Άρθρα  πAstrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

---

Πίστη – Ελευθερία

του  Γιάννη Καλοκύρη

 

 

 

 

Ολες οι απόψεις και τα πιστεύω είναι υποκειμενικά.

Ολες οι θεωρίες είναι ψευδαισθήσεις.

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην «αλήθεια».

 

Η «Αλήθεια» δεν υπάρχει…

 

---

Μια μαθήτρια του 2ου κύκλου των μαθημάτων της π - Astrology, μαθαίνοντας για την θεωρία του Πλούτωνα – αντιδιαμετρικού σημείου (δηλαδή ότι ο άξονας του Πλούτωνα συμβολίζει το ταξίδι της Ψυχής μας στις διάφορες επανενσαρκώσεις), διατύπωσε κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, σχετικά με το αν και κατά πόσον πρέπει να πιστεύουμε κατά γράμμα και να εφαρμόζουμε τις διάφορες θεωρίες. Επειδή οι ερωτήσεις θίγουν γενικά το θέμα της πίστης στις διάφορες θεωρίες και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η πίστη αυτή στην ζωή μας – θέμα μείζον – και ενίοτε επικίνδυνο για τον αναζητητή της «Αλήθειας», παραθέτουμε εδώ τις απαντήσεις…

---

*                Όταν κάποιος καταλήγει σε συμπεράσματα και ζει τη ζωή του με βάση κάποια φιλοσοφία ή θεωρία, μήπως τελικά εγκλωβίζεται?

Οπωσδήποτε, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο στην ανθρώπινη διάσταση!  Όλοι ζούμε συνειδητά ή ασυνείδητα τη ζωή μας με βάση κάποιου είδους φιλοσοφία ή θεωρία. Το πράγμα γίνεται σοβαρό και προβληματικό αν κάποιος είναι άκαμπτος κι αν δεν αφήνει χώρο για το καινούργιο και το διαφορετικό. Αν κάποιος δεν μπορεί να δει με χιούμορ και με διάθεση αμφισβήτησης και συνεχούς επανεξέτασης την θεωρία στην οποία «πιστεύει». Για παράδειγμα τι κοινό έχουν όλες οι θρησκείες, η παραδοσιακή Αστρολογία, το καρότο και η θεία μου η Κλάρα? Απάντηση: δεν έχουν χιούμορ! Παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά! Όλες οι θεωρίες (συμπεριλαμβανομένης και του Πλούτωνα βεβαίως) είναι εν μέρει «ψεύτικες» και δεν πρέπει να στηρίζεται κανείς απόλυτα πάνω τους.

Είναι όλες ψευδαισθήσεις. Είναι απλώς εργαλεία και δουλεύουν μέχρις ενός σημείου. Όταν αυξηθεί η συνειδητότητά μας κατάλληλα, τότε θα «ανακαλύψουμε» μια άλλη θεωρία – η οποία συνήθως εμπεριέχει  την προηγούμενη – μέχρι κι αυτή ν’ αποδειχθεί ότι είναι λειψή ή «λάθος» (τελικά τι είναι «σωστό» και τι είναι «λάθος»?).

Για παράδειγμα: η θεωρία του Πλούτωνα δουλεύει ακόμα για μένα, γιατί δεν την πιστεύω απόλυτα! Όταν λέω ή γράφω ότι «είμαστε σίγουροι, ότι ο Πλούτωνας κάνει αυτό κι εκείνο…», το πιστεύω μεν γιατί το έχω ερευνήσει και φαίνεται ότι δουλεύει έτσι, αλλά διατηρώ πάντα τις αμφιβολίες μου και έχω την επίγνωση ότι όλα είναι σχετικά! Το δέχομαι, το υποστηρίζω και το μεταδίδω και στους άλλους, γιατί ξέρω ότι ο άνθρωπος (το Εγώ του), θέλει κάποια δεκανίκια για να προχωρήσει (αλλιώς θα πέθαινε), το βρίσκω αρκετά καλύτερο και πληρέστερο δεκανίκι από πολλά άλλα, αλλά συγχρόνως διατηρώ και κάποια απόσταση  και προσπαθώ – όσο κι αν είναι δύσκολο – να μην στηρίζω όλη μου τη ζωή και τις αποφάσεις μου στα όσα λέει η θεωρία αυτή.

