Ποσειδώνας

και ο άξονας 6 - 12

Η κάθοδος στην Ύλη και η επιστροφή στην Πηγή. Πως να βιώσουμε τον Παράδεισο στην Γη.

Το τέλος των ψευδαισθήσεων - η αρχή της Αλήθειας 

Μέσα στην Ψυχή του κάθε ανθρώπου συνυπάρχουν δύο ειδών επιθυμίες:

Α) Οι επιθυμίες διαφοροποίησης και
Β) Οι επιθυμίες ένωσης.

ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ / ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩ / ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΓΩ / 6ος ΟΙΚΟΣ

Οι επιθυμίες διαφοροποίησης (το να είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους) είναι «υπεύθυνες» για την κάθοδο στην Ύλη και για τις γήινες ενσαρκώσεις. Η Δημιουργία είναι αποτέλεσμα επίσης των επιθυμιών αυτών.

Έτσι η κάθε Ψυχή χρησιμοποιεί ένα «πακέτο» επανενσαρκώσεων, όπου μέσω του υλικού μας σώματος και μέσω των επιθυμιών διαφοροποίησης που έχουμε σε κάθε ενσάρκωση, εξερευνά την Ύλη και αποκτά εμπειρίες: εγώ είμαι αυτός και είμαι ξεχωριστός και διαφορετικός από σένα ή όλους τους υπόλοιπους. Τα όριά μου είναι μέχρι εδώ και μετά αρχίζουν τα δικά σου όρια. Οι εμπειρίες μου είναι αυτές και διαφέρουν από τις εμπειρίες τις δικές σου ή των άλλων. Το σώμα μου είναι αυτό και είναι διαφορετικό από το δικό σου. Έχω αυτό το συγκεκριμένο «Εγώ», τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο επάγγελμα, τον συγκεκριμένο σύντροφο, έχω αυτές τις κατακτήσεις και τα υλικά αγαθά, που διαφέρουν από τα δικά σου ή των άλλων. Είμαι μοναδικός, είμαι ξεχωριστός…

Όλοι μας κρύβουμε βαθιά μέσα μας (ή όχι και τόσο βαθιά) αυτές τις επιθυμίες. Είναι πανανθρώπινες και απόλυτα δικαιολογημένες και σεβαστές. Μέσω των επιθυμιών μας αυτών, εξερευνούμε την Ύλη (και μαζί με μας και η Ψυχή μας), δημιουργούμε τους μικρούς πλαστούς «ξεχωριστούς» κόσμους μας και μαζεύουμε εμπειρίες, σε κάθε μας ενσάρκωση…

Ο 6ος οίκος, η Παρθένος και ο Χείρωνας συμβολίζουν την ύλη και την απόκτηση εμπειριών στο γήινο επίπεδο (ταύτιση με το Εγώ, πληγές, αίσθηση κενού και έλλειψης, προσπάθεια να τα βγάλουμε πέρα με την καθημερινότητα μας σαν διαφορετικές οντότητες από τους άλλους). 

ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ / ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΕΝΩΣΗΣ /
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ – ΠΗΓΗ / 12ος ΟΙΚΟΣ

Συγχρόνως όμως όλοι έχουμε μέσα μας και κάποιες άλλες επιθυμίες: της επιθυμίες της ένωσης και της επιστροφής στην Πηγή!

Βαθιά μέσα μας όλοι θυμόμαστε ότι κάποτε ήμασταν όλοι ΈΝΑ, ότι δεν υπήρχε ο πόνος του χωρισμού και της γήινης εμπειρίας. Υπάρχουν κομμάτια του εαυτού μας που θα ήθελαν να επιστρέψουν ξανά στην Πηγή, σ’ αυτό που ήμασταν κάποτε… 

Mobirise

Οι επιθυμίες της ένωσης είναι «υπεύθυνες» για το εσωτερικό - εξελικτικό ή το πνευματικό μας ταξίδι. Μετά από πολλές ενσαρκώσεις και αφού έχουμε εκπληρώσει πολλές από τις γήινες επιθυμίες μας (τις επιθυμίες διαφοροποίησης), αρχίζουμε να αισθανόμαστε όλο και περισσότερο μια υπαρξιακή δυσφορία. Οι επιτυχίες μας και οι γήινες απολαύσεις αρχίζουν να μην μας καλύπτουν πια τόσο απόλυτα. Χαιρόμαστε όλο και λιγότερο για τις κατακτήσεις και τις επιτυχίες μας και αρχίζουμε να κάνουμε ερωτήσεις: «Αυτό ήταν όλο;», «Ποιος είναι ο δρόμος μου και η πορεία μου, από δω και πέρα;», «τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Μήπως υπάρχει κάτι μεγαλύτερο;», «Πώς θα εξελιχθώ;» κλπ

Οι Ιχθείς, ο 12ος οίκος κι ο Ποσειδώνας συμβολίζουν την αποφυγή των πληγών μας και της ύλης, τις ψευδαισθήσεις που έχουμε, την υπέρβαση του Εγώ (αποταύτιση από το ΕΓΩ), καθώς και την επιθυμία μας για επιστροφή στην Ολότητα και το Πνεύμα (Πηγή – μήτρα).

