Η μέθοδος π

Από την θεωρία στην πράξη

Πως ερμηνεύουμε
ένα γενέθλιο χάρτη
με την π - Astrology

Στην π - Astrology χρησιμοποιούμε έναν συγκεκριμένο τρόπο ερμηνείας του γενέθλιου χάρτη - την μέθοδο π. Ακολουθώντας τα βήματα της μεθόδου – έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσει κάποιος σ’ αυτή τη ζωή – ποιος είναι ο δρόμος του – που τον «οδηγούν» όλα αυτά που περνάει - καθώς και το τι «πρέπει» να κάνει από δω και πέρα. Έτσι τον βοηθάμε ν’ αυξήσει την συνειδητότητα του, να μπορέσει να κατανοήσει και να δει ποιες είναι οι ψευδαισθήσεις του (αν το επιθυμεί πραγματικά ή αν είναι «έτοιμος» ν’ ακούσει) - και να έρθει σταδιακά σ’ επαφή με το κέντρο του – όποια κι αν είναι η προσωπική του ιστορία, ανεξάρτητα αν είναι λιγότερο ή περισσότερο συνειδητός για τα θέματα που τον απασχολούν.

Τα 5 βήματα της μεθόδου

Για να κατανοήσετε καλύτερα το πως λειτουργεί, παρακάτω παραθέτουμε συνοπτικά τα 5 βήματα της μεθόδου...

Mobirise

1) Το Εξελικτικό στάδιοΤΑ 3 ΣΤΑΔΙΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ

Αρχικά βρίσκουμε το εξελικτικό στάδιο στο οποίο ανήκουμε (μέσος όρος, εξατομίκευση, πνευματικότητα) και κάνουμε μια πρώτη γενική εκτίμηση για το πόσο συνειδητοί είμαστε και σε ποιο σημείο του κύκλου βρισκόμαστε σε σχέση με το τρέχον καρμικό μας θέμα (αν σε προηγούμενες ζωές είχαμε «δουλέψει» ελάχιστα ή κάπως περισσότερο τα θέματα που έχουμε έρθει να αντιμετωπίσουμε σ’ αυτήν την ενσάρκωση).

Κατά την ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη είναι πολύ σημαντικό το να γνωρίζουμε αυτές τις πληροφορίες, γιατί τα σύμβολα δεν ερμηνεύονται με τον ίδιο τρόπο και δεν σημαίνουν το ίδιο πράγμα για όλους. Η ερμηνεία τους δηλαδή ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ανάλογα με το εξελικτικό μας στάδιο και την συνειδητότητα που έχουμε αναπτύξει σε προηγούμενες ζωές σε σχέση με τα σημαντικά ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σ’ αυτήν την ενσάρκωση.

Το πώς βρίσκουμε αυτές τις πληροφορίες (συνέντευξη με κατάλληλα ερωτηματολόγια, εξέταση του ιστορικού του βιογραφικού του αναλυόμενου, φάση απομάκρυνσης και φάση προσέγγισης στον κύκλο του Άρη – Πλούτωνα κλπ), αναλύεται διεξοδικά στους τέσσερις κύκλους των μαθημάτων της π – Astrology … 


«Όσο περισσότερο προσπαθείτε να επιδιορθώσετε κάτι στον εαυτό σας, τόσο περισσότερο ενισχύετε την πεποίθηση ότι έχει σπάσει» JEFF FOSTER


2) Το βασικό πλαίσιο της ενσάρκωσης

ΧΕΙΡΩΝΑΣ – ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ – ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Στη συνέχεια εξετάζουμε το βασικό πλαίσιο αυτής της ενσάρκωσης: για ποιο λόγο έχουμε έρθει σ’ αυτόν τον πλανήτη, ποιες είναι οι ανισορροπίες που κουβαλάμε από το παρελθόν ή από προηγούμενες ζωές, ποιος είναι ο δρόμος μας και τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα για να επιλύσουμε τα προβλήματα μας και να βρούμε την ισορροπία κλπ κλπ.