 Όλες οι θεωρίες είναι αναγκαία κακά! Μας βάζουν σ’ ένα δρόμο… Ο δρόμος και οι εμπειρίες είναι αυτά που μετράνε κι όχι η πίστη μας στις θεωρίες. Οι θεωρίες είναι οι μεσάζοντες και είναι όλες σωστές, όπως και είναι όλες – εν μέρει – λάθος. Είναι υποκειμενικές και δεν πρέπει να στηρίζεται κανείς απόλυτα πάνω τους… (Αυτό ήταν και το νόημα όλου του 1ου κύκλου των μαθημάτων --- > Πρέπει να αμφιβάλλεις για τα πάντα και να μην δέχεσαι κάτι σαν απόλυτα προδιαγεγραμμένο και προκαθορισμένο)… Στον 2ο κύκλο, που και που θα λέμε ή θα δεχόμαστε ότι κάτι είναι «σίγουρο», μόνο και μόνο γιατί πρέπει να έχουμε ένα εργαλείο για να σταθεροποιήσουμε και να συνθέσουμε κάπως όλες αυτές τις σκόρπιες πληροφορίες και τις άπειρες πιθανότητες που υπάρχουν. Αλλά ακόμα κι αυτό το «σίγουρο» ή το «απόλυτο» θα είναι στα πλαίσια του : μπορεί να’ ναι κι αλλιώς, ή ερευνήστε το και ψάξτε το κι αν δουλεύει και για σας όπως δουλεύει και για μένα, τόσο το καλύτερο!

Η θεωρία του Πλούτωνα μου δείχνει ένα δρόμο (ο οποίος είναι κατάλληλος ή με βοηθάει στην παρούσα φάση της ζωής μου και με την παρούσα κατάσταση της συνειδητότητάς μου). Είναι ένα εργαλείο για να εξηγήσω αυτά που μου συμβαίνουν ή που μου συνέβηκαν. Αλλά δουλεύει και μου είναι χρήσιμη γιατί αμφιβάλλω ακόμα γι αυτήν !

Το ψάχνω… άρα … κινούμαιάρα… εξελίσσομαι. Αν την θεωρήσω σαν ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ή ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ θεωρία, αν μπω στον πειρασμό να ΤΑΥΤΙΣΤΩ πλήρως με όσα λέει, τότε θα ξεφουσκώσει σαν σαπουνόφουσκα και θα αποδειχτεί λάθος, ή δεν θα μου χρησιμεύει πουθενά πια. Δουλεύει ακόμα για μένα, γιατί ξέρω ότι είναι ψευδαίσθηση, όπως όλες οι υπόλοιπες.

Αν προσπαθήσω να εξηγήσω τα πάντα στο Σύμπαν με αυτή, τότε θα υποπέσει στην αντίληψή μου μια άλλη θεωρία που θα μου δείχνει ότι η προηγούμενη ήταν «λάθος»  (στην ουσία θα μου δείξει ότι δεν έπρεπε να στηρίξω την ζωή μου στην προηγούμενη)… Και βέβαια και η καινούργια θεωρία θα αποδειχτεί «λάθος» κλπ κλπ

Βέβαια το να «πιστεύεις» ότι όλα είναι ψευδαισθήσεις και εν μέρει λανθασμένα, είναι κι αυτό μια θεωρία, άρα ψευδαίσθηση, άρα εν δυνάμει λάθος! Η ζωή είναι γεμάτη παράδοξα!!!

---

---

*                Εγώ είμαι λίγο επιρρεπής σ' αυτό και πρέπει να προσέχω διπλά... Κάνεις τη έρευνα σου και καταλήγεις σε μια θεωρία, σ' αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο,  και ζεις με πίστη σ' αυτή. Εδώ όμως είναι που πρέπει να προσέχουμε γιατί μερικές φορές παγιδευόμαστε χωρίς να το καταλάβουμε...

Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουμε. Βέβαια, σύντομα θα μπούμε σε μια καινούργια ψευδαίσθηση, που θα νομίζουμε για λίγο καιρό ότι είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ, μέχρι κι αυτή ν’ αποδειχθεί ότι ήταν μια φαινομενική και υποκειμενική μερική άποψη της Αλήθειας. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ! Το Εγώ δεν μπορεί να ζήσει χωρίς θεωρίες, χωρίς κάπου να πιστεύει, χωρίς να έχει από κάπου να πιαστεί. Έτσι είναι φτιαγμένο. Ακόμα κι ο Άθεος πιστεύει κάπου ή σε κάτι (δεν υπάρχει Θεός κλπ)…

---

---

*                Όλα αυτά προέκυψαν γιατί κάποια ανύποπτη στιγμή σκέφτηκα πόσο οικεία νιώθω μ' αυτά που λέμε για τον δρόμο της Ψυχής κλπ. Μοιάζει σαν να τα' χω ξανακούσει…

Aυτό που κάνουν οι θεωρίες είναι να μας ξαναθυμίζουν (να βγάζουν στο Φώς = στο συνειδητό), αυτά που ήδη υπάρχουν μέσα μας.

