Πληροφορίες

Επικοινωνία

Σύντομο βιογραφικό και πληροφορίες επικοινωνίας

MobiriseO Γιάννης Καλοκύρης γεννήθηκε το 1962 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ασχολείται με τη διδασκαλία και την εκπαίδευση, καθώς και με τη συγγραφή και την εικονογράφηση βιβλίων. Επίσης μελετά και ερευνά την Αστρολογία και γενικά τα μυστήρια του Σύμπαντος τα τελευταία 40 χρόνια μέσα από ποικίλες θεωρίες, πρακτικές και τεχνικές. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε Αστρολογικά περιοδικά. Από το 2001 είναι εισηγητής διαλέξεων και σεμιναρίων αστρολογικού ενδιαφέροντος αλλά και ποικίλης θεματολογίας, με κέντρο πάντα τον άνθρωπο ως ενιαίο σύνολο ΣΩΜΑ – ΝΟΥΣ – ΠΝΕΥΜΑ.

Από το 2010 ασχολείται και προτείνει μια νέα προσέγγιση στην Αστρολογία, την π – Astrology.

Η ιστορία βέβαια ξεκινάει πολύ πιο πίσω (το 1982). Τότε άρχισε η ενασχόληση με την Αστρολογία, με πολύ ενθουσιασμό – αλλά συγχρόνως και με ισόποσο σκεπτικισμό. Ενθουσιασμό γιατί φαινόταν ότι η Αστρολογία «δουλεύει» και κάτι έχει να μας πει, αλλά και σκεπτικισμό γιατί πολλά από αυτά που κυκλοφορούσαν σαν γνώσεις, πληροφορίες κλπ φαινόταν «ανεδαφικά» ή και «λάθος» και εν πάση περιπτώσει άφηναν αναπάντητα ερωτηματικά και δημιουργούσαν καινούργιες απορίες. Οπότε – όπως ήταν φυσικό – ξεκίνησε η έρευνα: «Ποια απ’ όλα αυτά που λέγονται και γράφονται ισχύουν, ποια θέλουν παραπάνω ψάξιμο και ποια απορρίπτονται ως μη ισχύοντα;». Η έρευνα και η απόκτηση εμπειρίας κράτησε περίπου 30 δημιουργικά χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια ήρθαμε σε επαφή με πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα και πρακτικές - ανάμεσα σε πολλά άλλα αναφέρουμε ενδεικτικά τη μέθοδο Huber, την Καρμική Αστρολογία, την Ψυχολογική Αστρολογία, την Εξελικτική Αστρολογία κλπ. Όλα κάτι ενδιαφέρον είχαν να δώσουν (ιδιαίτερα η Εξελικτική Αστρολογία που πήγε το όλο θέμα της Αστρολογίας αρκετά βήματα πιο πέρα), αλλά και σε όλα έλλειπε κάτι – υπήρχαν ελλείψεις ή κενά, μεθοδολογίες και πρακτικές που μπέρδευαν περισσότερο την κατάσταση και οδηγούσαν σε μυθοπλασίες αντί να οδηγούν στην ουσία, όπως και πράγματα που δεν εξηγούνταν τόσο καλά ή που δεν είχαν αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε. Έτσι ξεκίνησε μια προσπάθεια να πάρουμε τα «καλύτερα» από τις προσεγγίσεις αυτές και να βρούμε μια μέθοδο που να καλύπτει όλα τα υπόλοιπα. Στην μέθοδο της π – Astrology η Αστρολογία αποτελεί ένα μόνο μέρος, είναι ένα «εργαλείο» ανάμεσα σ’ άλλα και δεν είναι αυτοσκοπός. Η μέθοδος δεν στηρίζεται τόσο στην διανοητική – αναλυτική αντιμετώπιση που συνήθως ακολουθείται κατά την εφαρμογή της Αστρολογίας (Ερμής – Ουρανός), αλλά είναι περισσότερο βιωματική και «γειωμένη» στην πραγματικότητα (Ήλιος – Γη – Χείρωνας).

Έτσι λοιπόν φτάσαμε σ’ ένα είδους ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ Αστρολογίας, που χρησιμοποιεί κυρίως τις αρχές του Φυσικού Νόμου (το πώς λειτουργούν τα πράγματα στη φύση και στην ανθρώπινη εμπειρία – ισορροπία των «αντιθέτων» κλπ) σε συνδυασμό με τη μελέτη του Χείρωνα, ο οποίος αποτελεί το «κλειδί» για να ξεκλειδώσει και να ερμηνευτεί καλύτερα ο κάθε γενέθλιος χάρτης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2018 – 2021) η μέθοδος πήρε πιο συγκεκριμένη μορφή ("μέθοδος π") και άρχισε να δίνει πιο απτά και πιο «ακριβή» αποτελέσματα. Βρήκαμε τρόπους και τεχνικές για να ανακαλύπτουμε με αρκετή ακρίβεια τον βαθμό συνειδητότητας που έχει κάποιος όσον αφορά τα διάφορα ζητήματα – θέματα που θα τον απασχολήσουν στη ζωή του (ανάλογα βέβαια και με το εξελικτικό του στάδιο), το πόσο ακραίος είναι και το πόσο πολύ ταυτίζεται ή απωθεί κάποια κομμάτια του εαυτού του (ποια είναι τα πιο «προβληματικά» σημεία στον χάρτη του – και σε τι βαθμό υπάρχει το «πρόβλημα») - - και το κυριότερο, πώς να αποδεχθεί τον εαυτό του ως έχει και να έρθει σε επαφή με τον πυρήνα του, έτσι ώστε να ζήσει μια πιο «ήρεμη» κι ευτυχισμένη ζωή.

Επειδή η μέθοδος της π – Astrology είναι σχετικά καινούργια και εξακολουθεί να αναπτύσσεται, στο προσεχές μέλλον η έρευνα βεβαίως θα συνεχιστεί με σκοπό να αποσαφηνιστούν περισσότερο κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες και να δοκιμαστεί περισσότερο στην πράξη.  

Αθήνα
Ιανουάριος 2022


«Υπάρχουν 10 τύποι ανθρώπων: αυτοί που καταλαβαίνουν το δυαδικό αριθμητικό σύστημα και αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν» ΑΝΩΝΥΜΟΣ


Mobirise

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες για την μέθοδο π, τους κύκλους των μαθημάτων, τις ομάδες μελέτης, τα βιβλία και τα σεμινάρια της π – Astrology - ή για να κλείσετε κάποιο ραντεβού για ατομική συνεδρία – επικοινωνήστε μαζί μας...

Email

astro@eal-gr.net

Τηλέφωνο

210 6547379   -  6908754948
(Δευ - Παρ / 11.00 - 13.00)

Mobirise web page software - Get now