Για να δούμε γενικά ποιος θα είναι ο «δρόμος» μας σ’ αυτή την ενσάρκωση, ποιο είναι το παρελθόν μας (από πού προερχόμαστε) και προς τα πού πηγαίνουμε (μέλλον – το επόμενο βήμα στο εξελικτικό μας ταξίδι - προς τα πού μας «οδηγεί» η Ψυχή μας), μελετάμε τη θέση του ΧΕΙΡΩΝΑ, τον άξονα / δίπολο του ΠΛΟΥΤΩΝΑ και τον άξονα / δίπολο των ΔΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ. Αυτά μας δείχνουν το λόγο της παρούσας ενσάρκωσης (Χείρωνας), την αφετηρία και τον προορισμό του ταξιδιού (Πλούτωνας / αντιδιαμετρικό σημείο του Πλούτωνα = η απέναντι ακριβώς θέση από τον Πλούτωνα) και τα εργαλεία – μεθόδους – τρόπους που θα χρησιμοποιήσουμε στο ταξίδι - με ποιόν τρόπο θα ταξιδέψουμε – πως θα γίνει η μετάβαση από το παρελθόν στο μέλλον (Δεσμοί της Σελήνης). 

Mobirise
  • Ο λόγος που μας ωθεί να κάνουμε το ταξίδι συμβολίζεται από τον ΧΕΙΡΩΝΑ.
  • Την αφετηρία και τον προορισμό του ταξιδιού μας (το δρόμο μας σ’ αυτή την ενσάρκωση) τα δείχνουν ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ και το αντιδιαμετρικό του σημείο.
  • Το πώς (με ποιόν τρόπο) θα «οργανώσουμε» και θα «προετοιμάσουμε» το ταξίδι, το ποια μέσα θα χρησιμοποιήσουμε (πριν και κατά τη διάρκειά του), καθώς και το πώς θα αντιδράσουμε στα όσα μας συμβαίνουν στο ταξίδι, μας το δείχνουν οι ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.

Πιο αναλυτικά, ο Χείρωνας μας δείχνει ποιες είναι οι πληγές μας (που είμαστε βαθιά πληγωμένοι) και το τι ψάχνουμε να βρούμε (τι νομίζουμε ότι μας λείπει) σ’ αυτή τη ζωή. Η ανάγκη και οι επιθυμίες μας να καλύψουμε αυτά τα κενά και να γιατρέψουμε τις πληγές μας, μας οδηγούν σ’ αυτήν την ενσάρκωση. Η ερμηνεία του Χείρωνα διαφοροποιείται ανάλογα με το αν είμαστε εσωτερικοί πολεμιστές (περισσότεροι πλανήτες σε θηλυκά ζώδια) ή εξωτερικοί πολεμιστές (περισσότεροι πλανήτες σε αρσενικά ζώδια).

Ο Πλούτωνας συμβολίζει το παρελθόν μας (από πού προερχόμαστε, ποιες ακραίες ταυτίσεις είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε), ενώ το αντιδιαμετρικό σημείο του Πλούτωνα μας δείχνει το μέλλον μας (προς τα πού πηγαίνουμε – ποια απωθημένα μας κομμάτια πρέπει να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε για να επέλθει η ισορροπία).

Τέλος οι Δεσμοί μας δείχνουν με ποιόν τρόπο εκφράσαμε στο παρελθόν τα χαρακτηριστικά - ακραίες ταυτίσεις που δείχνει ο Πλούτωνας (Νότιος Δεσμός) και με ποιόν τρόπο – τομέα θα πρέπει να ασχοληθούμε τώρα, έτσι ώστε να «εκπληρώσουμε» τα όσα μας δείχνει το αντιδιαμετρικό μας σημείο - να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε δηλαδή τα απωθημένα μας κομμάτια (Βόρειος Δεσμός).