---

---

*                Είναι μαγικό πράγμα η αναζήτηση της αλήθειας και ακόμα μαγικότερο αλλά και επικίνδυνο να νομίζεις ότι τη βρήκες...Ότι κατάλαβες, έστω και λίγο, πως λειτουργεί το Σύμπαν, πως σκέφτεται ο Θεός!!

Για να καταλάβεις πως «σκέφτεται» ο Θεός (ο οποίος βασικά δεν σκέφτεται – έχει πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει), πρέπει να είσαι ο ίδιος Θεός , άρα δεν θα έχεις ανάγκη να καταλάβεις πως σκέφτεται ο Θεός (δηλαδή εσύ). Το παιχνίδι εδώ είναι ότι με το να προσπαθείς να καταλάβεις πως σκέφτεται ο Θεός, γνωρίζεις σταδιακά την ψευδαίσθηση του να είσαι άνθρωπος. Όταν η ψευδαίσθηση τελειώσει , τότε θα γίνεις Θεός και δεν θα σ’ ενδιαφέρει να δεις πως σκέφτεσαι (η σκέψη  είναι καθαρά ανθρώπινη διαδικασία).

---

---

*                Ο Καζαντζάκης είχε πει ότι ο Θεός είναι ένας άνθρωπος πάνω σ' ένα τεράστιο ελέφαντα σ΄ ένα κόσμο τυφλών. Ο ένας τυφλός πιάνει το πόδι του ελέφαντα και λέει ότι ο Θεός είναι το πόδι. Ο άλλος πιάνει την προβοσκίδα και λέει ότι ο Θεός είναι η προβοσκίδα. Ο τρίτος πιάνει την ουρά και λέει ότι ο Θεός είναι η ουρά. Όμως κανείς δεν πιάνει ολόκληρο τον ελέφαντα και κανείς δεν φτάνει ν' αγγίξει τον άνθρωπο πάνω στον ελέφαντα.

Εκτός αν ο ελέφαντας (που συμβολίζει τις διάφορες θεωρίες – ιδεολογίες - απόψεις κλπ) την κοπανήσει για να πάει να πιει κοσμικό νερό, οπότε κάτι θα πιάσουμε από τον άνθρωπο – Θεό ή θα γκρεμοτσακιστούμε στις εσχατιές του Σύμπαντος (Beam me up, Scotty)…

Οπότε καταλήγουμε στο: «Δεν πιστεύω τίποτα, γι ‘ αυτό πιστεύω τα πάντα. Δεν φοβάμαι τίποτα, γι’ αυτό είμαι ελεύθερος να φοβάμαι τα πάντα άφοβα…»

---

---

*                Αυτό το διάστημα που διάβαζα για τον Πλούτωνα και το αντιδιαμετρικό του σημείο, για το τι ψάχνει η Ψυχή μας κλπ, αισθανόμουνα μια παράξενη οικειότητα. Όλα αυτά φαίνονταν ''σωστά'' και σίγουρα δεν τα έκρινε το μυαλό μου ως σωστά. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ακόμα και το μυαλό έρχεται λίγο αργότερα, όχι για να αντιταχθεί , αλλά για να συμπορευτεί...

Το μυαλό έρχεται για να ακουμπήσει και να ξαποστάσει. Το έχει ΑΝΑΓΚΗ είπαμε αυτό. Αν ακουμπήσει λίγο φοβάται το άγνωστο και αισθάνεται ανασφαλές (τζίφος!) Αν ακουμπήσει και γαντζωθεί πολύ, πεθαίνει εξελικτικά (πάλι τζίφος! ). Η λύση; Δεν υπάρχει εύκολη λύση. Υπάρχουν μόνο κύκλοι ακουμπίσματος (αμφιβολίας) και γαντζώματος (πίστης)!  Και κάποιες στιγμές ανάμεσα (? ελευθερία ?) που τα πράγματα ισορροπούν μαγικά, που δεν μας νοιάζει πια το ποια είναι η διαδικασία, αλλά που έστω και φευγαλέα αφηνόμαστε και ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. 

