Η Βασική Θεωρία

της π - Astrology

Η θεωρία πάνω στην οποία βασίζεται η π – Astrology.

Για να κατανοήσετε καλύτερα την φιλοσοφία και τις ιδέες της π - Astrology, μπορείτε να διαβάσετε την Βασική Θεωρία πάνω στην οποία στηρίζεται.

Από τις ακραίες εκφράσεις και τις έντονες ταυτίσεις με τον ένα πόλο και την ταυτόχρονη απώθηση - αποφυγή του "αντίθετου", στην αναγνώριση επαφή και αποδοχή του πόλου που απωθούμε - - και τελικά στην επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στους δύο πόλους και στην επαφή με τον πυρήνα και τον πραγματικό μας Εαυτό...

Η Βασική Θεωρία της π - Astrology

Από τις πληγές στη θεραπεία και την ισορροπία των "αντιθέτων"
Οι πληγές

Ταύτιση με τον ένα πόλο και απώθηση - αποφυγή του "αντίθετου"...

Η θεραπεία

Αναγνώριση, επαφή και αποδοχή του πόλου που απωθούμε...

Η σύγκλιση

Επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στους δύο πόλους...

Ο πυρήνας

Επαφή με τον πυρήνα και τον πραγματικό μας Εαυτό...


«Τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις ήδη όλα όσα αναζητείς, το Σύμπαν σου τα δίνει»  JOHN DEMARTINI


Mobirise

Οι πληγές

«Οποιοδήποτε χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας με το οποίο ταυτιζόμαστε έντονα, εμφανίζεται με την ακραία αντίθετη μορφή του στο ασυνείδητο μας. Μόνο πως το έχουμε απωθήσει και αποτελεί μέρος της Σκιάς μας»

Νόμος των «αντιθέτων» – Carl Jung

ΕΑΥΤΟΣ ΣΕ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Η θεωρία πάνω στην οποία βασίζεται η π – Astrology, στηρίζεται στο ότι το κάθε τι - είτε πρόκειται για ένα σύμβολο ή συνδυασμό συμβόλων σ’ ένα ωροσκόπιο (πχ. ζώδιο, οίκος, πλανήτης σε ζώδιο ή οίκο, όψη κλπ) - είτε για κάποιο γεγονός / χαρακτηριστικό / ζήτημα / θέμα μας - περιέχει πάντα ισόποσα και το «αντίθετο» του (τον «αντίθετο» πόλο / την ακριβώς απέναντι θέση στο ωροσκόπιο / την ακριβώς «αντίθετη» ερμηνεία κλπ).

Εμείς ταυτιζόμαστε (λιγότερο ή περισσότερο) με έναν απ’ τους δύο πόλους (εκφράζουμε μόνο αυτόν – νομίζουμε ότι περιέχουμε μόνο τον ένα πόλο) και απωθούμε τον «αντίθετο» (δεν τον αναγνωρίζουμε ούτε τον αποδεχόμαστε – δεν θα θέλαμε να είναι κομμάτι του εαυτού μας).

Συνήθως έχουμε την ψευδαίσθηση (λιγότερο ή περισσότερο) ότι δεν περιέχουμε τον «αντίθετο» πόλο απ’ αυτόν με τον οποίο είμαστε ταυτισμένοι (είμαι ή αυτό ή εκείνο / αν είμαι το ένα δεν μπορώ να είμαι συγχρόνως και το «αντίθετο») – ή ότι μπορούμε να διατηρήσουμε «για πάντα» μόνο τον ένα πόλο στη ζωή μας και ν’ αποφύγουμε τελείως τον άλλο.

Πολεμάμε με κάποια κομμάτια του εαυτού μας (προσπαθούμε να «απαλλαγούμε» από αυτά) και χαλάμε ενέργεια προσπαθώντας να κρατηθούμε «αιώνια» στον ένα πόλο και να «ξεφορτωθούμε» τον «αντίθετο» του. 

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΟΙ»

Προβάλουμε όλα μας τα κομμάτια (και ιδιαίτερα εκείνα που δεν μας αρέσουν – αυτά που απωθούμε) στους άλλους. Οι άλλοι εκφράζουν κομμάτια του εαυτού μας και μας δείχνουν ποιοι είμαστε.

Το καθετί που μας συμβαίνει γίνεται για να μας δείξει και να μας φέρει σε επαφή με όλες τις πλευρές του εαυτού μας (και ιδιαίτερα με εκείνες που έχουμε απωθήσει). 