ΑΞΟΝΑΣ / ΔΙΠΟΛΟ 6 / 12 – ΠΑΡΘΕΝΟΣ / ΙΧΘΕΙΣ

Γενικότερα ο άξονας – δίπολο 6 / 12 – Παρθένος / Ιχθείς σχετίζεται με την κάθοδο από το Πνεύμα στην ύλη (στον κόσμο των μορφών), την επιθυμία μας να βιώσουμε εμπειρίες σαν διαφορετικές οντότητες - - - και την ταυτόχρονη επιθυμία μας για ένωση και επιστροφή στην Πηγή.

Πιο συγκεκριμένα η μετάβαση από τον 12ο στον 6ο οίκο συμβολίζει την κάθοδο του Πνεύματος στην Ύλη – πτώση από τον Παράδεισο - (επιθυμίες διαφοροποίησης – σχηματισμός και ταύτιση με το ΕΓΩ), ενώ από τον 6ο στον 12ο την επιστροφή στην Πηγή (επιθυμίες ένωσης – υπέρβαση του ΕΓΩ – αποταύτιση από το Εγώ).


«Αν δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας ως έχει, μην περιμένετε από κανέναν άλλον να το κάνει» JOHN DEMARTINI


Mobirise

ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΦΕΡΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΤΩ;

Ενώ όλοι μας έχουμε και τα δύο είδη επιθυμιών, κάποιοι από μας εκφράζουν ακραία και ταυτίζονται περισσότερο με τον ένα πόλο (απωθώντας τον άλλο).

ΟΙ ΓΗΙΝΟΙ …
Έμφαση και ταύτιση με τον 6ο οίκο

Είναι «οκ» εδώ πέρα. Υπάρχουν βέβαια αντιξοότητες, υποχρεώσεις, προβλήματα ρουτίνα και πολύ δουλειά – αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα. Θα δουλέψω μεθοδικά, πρακτικά και θα δώσω προσοχή σ’ όλες τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε όλα να γίνουν «τέλεια». 

Θα αναπτύξω τις ικανότητες και τα ταλέντα μου και θα τα καταφέρω στο τέλος. Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα πνευματικά. Σιχαίνομαι αυτούς που φαντασιώνουν και δεν αντιμετωπίζουν κατάματα την καθημερινότητα. Υπάρχουν μόνο αυτά που βλέπω, που μπορώ να μετρήσω, που μπορώ να αποδείξω, που μπορώ να χειριστώ και να ελέγξω. Πρέπει να υπάρχει τάξη στη ζωή μου. Δεν μπορώ τις χαοτικές καταστάσεις. Θα φροντίσω για όλα…

ΒΑΣΙΚΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ: Είμαι μόνο το Εγώ μου

ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ…
Έμφαση και ταύτιση με τον 12ο οίκο

Η Γη είναι μια κόλαση. Όλο ρουτίνα, υποχρεώσεις, προβλήματα και αντιξοότητες. Γιατί με φέρατε εδώ πέρα; Θέλω να χαθώ, να φύγω, να ζήσω εκεί που όλα είναι ένα, όπου υπάρχει μόνο Φως και Αγάπη. Το Εγώ μου είναι «κακό»! Αυτό είναι η συμφορά για όλα όσα περνώ. Πρέπει να απαλλαγώ από το Εγώ μου. Να επιστρέψω στην Πηγή. Δεν μπορώ τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Σιχαίνομαι να πλύνω τα πιάτα και να πετώ τα σκουπίδια. Σιχαίνομαι όλους αυτούς που μου λένε ότι έχω υποχρεώσεις κι ότι πρέπει να είμαι πιο πρακτικός και να κοιτάξω τι γίνεται γύρω μου. Θα φύγω μακριά. Θα βρω τη φώτιση. Θα παραμείνω για πάντα στους φανταστικούς μου κόσμους, όπου δεν υπάρχει πόνος – όπου όλοι είναι ΕΝΑ.

ΒΑΣΙΚΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ: Μπορώ να «απαλλαγώ» από το Εγώ μου

Mobirise
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ…

Οι ΓΗΙΝΟΙ συναντούν όλο και περισσότερες αντιξοότητες και προβλήματα στη ζωή τους και -- εκτός από τους άλλους γήινους -- τους «τυχαίνουν» όλο και πιο συχνά άτομα φευγάτα ή χύμα ή άτομα που προσπαθούν να τους στρέψουν την προσοχή τους σ’ ένα πιο πνευματικό δρόμο. 'Η σε κάποιο τομέα της ζωής τους είναι φευγάτοι οι ίδιοι (πχ πίνουν υπερβολικά μετά τη δουλειά, ή ξεδίνουν με παράνομες σχέσεις, ή ασχολούνται πολύ με το ποδόσφαιρο ή τον κινηματογράφο κλπ κλπ).

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Σύμπαν προσπαθεί να στρέψει την προσοχή τους προς τον πόλο που έχουν απωθήσει (επιθυμίες ένωσης – αποταύτιση από το Εγώ – φυγή από την καθημερινότητα και την ύλη κλπ).

Οι ΦΕΥΓΑΤΟΙ αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν την «σκληρή» πραγματικότητα και να κατέβουν από το ροζ συννεφάκι - που θα ήθελαν να παραμείνουν για πάντα - κάτω στη Γη. Εκτός από τους άλλους φευγάτους – συναντούν όλο και πιο συχνά ανθρώπους γήινους, που τους φέρνουν αντιμέτωπους με την πραγματικότητα και τις υποχρεώσεις της ζωής και που προσπαθούν να τους στρέψουν τη προσοχή στο τι γίνεται γύρω τους και στο τι έχουν ν’ αντιμετωπίσουν στη καθημερινότητα τους.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Σύμπαν προσπαθεί να τους «προσγειώσει» και να στρέψει την προσοχή τους προς τον πόλο που έχουν απωθήσει (επιθυμίες διαφοροποίησης – Εγώ – καθημερινότητα – ζωή στην ύλη και τον κόσμο των μορφών).

Σε κάθε περίπτωση - όσο κι αν αντιστεκόμαστε αρχικά – κάποια στιγμή ερχόμαστε σ’ επαφή και με τα δύο μας κομμάτια. Ο σκοπός δεν είναι να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, αλλά να βρούμε τη σύγκλιση – την ισορροπία ανάμεσα στους δύο πόλους. Δεν προσπαθούμε να απαλλαγούμε και να ξεφορτωθούμε το Εγώ μας, αλλά και δεν ταυτιζόμαστε πια τόσο πολύ μ’ αυτό.

ΣΥΓΚΛΙΣΗ – ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΩΝ

Οι επιθυμίες ένωσης (Ποσειδώνας – 12ος – Ιχθείς) μας οδηγούν σταδιακά στο ν’ αυξήσουμε την συνειδητότητα μας, να γκρεμίσουμε - διαλύσουμε τις ψευδαισθήσεις μας, να αποδεχθούμε όλα μας τα κομμάτια ως έχουν και να κατανοήσουμε ότι δεν είμαστε μόνο το ΕΓΩ μας! Ότι το ΕΓΩ είναι απλά μια ψευδαίσθηση με την οποία έχουμε ταυτιστεί. Ότι περιέχουμε ήδη το Όλον κι ότι η Πηγή βρίσκεται ήδη μέσα μας (δεν είναι κάτι μακρινό που θα το κατακτήσουμε κάποτε στο μέλλον).

Mobirise

Φεύγουμε από την συνεχή ενασχόληση με το παρελθόν και με το μέλλον, κατανοούμε ότι ο χρόνος είναι άλλη μια ψευδαίσθηση του ΕΓΩ με την οποία έχουμε ταυτιστεί και παραμένουμε όλο και πιο πολύ στο ΠΑΡΟΝ.

Συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε μόνον οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Δεν είμαστε ο χάρτης μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!

Βλέπουμε τον εαυτό μας όπως πραγματικά είναι. Ολόκληρο, πλήρη…  Δεν «καταργούμε» ούτε προσπαθούμε να «απαλλαγούμε» από το Εγώ, αλλά και δεν ταυτιζόμαστε πια τόσο πολύ μαζί του (παρατηρούμε από απόσταση τον εαυτό μας). Κατανοούμε ότι δεν είμαστε μόνο οι επιθυμίες διαφοροποίησης, ούτε μόνο οι επιθυμίες ένωσης. Περιέχουμε και τα δύο. Αποδεχόμαστε και τις δυο πλευρές μας.

Δεν πετάμε μονίμως στα σύννεφα (12ος), ούτε είμαστε συνέχεια κολλημένοι στην ύλη (6ος).

ΦΕΡΝΟΥΜΕ – ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΗ ΓΗ!

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ψευδαισθήσεις που έχω;

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τα θέματα που αναπτύσσονται στο άρθρο αυτό, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα και τα σεμινάρια της πρακτικής εφαρμογής της μεθόδου π, ή να συμμετάσχετε σε μια ομάδα μελέτης της π - Astrology...

This web page was created with Mobirise