---

---

*                Όμως πρέπει να προσέχουμε ... Έχεις σκεφτεί ποτέ τι σημαίνει να ζήσεις μια ολόκληρη ζωή πιστεύοντας στη θεωρία του Πλούτωνα και του αντιδιαμετρικού του σημείου και κει που τελειώνει η ζωή σου (τουλάχιστον αυτή η ενσάρκωση) να ανακαλυφθεί ένας άλλος πλανήτης που θα πάρει τα σκήπτρα απ΄τον Πλούτωνα και θα ονομαστεί...ΨΥΧΗ?

Φυσικά και θα ανακαλυφθεί άλλος πλανήτης (ή κάτι άλλο) και θα καταρρίψει τις προηγούμενες θεωρίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι προηγούμενες θεωρίες ήταν απόλυτα λάθος ή ότι χάσαμε άσκοπα τον καιρό μας! Κάθε θεωρία εμπεριέχει μια μερική άποψη της Αλήθειας!

---

---

*                Και από το 2057 και μετά όλα να φωνάζουν ότι η θέση αυτού του νέου πλανήτη στο ωροσκόπιο δείχνει την Ψυχή μας, τις προθέσεις και τις επιθυμίες της!

Το πιο πιθανό είναι ότι θα δείχνει κάτι άλλο (?) , το οποίο θα είναι σχετικό με τα όσα θα συμβαίνουν εκείνη την εποχή στο συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας (ή σχετικό με το τι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ενσωματώσουν στη συνείδησή τους, οι άνθρωποι την εποχή εκείνη). Ο Χείρωνας «ανακαλύφθηκε» το 1978 (έξαρση των εναλλακτικών θεραπειών κλπ) και αποκωδικοποιήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα (και ακόμα βρίσκεται εν εξελίξει η αποκωδικοποίηση του), όταν οι άνθρωποι (έστω μια μικρή μερίδα αυτών) ήταν έτοιμοι να ανέβουν ένα σκαλί στην συνειδητότητά τους και να μάθουν για την Θεραπεία της Ψυχής τους και για το λόγο της ύπαρξής τους. Ο Πλούτωνας «ανακαλύφθηκε» το 1930 (Παγκόσμιος πόλεμος, πυρηνικά κλπ) και η θεωρία για το αντιδιαμετρικό σημείο βγήκε το 1982 και ακόμα πορευόμαστε μ’ αυτήν ή προσπαθούμε να την κατανοήσουμε κλπ

---

---

*                Εγώ θα είμαι τότε 90 χρονών, και θα' χω ζήσει μ' ενα βελάκι ν' αναβοσβήνει κόκκινα πάνω απ΄ τον 6-12 ! (θέση του Πλούτωνα και του αντιδιαμετρικού του σημείου)…Θα είναι σαν να με γκρεμίζουν απ΄τη σκάλα!

Κανείς δεν σε υποχρεώνει να ζήσεις το 6-12. Ζήσε αν θέλεις το 2-8, το 5-11 ή οτιδήποτε άλλο. Το ερώτημα είναι: το θέλεις; Θα σ’ άρεσε να ζήσεις πραγματικά κάτι άλλο; Αν , ναι, ξεκίνα τώρα αμέσως και βγες εκεί έξω και ΖΗΣΕ ΤΟ! Αργότερα θα μάθουμε ότι πριν γεννηθούμε έχουμε συμφωνήσει να ζήσουμε αυτά που ζούμε κι ότι μας καλύπτουν πλήρως. Δεν θα θέλαμε κάτι άλλο. Όμως, μπορεί να έχουμε αλλάξει γνώμη στο μεταξύ. Η μπορεί να μην ισχύει αυτή η θεωρία και να μας «υποχρεώνουν» κάποιοι να ζήσουμε – έτσι κι αλλιώς – ό,τι θα ήθελαν ΑΥΤΟΙ!!! Η μπορεί να είμαστε ήδη νεκροί και να νομίζουμε ότι ζούμε. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το 4. Για να στείλετε φάξ πατήστε το 2. Για να πατήσετε το 2, πατήστε το 3. Για να πατήσετε το 8 , πατήστε το 1 κλπ.