Σ’ αυτό το σημείο βρίσκουμε επίσης τα ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ, μελετώντας τους πλανήτες που σχηματίζουν τετράγωνα με τους Δεσμούς της Σελήνης. Σ’ αυτήν την ζωή θα πρέπει με κάποιον τρόπο (είτε οικειοθελώς - είτε «αναγκαστικά» αν εξακολουθούμε να τα αποφεύγουμε) να αντιμετωπίσουμε και να επιφέρουμε ένα είδος σύγκλισης και ισορροπίας στα θέματα αυτά.  

Mobirise

3) Τα πιο σημαντικά
δομικά στοιχεία του περιφερειακού «εαυτού»


ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ… ΣΤΗ ΣΚΙA

Μετά από τα βασικά σημεία και τα θέματα που αφορούν την παρούσα ενσάρκωση, προχωράμε στο να δούμε το πως θα υλοποιηθούν τα θέματα αυτά με πιο συγκεκριμένους τρόπους και μορφές. Βρίσκουμε αρχικά ποια είναι τα «κομμάτια» με τα οποία έχει ταυτιστεί κάποιος (άρα και ποια «κομμάτια» έχει απωθήσει). Μ’ άλλα λόγια εντοπίζουμε τα σημεία εκείνα όπου υπάρχει εμφανής (έντονη – ακραία) ή λιγότερο ακραία ταύτιση απώθηση (που υπάρχουν ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ στον χάρτη που αναλύουμε = τα «προβληματικά» σημεία του χάρτη = όπου νομίζουμε ότι είμαστε πολύ «εντάξει» ή πολύ «χάλια»). 

Όλα αυτά αποτελούν τον λεγόμενο περιφερειακό «εαυτό» μας (εαυτός σε ανισορροπία – Εγώ / Σκιά - έντονες ταυτίσεις και απωθήσεις). Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα πιο «προβληματικά» μας κομμάτια είναι ταυτόχρονα και αυτά στα οποία έχουμε την περισσότερη ΔΥΝΑΜΗ – και μας βοηθούν να προχωρήσουμε, να καταφέρουμε πράγματα, μας ωθούν να πετύχουμε τους στόχους τις ελπίδες και τα όνειρα μας και να εξελιχθούμε.

Για να βρούμε τα σημεία αυτά ερμηνεύουμε με την σειρά – πρώτα τον Ήλιο και την Γη (την ακριβώς απέναντι θέση από τον Ήλιο), μετά την Σελήνη και την Πολική Σελήνη (την ακριβώς απέναντι θέση από την Σελήνη) και στη συνέχεια τον Κρόνο, τον Δία, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα. Τελευταίους στην ερμηνεία αφήνουμε τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη. Η συγκεκριμένη αυτή σειρά ερμηνείας των συμβόλων είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη για να έχουμε μια σωστή εικόνα του χάρτη, χωρίς να καταλήξουμε σε περιττές μυθοπλασίες και αμφίβολα αποτελέσματα. Το κάθε σύμβολο που βρίσκεται πιο πάνω στη σειρά ερμηνείας, κατά κάποιον τρόπο επεξηγεί και «ξεκλειδώνει» την ερμηνεία των επόμενων.

Αν γνωρίζουμε τον λόγο της ενσάρκωσης (Χείρωνας) και την αφετηρία – προορισμό του δρόμου που έχουμε έρθει να βιώσουμε σ’ αυτήν την ζωή (Πλούτωνας), μπορούμε ευκολότερα να κατανοήσουμε το τι πρέπει να κάνουμε με τα εργαλεία που διαθέτουμε για να κάνουμε το ταξίδι (Δεσμοί), το γιατί έχουμε τα συγκεκριμένα συναισθήματα που έχουμε (Σελήνη), σε ποιους τομείς πρέπει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι (Κρόνος), ποιες είναι οι ψευδαισθήσεις μας (Ποσειδώνας) κλπ κλπ. Τέλος, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα το γιατί επικοινωνούμε με τον τρόπο που επικοινωνούμε (Ερμής) - ποιες είναι οι αξίες μας (Αφροδίτη) - και γιατί δρούμε έτσι όπως δρούμε (Άρης).

