλλοι λειτουργούν σαν καθρέφτες και αργά ή γρήγορα μας φέρνουν αντιμέτωπους με τα κομμάτια μας αυτά. Ο σκοπός  είναι  να μας βοηθήσουν (αν τους αφήσουμε) να τα αναγνωρίσουμε και να τα αποδεχθούμε (περισσότερα για τα απωθημένα μας κομμάτια βλέπε στο άρθρο «Επίπεδα προβολών και αύξηση της συνειδητότητας» και στην ενότητα «Εμείς και οι άλλοι» στη «Βασική θεωρία της π - Astrology» ).

 

 

 

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ

 

 

 

 

ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΣΤΑΔΙΑ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Οι περισσότεροι από μας έχουμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο όσο αφορά το είδος των ερωτικών σχέσεων που κάνουμε (οι ίδιοι άνθρωποι, παρόμοιες καταστάσεις, ή ίδια κατάληξη κλπ κλπ).

 

Το ίδιο συμβαίνει και για τη χρονική περίοδο που κρατάνε οι περισσότερες σχέσεις μας. Ετσι άλλοι κάνουν μακροχρόνιες σχέσεις, άλλοι χωρίζουν μετά από λίγο, άλλοι δεν έχουν ποτέ ένα μόνιμο ερωτικό σύντροφο κλπ.

 

 

    

 

Κάθε ερωτική σχέση περνάει από  3 στάδια εξέλιξης.  Μερικοί «τελειώνουν» τη σχέση και δεν μπορούν να προχωρήσουν πέρα από το 1ο στάδιο, άλλοι συνεχίζουν στο 2ο στάδιο – και άλλοι προχωράνε και στο 3ο στάδιο – κάποια στιγμή της ζωής τους.

 

 

 

1ο στάδιο - σχέσεις που κρατούν από  1 μέρα – 1 χρόνο

 

 

Αποφεύγουμε να δεθούμε, αποφεύγουμε να πληγωθούμε και να αποδεχθούμε τα απωθημένα μας κομμάτια, συνεχίζουμε να ζούμε ή να έχουμε ανάγκη τις ψευδαισθήσεις μας.

 

 

2ο στάδιο - σχέσεις που κρατούν μέχρι 2 μιση περίπου χρόνια

 

 

Σχετίζονται με μια πλήρη περιφορά του Άρη, απ’ όλα τα ζώδια (για την κίνηση των πλανητών στα ζώδια δείτε το άρθρο «Κύκλοι και διελεύσεις πλανητών» ). Μένουμε στα αρχικά στάδια μιας σχέσης ή προχωράμε ελάχιστα. Εκεί που η σχέση αρχίζει να βαθαίνει (εκεί που αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια οι πρώτες προβολές), συνήθως κόβουμε την σχέση. Αποκόπτουμε την διαδικασία, γιατί φοβόμαστε αυτά που αρχίζει να μας δείχνει ο άλλος για τον εαυτό μας. Οι δικαιολογίες είναι ότι «ο άλλος κάνει τα ίδια και τα ίδια και είναι βαρετός», ή «δεν ήταν έτσι όταν τον γνώρισα» κλπ

 

 

3ο στάδιο -  σχέσεις επταετίας (από 7 χρόνια και πάνω)

 

 

Σχετίζονται με τους κύκλους του Κρόνου. Προσπάθεια να αγαπήσουμε περισσότερο και πιο βαθιά τον άλλο, όπως και τον εαυτό μας και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι. Κάθε επτά περίπου χρόνια η σχέση περνάει από μια κρίση. Μετά την κρίση ή καταφέρνουμε να περάσουμε σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο της σχέσης και να εξελιχθούμε, ή διαιωνίζουμε την κρίση και απλώς ανεχόμαστε τον άλλο (πολλές τέτοιες σχέσεις ή γάμοι είναι στην ουσία «νεκροί» – χωρίς ο ένας να βοηθά πραγματικά τον άλλο από ένα σημείο και μετά).

 

 

             

 

 

 

Τα τρία στάδια των σχέσεων αστρολογικά σχετίζονται με τον 7ο8ο 9ο οίκο.

 

 

*                  Ο 7ος δείχνει την αρχή της σχέσης (1ο στάδιο) και το ποια χαρακτηριστικά θα έχει ο ερωτικός μας σύντροφος.