Έτσι κι αλλιώς όλα θεωρίες είναι, άρα όλα είναι ψευδαισθήσεις. Διάλεξε λοιπόν την ψευδαίσθησή σου… κι αν δεν σ’ αρέσει, διαλέγεις κάποια άλλη. Όλα είναι ένα κοσμικό αστείο…Ή μια κοσμική τραγωδία. Εξαρτάται από το πώς το βλέπει κανείς. Στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά απολύτως σημασία. Στην πραγματικότητα, η πραγματικότητα δεν υπάρχει! Η αν υπάρχει είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό! Εμείς νομίζουμε ότι υπάρχει, κυρίως επειδή και ο περισσότερος κόσμος νομίζει το ίδιο πράγμα. Η μάλλον σε μια από τις πιθανές πραγματικότητες, η πραγματικότητα δεν υπάρχει. Σε άλλες πραγματικότητες ίσως η πραγματικότητα μπορεί και να υπάρχει και μάλιστα να είναι και πραγματική!!!

Όσο για την σκάλα, όσο υπάρχει η σκάλα, τόσο θα υπάρχει (σαν δυνατότητα) και η πιθανότητα να πέσουμε απ’ αυτήν (και αυτό κάνουμε συνήθως πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας). Όταν φύγει τελείως η σκάλα (άρα και ο υπαρκτός κίνδυνος του να πέσουμε απ’ αυτήν), θα έχουμε φύγει κι εμείς, οπότε δεν θα μας απασχολήσει ξανά το ζήτημα αυτό… Η όπως έγραφε κι ο Γουάιτ στον Παντοτινό Βασιλιά: «Η μόνη σίγουρη λύση για τον καρκίνο του μαστού, είναι να μην έχεις μαστό!»

---

---

*                Πότε τελειώνει η παγίδα και ξεκινάει η ελευθερία? Πότε είναι παγίδα και πότε ελευθερία? Πότε είναι εποικοδομητικό το να πιστεύει κανείς? Πότε είναι επικίνδυνο?

Α) Πότε τελειώνει η παγίδα και ξεκινάει η ελευθερία?

Πάντα! Δεν υπάρχει παγίδα χωρίς ελευθερία και ελευθερία χωρίς παγίδα…

Β) Πότε είναι παγίδα και πότε ελευθερία?

Παγίδα συνήθως είναι όταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 7 χρόνια) αισθάνεσαι απόλυτα παγιδευμένος ή απόλυτα ελεύθερος και δεν ανησυχείς γι αυτό ή ανησυχείς υπερβολικά γι αυτό.

Ελευθερία συνήθως είναι όταν σε διάστημα τουλάχιστον 7 χρόνων αισθάνεσαι πότε παγιδευμένος και πότε ελεύθερος και χαίρεσαι (ή βρίσκεις κάποιο νόημα) και για το μεν και για το δε.

Γ) Πότε είναι εποικοδομητικό το να πιστεύει κανείς?

 

Όταν κάποιος αμφιβάλλει διαρκώς για τα πάντα. Όταν δεν πιστεύει σε τίποτα. Όταν δεν βρίσκει νόημα διαρκώς. Όταν νομίζει ότι ο καλός Θεός παίζει ζάρια. Όταν νομίζει ότι όλα γίνονται «τυχαία». Όταν νομίζει ότι υπήρξε στ’ αλήθεια το Big Bang. Όταν είναι σίγουρος ότι τα φαινόμενα δεν απατούν. Όταν είναι σίγουρος ότι αυτά που έχουν αποδειχθεί από την επιστήμη είναι η μόνη «αληθινή» πραγματικότητα. Όταν για να βράσει ένα αυγό θέλει πρώτα να έχει δημοσιευτεί τουλάχιστον σε 4 επιστημονικά περιοδικά ότι το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου κλπ. καλό θα του έκανε να πιστέψει σε κάτι (κυρίως σε κάτι το οποίο δεν έχει αποδειχθεί ακόμα) , έστω και προσωρινά! Καλό θα ήταν βέβαια να γνωρίζει συγχρόνως ότι αυτό το κάτι είναι εν μέρει ψευδές, αλλά ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!

 

 

Δ) Πότε είναι επικίνδυνο?