Και το κυριότερο - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ για να επέλθει η ισορροπία και να ζήσουμε μια πιο ήρεμη, γαλήνια κι ευτυχισμένη ζωή. 


«Όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Αν δεν πάνε καλά,
τότε αυτό δεν είναι το τέλος»  JOHN LENNON 


Mobirise
4) Βαθμός συνειδητότητας Ταυτίσεις / Απωθήσεις

Αφού έχουμε εντοπίσει τα σημεία ανισορροπίας που υπάρχουν στον χάρτη, το επόμενο βήμα είναι να αξιολογήσουμε και να βρούμε τον βαθμό συνειδητότητας που έχουμε (το πόσο συνειδητοί είμαστε) σε σχέση με ΚΑΘΕΝΑ από τα θέματα αυτά. Τα θέματα στα οποία έχουμε χαμηλή συνειδητότητα θα μας «ζορίσουν» και θα μας δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από εκείνα στα οποία έχουμε δουλέψει κάπως κι είμαστε περισσότερο συνειδητοί.

Αποδεικνύεται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ταύτιση ή η απώθηση που έχουμε όσον αφορά κάποιο ζήτημα μας, τόσο πιο προβληματικό και ακραίο τείνει να εμφανίζεται στην ζωή μας και τόσο πιο χαμηλή συνειδητότητα έχουμε ως προς το θέμα αυτό - - και αντίστροφα - - όσο πιο χαμηλή συνειδητότητα έχουμε τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ταύτιση ή η απώθηση ως προς το ζήτημα αυτό.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΤΑΥΤΙΣΕΙΣ / ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ = ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ = ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ  

Το βήμα αυτό είναι και το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ στην όλη διαδικασία της ανάλυσης ενός χάρτη, γιατί γνωρίζοντας το πόσο ακραία και έντονη είναι η ταύτιση ή η απώθηση (άρα και τον βαθμό συνειδητότητας που έχουμε) σε κάθε επιμέρους ζήτημα μας, μπορούμε να δούμε καλύτερα το τι πρέπει να κάνουμε για να επέλθει η ισορροπία (ποια κομμάτια μας πρέπει να αποδεχθούμε και να αρχίσουμε να τα εκφράζουμε περισσότερο – και σε ποια κομμάτια πρέπει ν’ αρχίσουμε ν’ αποταυτιζόμαστε κάπως και να σταματήσουμε να τα εκφράζουμε τόσο υπερβολικά και έντονα - ακραία).

Για να βρούμε τον βαθμό συνειδητότητας που έχουμε - και το πόσο ακραία εκφράζουμε κάποιο κομμάτι μας (πόσο έντονες είναι οι ταυτίσεις / απωθήσεις μας), χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους και τεχνικές, όπως τις συγκλίνουσες και τις αποκλίνουσες όψεις, τους ανάδρομους πλανήτες, τους πλανήτες στις πρώτες ή τις τελευταίες μοίρες, τα επικρατέστερα σενάρια ταύτισης – απώθησης για τα διάφορα σύμβολα κλπ. Όλες αυτές οι τεχνικές και οι μέθοδοι αναλύονται διεξοδικά στους 4 κύκλους των μαθημάτων της π – Astrology. 

5) Σύνθεση – Ισορροπία  Σύγκλιση – Πυρήνας

Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ

Τέλος προχωράμε στη σύνθεση όλων των προηγουμένων και στρέφουμε την προσοχή μας στον πυρήνα και τον πραγματικό μας Εαυτό. Μετά την σύγκλιση και την αποταύτιση από τα διάφορα κομμάτια μας, θα μας είναι όλο και πιο εύκολο το να βρίσκουμε την ισορροπία σε ότι κι αν μας συμβαίνει και να θεραπεύουμε τις πληγές μας, μένοντας όλο και περισσότερο σε συνειδητή παρουσία στο τώρα. Κατανοούμε σταδιακά το ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα – πέρα από τις διάφορες ταυτίσεις και απωθήσεις μας.

Συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι είμαστε απλά ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ που παρατηρεί (χωρίς να ταυτίζεται) τον περιφερειακό «εαυτό» να βιώνει διάφορες εμπειρίες. Εξακολουθούμε να αναλύουμε και να ψάχνουμε, αλλά η αναζήτηση συνεχίζεται περισσότερο σαν «παιχνίδι», ξέροντας ότι βαθιά μέσα μας, είμαστε ήδη ολόκληροι κι ότι όλα όσα (νομίζουμε ότι) μας «λείπουν» είναι απλά αποτελέσματα της ταύτισης μας με τον περιφερειακό εαυτό. Εξακολουθούμε να παίζουμε τους ρόλους μας, χωρίς όμως να ταυτιζόμαστε πια τόσο πολύ μ’ αυτούς… 

Mobirise

Ακολουθώντας τα βήματα της μεθόδου – έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσει κάποιος σ’ αυτή τη ζωή – ποιος είναι ο «δρόμος» του – που τον «οδηγούν» όλα αυτά που περνάει - καθώς και το τι «πρέπει» να κάνει από δω και πέρα. Έτσι τον βοηθάμε ν’ αυξήσει την συνειδητότητα του, να μπορέσει να κατανοήσει και να δει ποιες είναι οι ψευδαισθήσεις του (αν το επιθυμεί πραγματικά ή αν είναι «έτοιμος» ν’ ακούσει) - και να έρθει σταδιακά σ’ επαφή με το κέντρο του – όποια κι αν είναι η προσωπική του ιστορία, ανεξάρτητα αν είναι λιγότερο ή περισσότερο συνειδητός για τα θέματα που τον απασχολούν.

Από το Εγώ και την Σκιά στον Πραγματικό Εαυτό

Αν - κατά την ανάλυση ενός χάρτη - μείνουμε μόνο στην στατική περιγραφή των κομματιών με τα οποία είμαστε ταυτισμένοι (περιγραφή του Εγώ) χωρίς να λάβουμε υπόψη μας τη θεωρία των δίπολων – αξόνων («αντίθετων» - απέναντι ζωδίων / οίκων), τότε θα έχουμε μόνο την «μισή» εικόνα. Τα πράγματα είναι στατικά, οι πιθανότητες βελτίωσης μικρές («έχεις αυτό κι αυτό, άρα είσαι αυτό κι αυτό και θα είσαι ΠΑΝΤΑ αυτό!», ή «κάποιες εξωτερικές δυνάμεις είναι υπεύθυνες γι αυτό που σου συμβαίνει»). Η π - Astrology βάζει στο «παιχνίδι» και την Σκιά μας – τα «αντίθετα» κομμάτια – όσα έχουμε απωθήσει και ζουν μέσα μας χωρίς να είμαστε συνειδητοί γι αυτά. Μιλάει για την μετάβαση – εξέλιξη σε κάτι «μεγαλύτερο», σε κάτι που περιλαμβάνει όλα μας τα κομμάτια.

Δείχνει την εικόνα ολόκληρου του εαυτού κι όχι μόνο του «μισού» μέρους του.

Ασχολείται με την αποδοχή όλων μας των κομματιών και την αποταύτιση από το Εγώ. Μας βοηθάει να αυξήσουμε την συνειδητότητα μας και να ξαναθυμηθούμε την ισορροπία των «αντιθέτων» – να «επιφέρουμε» την σύγκλιση ανάμεσα στους δύο πόλους οποιουδήποτε ζητήματος – θέματος και να έρθουμε σε επαφή με τον Πραγματικό μας Εαυτό.

Σ’   α υ τ ή ν   τ η ν   ζ ω ή ! 

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε να εφαρμόζετε οι ίδιοι την μέθοδο π στην πράξη, μπορείτε να παρακολουθήσετε την σειρά των μαθημάτων της π – Astrology μέσω ομάδων μελέτης, ή μέσω βιβλίων. 

Site was built with Mobirise