 

*                  Ο 8ος (2ο στάδιο + αρχές τρίτου σταδίου) σχετίζεται με τους κοινούς πόρους και τις κρίσεις που περνά η σχέση (αντιπαράθεση των δικών μας αξιών με αυτές του συντρόφου, προβολές και αναγνώριση – αποδοχή των απωθημένων μας κομματιών κλπ).

 

*                  Ο 9ος (ανάμεσα στο 2ο και το 3ο, καθώς και το 3ο στάδιο) δείχνει την Αλήθεια και την ελευθερία που νοιώθουμε αφού έχουμε ξεπεράσει τις κρίσεις και έχουμε αυξήσει την συνειδητότητά μας. Αγαπάμε τον εαυτό μας και τον άλλο βαθύτερα. Συχνά όμως δείχνει την διάλυση της σχέσης (αφού οι περισσότεροι δεν μπορούν να δεχθούν τα απωθημένα τους κομμάτια και κατηγορούν τον άλλο για το «κακό» που τους έκανε).

 

 

 

 

«ΚΑΛΕΣ» ΚΑΙ «ΚΑΚΕΣ» ΣΧΕΣΕΙΣ

 

Δεν υπάρχουν «καλές» ή «κακές» σχέσεις. Έλκουμε πάντα αυτό που έχουμε μέσα μας (συνειδητά ή ασυνείδητα).

 

Υπάρχουν όμως περισσότερο ή λιγότερο επιθυμητές (από το Εγώ) σχέσεις. Το Εγώ δεν θέλει να ζορίζεται, ούτε του αρέσει να «ανακαλυφθούν» τα κρυφά κομμάτια του εαυτού μας. Άρα για το Εγώ «καλή» σχέση είναι αυτή που δεν θα μας ζορίσει, που δεν θα μας ταρακουνήσει. Όταν το Εγώ αναρωτιέται αν «ταιριάζουμε ή δεν ταιριάζουμε;», «αξίζει να τα φτιάξω μ’ αυτόν ή μ’ αυτήν;» στην ουσία εννοεί «θα μ’ αφήσει στην ησυχία μου; Θα μου κάνει ότι θέλω ή ότι του ζητήσω; Θα έχει τις ίδιες αξίες μ’ εμένα; Η θα αναγκαστώ να ανακαλύψω αυτά που δεν με συμφέρει να δω για μένα – αυτά που με ζορίζουν;». 

 

Από την άλλη, εμείς οι ίδιοι θα βαριόμασταν μέχρι θανάτου, αν είχαμε τέτοιες σχέσεις. Στην πράξη έλκουμε πάντα αυτούς με τους οποίους μας συνδέουν μεν κάποιες κοινές αξίες (έτσι ώστε το Εγώ να «καλύπτεται» κάπως και να περάσει καλά – τουλάχιστο στα αρχικά στάδια της σχέσης), αλλά που θα μας βγάλουν κάποια στιγμή οπωσδήποτε στη φόρα  όλο τον κρυμμένο «κακό» μας εαυτό. Που θα μας «αναγκάσουν» να δούμε, να αναγνωρίσουμε και ν’ αγαπήσουμε ότι έχουμε απωθήσει. Άρα δεν υπάρχει «εύκολη» ή «ιδανική» σχέση, όσο αρνούμαστε να αυξήσουμε την συνειδητότητά μας και να δεχθούμε – αγαπήσουμε τα απωθημένα μας κομμάτια (τον εαυτό μας δηλαδή ως έχει).

 

Συνήθως όταν οι άλλοι αρχίσουν να μας βγάζουν και να μας δείχνουν αυτά τα κομμάτια, το Εγώ – που αρνείται να μάθει - αποκόπτει στα γρήγορα την διαδικασία (βρίσκουμε μια αφορμή - δικαιολογία για να χωρίσουμε). Απ’ αυτή την άποψη όλες οι σχέσεις είναι «δύσκολες» (για το Εγώ), αφού θα μας βάλουν αργά ή γρήγορα στη διαδικασία της ανακάλυψης του κρυφού - απωθημένου εαυτού μας.

 

Μέσω των σχέσεων (κυρίως) μαθαίνουμε ν’ αναγνωρίζουμε και ν’ αγαπάμε – σταδιακά - τα απωθημένα μας κομμάτια. Άρα το ότι «πρώτα θα γίνω καλύτερος και μετά θα βρω την κατάλληλη - ιδανική σχέση, έτσι ώστε να μην κάνω ξανά τα ίδια λάθη» δεν στέκει.

 

 

Μέσα από τα «λάθη» που κάνουμε στις σχέσεις μαθαίνουμε για μας.