Mobirise

Η θεραπεία


«Αν ψάχνεις παντού, αλλά δεν μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις,
είναι επειδή αυτό που ψάχνεις είναι ήδη στην κατοχή σου»

Lao Tzu

ΤΟ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

Σε προηγούμενες ζωές – αλλά και στην παρούσα ενσάρκωση - πολλές φορές ταυτιζόμασταν / εκφράζαμε – και εξακολουθούμε να εκφράζουμε - ακραία τον ένα πόλο σε αρκετά ζητήματα - θέματα – χαρακτηριστικά μας (απωθώντας συγχρόνως έντονα τον «αντίθετό» του). 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ (όσο κι αν ψάχνουμε, όσο κι αν προσπαθούμε) ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ «ΠΑΝΤΑ» ΑΥΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας ερχόμαστε σε επαφή εθελοντικά ή «αναγκαστικά» (αν προβάλλουμε αντίσταση) με ΟΛΑ μας τα «κομμάτια». Το εξελικτικό ταξίδι της Ψυχής του κάθε ανθρώπου, τον οδηγεί σταδιακά στην αύξηση της συνειδητότητας, την αναγνώριση και την αποδοχή των απωθημένων του «κομματιών» και την επαφή με τον πραγματικό του Εαυτό. 

Όσο εξακολουθείτε να αγνοείτε να μην αγαπάτε και να μην αποδέχεστε κάποια κομμάτια του εαυτού σας, τόσο οι εμπειρίες σας (αυτά που θα βιώνετε και θα ζείτε) θα σας στρέφουν την προσοχή σας σ’ αυτά. Αν δεν αναγνωρίζετε ή αποφεύγετε ή δεν εκφράζετε ένα κομμάτι του εαυτού σας, θα το εκφράζουν οι άλλοι αντί για σας. Κι όσο λιγότερο το εκφράζετε (ή όσο πιο πολύ το αρνείστε), τόσο περισσότερο και πιο επίμονα θα το εκφράζουν (και θα σας το δείχνουν) οι άλλοι – ή τα γεγονότα που θα σας συμβαίνουν!

Δεν μπορούμε να αγνοούμε ή να απωθούμε για «πάντα» ένα κομμάτι που ήδη υπάρχει μέσα μας (άντε ίσως για μερικές ζωές να καταφέρουμε να το κάνουμε). Δεν μπορούμε να παραμείνουμε για «πάντα» κολλημένοι στον ένα πόλο (παρόλο που αυτό προσπαθούμε και συνεχίζουμε να κάνουμε). Οι άλλοι και τα γεγονότα που μας συμβαίνουν θα είναι πάντα εκεί για να μας στρέφουν την προσοχή στον «αντίθετο» πόλο (αυτόν που απωθούμε).

ΤΟ «ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ» Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΕΠΙΤΕΥΞΗ» ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΟΥΣ
(= να ξαναθυμηθούμε ότι περιέχουμε και να αποδεχθούμε και τους δύο πόλους). 

Η σύγκλιση


«Εάν θέλετε να συρρικνώσετε κάτι, πρέπει πρώτα να το αφήσετε να επεκταθεί.
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από κάτι, πρέπει πρώτα να το αφήσετε να ανθίσει...»

Tao Te Ching

Mobirise

ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

Όσο περισσότερο αναγνωρίζουμε κι αποδεχόμαστε πραγματικά όλες τις πλευρές του εαυτού μας («ναι είμαι κι αυτό, είμαι κι εκείνο»), όσο λιγότερο ταυτιζόμαστε μ’ αυτές – τόσο λιγότερο τις κρίνουμε σαν «αρνητικές» ή «θετικές» - τόσο λιγότερο κρίνουμε τα πράγματα / τους άλλους / ή τα γεγονότα που μας συμβαίνουν σαν «καλά» ή «κακά». Κι όσο λιγότερο κρίνουμε τα πράγματα – ή τα κομμάτια μας – σαν «καλά» ή «κακά», τόσο περισσότερο τα αποδεχόμαστε (όχι «διανοητικά» – τα αφήνουμε απλώς να υπάρχουν ως έχουν χωρίς να τα κριτικάρουμε ή να προσπαθούμε να «απαλλαγούμε» απ’ αυτά).

Έχοντας αναγνωρίσει και αποδεχθεί πραγματικά κάποια κομμάτια μας, μας είναι όλο και πιο «εύκολο» να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε και τα υπόλοιπα (αυτά που μας ζορίζουν περισσότερο, αυτά με τα οποία είμαστε πιο πολύ ταυτισμένοι ή που απωθούμε πιο έντονα).

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΙ, ΑΥΤΟ «ΗΡΕΜΕΙ» «ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ» ΚΑΙ «ΑΛΛΑΖΕΙ»
(δεν θα το συναντάμε πια στη ζωή μας σε τόσο ακραίες μορφές).

ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΡΕΛΘΟΝ» ή ΤΟ «ΜΕΛΛΟΝ» ΣΤΟ ΤΩΡΑ

Σταματάμε να φαντασιώνουμε (να φοβόμαστε ή να ελπίζουμε) τόσο πολύ για το τι «καλό» ή «κακό» θα φέρει το αύριο ή το τι «καλό» ή «κακό» έγινε στο παρελθόν (αφού δεν κρίνουμε πια τόσο πολύ τα πράγματα σαν «καλά» ή «κακά») κι επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο τώρα – στο τι συμβαίνει στο παρόν – σ’ αυτό που κάνουμε και ζούμε κάθε στιγμή. Αφηνόμαστε στη ροή των πραγμάτων χωρίς να προβάλλουμε αντίσταση, παρατηρούμε από απόσταση τα όσα μας συμβαίνουν (τα όσα νοιώθουμε, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αντιδράσεις μας), χωρίς να ταυτιζόμαστε μ’ αυτά. Αρχίζουμε να εκτιμάμε και νοιώθουμε ευγνωμοσύνη γι αυτά που έχουμε σήμερα.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ 


«Το να αλλάξετε τον κόσμο δεν είναι η αποστολή σας. Το να αλλάξετε τον εαυτό σας δεν είναι καθήκον σας. Το να αφυπνιστείτε στην αληθινή σας φύση είναι η ευκαιρία σας»  MOOJI


Mobirise
Ο πυρήνας


Η Αληθινή μας φύση – ίδια σε όλους τους ανθρώπους – χωρίς μορφή και συγκεκριμένη ταυτότητα – που απλώς ΥΠΑΡΧΕΙ, απλώς ΕΙΝΑΙ (καθαρή Ύπαρξη), χωρίς να περιγράφει – παρατηρώντας από απόσταση τις διάφορες σκέψεις – συναισθηματικές φορτίσεις – αντιδράσεις - ταυτίσεις – μορφές.

Μια έντονη συνειδητή ΠΑΡΟΥΣΙΑ στο ΤΩΡΑ (έξω απ’ τον «χρόνο» - παρελθόν / μέλλον), που δεν έχει «επιθυμίες» ούτε «χρειάζεται» κάτι – είναι σε ΔΙΑΥΓΕΙΑ – πολύ ήρεμη και γαλήνια αλλά ταυτόχρονα σε εγρήγορση...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ «ΕΑΥΤΟ» ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

Oσο πιο πολύ αποταυτιζόμαστε από τα διάφορα κομμάτια μας και παραμένουμε στο τώρα, τόσο περισσότερο ερχόμαστε σ’ επαφή με τον πραγματικό μας Εαυτό.

Κάποια στιγμή ξυπνάμε από τον λήθαργο (ή το όνειρο) των ψευδαισθήσεών μας – σταματάμε να ονειρευόμαστε - και συνειδητοποιούμε ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ «ΚΟΜΜΑΤΙΑ» – ότι αυτά τα «κομμάτια» ζουν και καθορίζουν την ζωή μας μόνο όσο ταυτιζόμαστε μαζί τους. Ότι όλα τα «κομμάτια» μας είναι ψευδαισθήσεις τις οποίες πιστεύουμε ότι είναι «αληθινές». Ότι ποτέ δεν θα βρούμε την ισορροπία, την γαλήνη και την ευτυχία στον περιφερειακό εαυτό (παρά μόνο προσωρινά).

Παραμένουμε όλο και πιο πολύ - όλο και πιο συχνά – στο κέντρο μας, στον πυρήνα μας. Εξακολουθούμε να βιώνουμε τις προσωπικές μας ιστορίες, να έχουμε επιθυμίες αλλά δεν ταυτιζόμαστε πια τόσο πολύ μαζί τους. Αφήνουμε τα πράγματα να ρέουν και απλά να γίνονται, «συνυπάρχοντας» ειρηνικά μαζί τους κι όχι πολεμώντας τα (χωρίς να αντιστεκόμαστε ιδιαίτερα).

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ «ΠΑΙΖΟΥΜΕ» ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ 
(έχοντας συγχρόνως επίγνωση ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΜΑΣ ! )

Η π - Astrology στρέφει σταδιακά τη προσοχή μας - από τον πόλο οποιουδήποτε χαρακτηριστικού / ζητήματος / θέματος μας με τον οποίο είμαστε ταυτισμένοι – στον πόλο τον οποίο απωθούμε. Μας βοηθά ν’ αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε ολόκληρο τον εαυτό μας και να μεταβούμε από τον διπολικό κόσμο των ψευδαισθήσεων («καλό» / «κακό» - ή «αυτό» ή το «άλλο») στη βίωση του πραγματικού κόσμου - Εαυτού. 

Πως ερμηνεύουμε ένα γενέθλιο χάρτη με την π - Astrology

 Στην π - Astrology χρησιμοποιούμε έναν συγκεκριμένο τρόπο ερμηνείας του γενέθλιου χάρτη - την μέθοδο π.
Δείτε πως εφαρμόζεται η θεωρία που αναπτύξαμε προηγουμένως στην πράξη...

Made with Mobirise - Get now