 

Όταν κάποιος πιστεύει πολύ, συνεχώς και αδιαλείπτως. Όταν δεν μπορεί να γελάσει και να δει με χιούμορ τον εαυτό του. Όταν παίρνει τον εαυτό του ή την ιδεολογία – θεωρία του πάντα στα σοβαρά. Όταν μιλάει συνεχώς για την θεωρία του. Όταν νηστεύει κάθε Τρίτη και Παρασκευή για όλη του την ζωή. Όταν δεν έχει νηστέψει ποτέ μέχρι τώρα στην ζωή του. Όταν θεωρεί ότι ο διαλογισμός είναι κάτι «απαραίτητο» (σαν την αναπνοή ας πούμε) και απόλυτα καλό και χρήσιμο. Όταν πιστεύει ότι ο διαλογισμός είναι  αναμφισβήτητα μπούρδες. Όταν δεν μπορεί να πάει στην τουαλέτα, αν δεν έχει πρώτα συμβουλευτεί τον οικονομικό διευθυντή του. Όταν δεν μπορεί να πάει στην τουαλέτα, αν δεν  έχει πάρει πρώτα έγκριση από το πνεύμα – τοτέμ του, τον φύλακα άγγελό του, τον αρχάγγελο Γαβριήλ, τον ανάδρομο Ερμή, την διέλευση του Κρόνου κλπ κλπ.

 

 

---

 

 

Αυτό που είναι σημαντικό είναι μόνο η βιωματική εμπειρία. Να ζούμε σε παρουσία την παρούσα στιγμή (το ΤΩΡΑ),

έχοντας επίγνωση ότι όλα αυτά που πιστεύουμε είναι ψευδαισθήσεις!

 

 

 

 

 

Και τελειώνοντας ένα απόσπασμα για την «Αλήθεια» και για τις διάφορες «θεωρίες» και γι αυτούς που «πιστεύουν», από τους Starbuilders:

 

 

What about the Truth?

 

A:  The Truth is a living entity. Your mind can never capture it. Once you speak, you leave Its domain. You move into the denser realm of fact or guess. Once there, someone can always contradict what you say. If their logic is intact, they can present another equally valid perspective in which your truth is false.

 

Most systems claim to posses the “Absolute Truth”, something that you must accept. ("God said so.") What they offer, however, is a peppering of facts served over a large portion of guesses.

 

Most belief systems have become standardized. If you know what someone believes in, then you know (within limits) their expectations and limitations. Even those with an "unlimited" belief system have limits: They don't believe in limits.

 

 

 

     

 

 

Christianity: The ancients thought that Heaven existed beyond the "solid dome" of the sky. Christ ascended into Heaven in His physical body. To get there, He rose skyward and went through a door in the sky dome.

 

Also, God created the world at 9:00 P.M. on October 23 in 4004 B.C.

 

Hinduism: A little blue boy (who enjoys stealing butter) controls the universe. When He's ready to end the universe, He sucks His toe. Praying to basil bushes wins His favor.

 

Islam: God, speaking through a holy man, can declare a "holy war."

 

Judaism: Their leader talked to a mysterious burning bush that claimed to be God. The bush gave him a set of moral and religious codes - etched in stone. God said that this nomadic tribe was His "Chosen People."

 

Buddhism: Life bites. It's better not to be born. ("Life is suffering. Balance your karma so you don't reincarnate.")

 

Ba'Hai: The world would be a better place if everyone believed what we believe.

 

Catholicism: Every week, believers eat the body and drink the blood of their Savior.

 

New Age: Channeled Brand Name masters tell you How It Is. Channeled aliens sell nutritional supplements. Some frequently predict mass UFO landings. Thinking happy thoughts can solve the world's problems.

 

Unification: Their leader, a South Korean businessperson and arms manufacturer, is Jesus Christ. His wife is the Holy Spirit. Communism is the anti-Christ.

 

$cientology: For $25,000, you can "get clear" of those nasty aliens and their bubbles that have imprisoned your soul.

 

Vegans: Killing animals for food is wrong. Killing grains and vegetables for food is right.

 

Science: Science is based on the «belief» that you can know everything by using the scientific method. They don't believe in anything.

 

Astrology: A planet that's over a billion miles away can disrupt your love life. This can happen because the planet forms a bad aspect to a planet in your birth chart.

 

 

 

 

Και βέβαια γι αυτούς που βιάζονται να φτάσουν στη φώτιση και που θα ήθελαν να μάθουν ποια είναι η ΤΕΛΙΚΗ απάντηση σε όλα τα μυστήρια του Σύμπαντος…

 

… η τελική απάντηση είναι φυσικά:

 

42

 

 

 

---

 

 

Μαθήματα  πAstrology  ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

© Copyright  2013 – 3102  Γ. Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.