 

 

Ποτέ δεν μπαίνουμε «έτοιμοι» σε μια σχέση. Μπορεί να είμαστε «καλύτεροι» απ’ ότι ήμασταν στο παρελθόν σε κάποια ζητήματα, λόγω των εμπειριών που βιώσαμε σε προηγούμενες σχέσεις, αλλά η κάθε καινούργια σχέση θα έχει κάτι να μας βγάλει. Υπάρχουν «δύσκολα» ζητήματα – θέματα – φόβοι - απωθημένα μας κομμάτια, τα οποία μεταφέρονται αυτούσια στις επόμενες σχέσεις, γιατί (λόγω της δυσκολίας τους και του φόβου που έχουμε να τ’ αναγνωρίσουμε και να τ’ αποδεχθούμε) δεν «δουλεύτηκαν» σχεδόν καθόλου στις προηγούμενες (γι αυτό και επαναλαμβάνονται στις επόμενες σχέσεις). Κάθε καινούργια σχέση είναι μια ακόμα ευκαιρία για μας, να τα δούμε και να τ’ αναγνωρίσουμε.

 

Πάντα θα κάνετε «λάθη» και στις επόμενες σχέσεις σας.

 

 

Μόνο όταν αγαπήσετε τον εαυτό σας ως έχει, θα μπορέσετε να αγαπήσετε πραγματικά κάποιον άλλο (επίσης μόνο τότε οι άλλοι θα μπορέσουν να σας αγαπήσουν πραγματικά). Αν περιμένετε από τους άλλους να σας αγαπήσουν για να αισθανθείτε «καλύτερα», ή για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, ή για να… τότε απλώς θα συνεχίσετε να περιμένετε.

 

 

 

Το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνουμε (όλοι) στις σχέσεις μας είναι ότι προσπαθούμε ν’ αλλάξουμε τον άλλο και να τον κάνουμε να δει και να σεβαστεί την άποψή μας («Αν μου έκανες αυτό, αν δεν έκανες εκείνο, τότε θα ήμασταν καλύτερα … θα μου έδειχνες ότι μ’ αγαπάς κι ότι νοιάζεσαι για μένα κλπ»). Μ’ αυτή την τακτική, απλώς θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Ο άλλος θα σας δίνει ακόμα λιγότερο απ’ αυτό που του ζητάτε, ή απ’ αυτό που θα θέλατε να κάνει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναρωτηθούμε τι θέλει να μας διδάξει ο άλλος, ποιο κρυμμένο κομμάτι του εαυτού μας μας δείχνει. Και μετά να αποδεχθούμε και να αγαπήσουμε αυτό το κομμάτι. Αν θέλουμε να «αλλάξει» ο άλλος, αυτό σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε τον εαυτό μας ως έχει. Αν αρχίσουμε να αναγνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε – εκφράζουμε αυτό μας το κομμάτι, τότε ο άλλος θα αρχίσει να αλλάζει από μόνος του (ή – μην μπορώντας ο άλλος να συνηθίσει τον «καινούργιο» μας εαυτό – η σχέση θα τελειώσει).

 

 

Κάνουμε πάρα πολύ εύκολα στους άλλους αυτό που δεν θέλουμε οι άλλοι να μας κάνουν!

 

 

 

Οι περισσότεροι «χρησιμοποιούν» τις σχέσεις τους για να «ξεφύγουν» από κάποια προβλήματα που (νομίζουν ότι) έχουν (από τους γονείς, από μια ανιαρή δουλειά, από τον άδικο κόσμο κλπ). Θέλουν ένα ώμο να ακουμπήσουν, ή κάποιον να τους αγαπά και να τους προστατεύει, ή κάποιον με τον οποίο θα μπορούν να περνάνε όμορφα – κλείνοντας απέξω τις σκοτούρες και τα προβλήματα της ζωής. Στην πραγματικότητα θέλουν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους και να παραμείνουν στις ψευδαισθήσεις τους. Οι σχέσεις μας οδηγούν τελικά στο να γνωρίσουμε και ν’ αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Απ’ αυτή την άποψη κάθε σχέση είναι «καλή». Στο τέλος βρίσκουμε την απάντηση στα προβλήματά μας, βρίσκουμε την θαλπωρή και την αγάπη που τόσο θέλουμε και αναζητούμε, βρίσκουμε την προστασία και την συναισθηματική ασφάλεια που τόσο ποθούμε.

 

Απλά αυτό δεν γίνεται πάντα με τον τρόπο που θέλει το Εγώ…

 

 

 

ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑΣ

 

Αστρολογικά υπάρχουν τρείς τρόποι – μέθοδοι για να αναλύσουμε / εξετάσουμε τη σχέση δύο ανθρώπων.

 

Α) Μεμονωμένη ανάλυση των δύο ωροσκοπίων

Β) Σύγκριση των δύο ωροσκοπίων (συναστρία)

Γ) Συνδυαστικό ωροσκόπιο της σχέσης (composite chart)

 

Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε μόνο με την πρώτη μέθοδο.

 

 

    

 

 

 

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΩΝ

 

Βρίσκουμε τα κρίσιμαεπαναλαμβανόμενα θέματα σε κάθε χάρτη χωριστά, χρησιμοποιώντας το Αστρολογικό αλφάβητο (αντιστοιχίες πλανητών – ζωδίων – οίκων).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το πώς βρίσκουμε τα κρίσιμα – επαναλαμβανόμενα θέματα μας το μαθαίνουμε στα μαθήματα της π - Astrology (βλέπε πληροφορίες για τα μαθήματα  ΕΔΩ ).  Για το Αστρολογικό Αλφάβητο βλέπε το άρθρο «Το κάρμα της οικογένειας» και τα «Δίπολα – άξονες» .

 

 

Πολλές φορές δεν χρειάζεται καμιά άλλη τεχνική συναστρίας (γι αυτό χρειάζεται να ξέρουμε να αναλύουμε καλά τον γενέθλιο χάρτη, πριν ασχοληθούμε με συναστρίες). Ο σύντροφοι που έλκουμε θα έχουν κοινά θέματα με μας. Θα έχουν τα ίδια κρίσιμα θέματα, απλά ο ένας θα εκφράζει τον ένα πόλο κι ο άλλος τον «αντίθετο» (πχ και οι δύο έχουν κάποια σύνδεση Σελήνης – Ουρανού και ο ένας εκφράζει την Σελήνη κι ο άλλος τον Ουρανό).

 

 

 

Ξέροντας λοιπόν τα κρίσιμα θέματα ενός χάρτη, γνωρίζουμε στην ουσία  ποιο είδος ανθρώπων θα έλξει κάποιος στη ζωή του.

 

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες κοιτάζουμε τον 7ο οίκο (ζώδιο στην ακμή, πλανήτες που περιέχει και τις όψεις τους, καθώς και το που βρίσκεται ο κυβερνήτης του οίκου). Έτσι παίρνουμε μια καλή ιδέα για το ποια χαρακτηριστικά θα έχει ο σύντροφος του ανθρώπου του οποίου μελετάμε τον χάρτη.

 

 

 

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη σύνδεση του Άρη και της Αφροδίτης  (και εν μέρει του Ήλιου και της Σελήνης) με τους εξωτερικούς πλανήτες (Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) στο κάθε ωροσκόπιο. Στις σχέσεις μας θα έλξουμε τα αντίστοιχα θέματα:

 

Άρης / Αφροδίτη με Κρόνο = αντιπαράθεση αξιών και επιβολή απόψεων. Ποιος έχει δίκιο. Κάποιες φορές και θέματα έκφρασης συναισθημάτων. Υπευθυνότητα σε θέματα σχέσεων.

 

Άρης / Αφροδίτη με Ουρανό = θέματα ελευθερίας και αποστασιοποίησης. Επίσης έκφρασης συναισθημάτων.

 

Άρης / Αφροδίτη με Ποσειδώνα = θέματα αποφυγής της πραγματικότητας και ψευδαισθήσεων.

 

Άρης / Αφροδίτη με Πλούτωνα = θέματα ελέγχου, απόρριψης και εμπιστοσύνης.

 

 

         

 

Σε όλες τις περιπτώσεις ερμηνείας ποτέ δεν καταλήγουμε σε κάποιο «απόλυτο» συμπέρασμα, για το αν η σχέση θα είναι «καλή» ή «κακή», «εύκολη» ή «δύσκολη». Όλες οι σχέσεις είναι όπως πρέπει να είναι. Όλες οι σχέσεις μπορούν να μας βοηθήσουν.

 

Εξαρτάται από τον βαθμό συνειδητότητας και τη διάθεση που έχουμε να αλλάξουμε.

 

 

 

 

---

 

 

Μαθήματα  πAstrology  ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

© Copyright  2013 – 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.