Κρόνος

και καρμικά κατάλοιπα

Πως να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και να αντιμετωπίσουμε όσα "κουβαλάμε" από προηγούμενες ζωές.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Σύμφωνα με τη θεωρία της μετενσάρκωσης, ο άνθρωπος ζει μόνο μια φορά με τη συγκεκριμένη προσωπικότητα που έχει σ’ αυτή τη ζωή, αλλά όταν πεθαίνει, ουσιαστικά πεθαίνει και καταστρέφεται μόνο το σώμα του και η συγκεκριμένη αυτή προσωπικότητα. Οι εμπειρίες όμως που έχει αποκτήσει σ’ αυτή τη ζωή διατηρούνται! Η Ψυχή μας επιστρέφει πίσω στη Γη, μ’ ένα άλλο σώμα και μια άλλη προσωπικότητα, που όμως είναι συνέχεια και έχει όλες τις μνήμες, τα χαρίσματα και τα ελαττώματα της προηγούμενης .

Τα γεγονότα και οι ψυχολογικές συμπεριφορές από τις προηγούμενες ζωές θα επαναληφθούν πολλές φορές και σ’ αυτή τη ζωή. Τα παιδικά τραύματα για παράδειγμα, τα οποία οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι η αιτία πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν ενήλικες, δεν έγιναν για πρώτη φορά στην τωρινή παιδική μας ηλικία, αλλά πρόκειται για γεγονότα – κατάλοιπα από προηγούμενες ζωές, που απλώς επαναλαμβάνονται και σ’ αυτή τη ζωή. Μ’ άλλα λόγια ξαναβρισκόμαστε αντιμέτωποι με ότι είχαμε αφήσει στη μέση!

Τα προβλήματα λοιπόν που συναντάμε σ’ αυτή τη ζωή, ουσιαστικά είναι τα θέματα τα οποία δεν είχαμε δουλέψει σε προηγούμενες ζωές και τα οποία θα αντιμετωπίσουμε ξανά και στην παρούσα ενσάρκωση. Κάτι είχαμε αποφύγει να μάθουμε όσο αφορά τα θέματα αυτά και τα βρίσκουμε πάλι – για άλλη μια φορά –μπροστά μας. Είναι τα λεγόμενα καρμικά μας κατάλοιπα.

Γιατί όμως είχαμε αποφύγει στο παρελθόν (και συνεχίζουμε να αποφεύγουμε και τώρα) ν’ ασχοληθούμε με τα προβλήματα αυτά;

Mobirise

ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ

Ο κάθε άνθρωπος αναπτύσσει ορισμένους μηχανισμούς άμυνας απέναντι σ’ αυτά που τον ζορίζουν. Οι μηχανισμοί άμυνας είναι φυσιολογικές αντιδράσεις απέναντι σε μπλοκαρίσματα – δύσκολα ζητήματα της ζωής μας. Ένας από τους πιο συνηθισμένους μηχανισμούς άμυνας είναι και η αποφυγή. Όταν δηλαδή μας ζορίζει κάτι, συνήθως το αποφεύγουμε. Δεν θέλουμε ν’ ασχοληθούμε καθόλου μαζί του. Δεν θέλουμε να το ξέρουμε!

Αυτό ακριβώς είχαμε κάνει στο παρελθόν κι αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και τώρα.

Έτσι, στα πρώτα τουλάχιστον χρόνια της ζωής μας, υπάρχει μεγάλη αντίσταση όσον αφορά τα κατάλοιπα που κουβαλάμε από τις προηγούμενες ζωές μας. Όσο εμείς αρνιόμαστε ή αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε το μάθημα , όσο αποφεύγουμε να διδαχθούμε απ’ αυτό (και συνήθως αυτό κάνουμε), τόσο αυτό θα επαναλαμβάνεται.

Σ’ αυτή τη ζωή θα πρέπει σταδιακά να συνειδητοποιήσουμε πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο και τίποτα δεν είναι καθαρά "αρνητικό", άσχετα αν εμάς μας ζορίζει.

Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιο εμπόδιο ή κάποιο πρόβλημα, ουσιαστικά το Σύμπαν μας δίνει μια ακόμα ευκαιρία για να γίνουμε πιο υπεύθυνοι στη ζωή μας και να εξελιχθούμε.


«Εάν υπάρχει κάτι που πιστεύετε ότι θα θέλατε να έχετε στη ζωή σας, ο λόγος που δεν το έχετε ακόμα στη συγκεκριμένη μορφή είναι γιατί δεν το εκτιμάτε πραγματικά αρκετά»  JOHN DEMARTINI


Mobirise

ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Ο Κρόνος σ' ένα ωροσκόπιο δείχνει κάποια από τα καρμικά μας κατάλοιπα. Συμβολίζει τα θέματα εκείνα που έχουμε αποφύγει να δουλέψουμε σε προηγούμενες ζωές και που συνεχίζουμε να αποφεύγουμε και να απωθούμε και σ’ αυτή τη ζωή. Πιο συγκεκριμένα απωθούμε και αποφεύγουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου και του οίκου στον οποίο βρίσκεται ο Κρόνος στο ωροσκόπιό μας.

Ίσως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο πλανήτης αυτός έχει τόσο «κακή» φήμη. Επειδή ακριβώς προβάλλουμε αντίσταση και απωθούμε τα θέματα με τα οποία σχετίζεται ο Κρόνος μας, θα συναντήσουμε κάποιες δυσκολίες και εμπόδια στην πορεία. Άρα ο Κρόνος συμβολίζει επίσης τα θέματα εκείνα στα οποία θα έχουμε καθυστερήσεις, εμπόδια, μπλοκαρίσματα ή αναβολές.

Επειδή μας ενοχλούν πολύ τα ζητήματα του ζωδίου – οίκου όπου βρίσκεται ο Κρόνος μας, συνήθως ασχολούμαστε και εκφράζουμε με υπερβολή τα θέματα του απέναντι ζωδίου - οίκου. Έτσι αν έχουμε τον Κρόνο για παράδειγμα στον Ζυγό ή στον 7ο οίκο, συνήθως αποφεύγουμε ν’ ασχοληθούμε με τα θέματα του ζωδίου ή του οίκου αυτού και ασχολούμαστε υπερβολικά με τα θέματα του Κριού – 1ου οίκου.

Η λύση στα προβλήματα μας θα έρθει αν παραμείνουμε στον οίκο - ζώδιο του Κρόνου μας, αν αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα τα ζητήματά τους, αν δουλέψουμε πάνω στα θέματα αυτά και αν σταματήσουμε να τα αποφεύγουμε.

Κάθε εμπόδιο για καλό

Ο Κρόνος λοιπόν, με τα «προβλήματα» που μας «φέρνει», ίσως δεν είναι τελικά και τόσο «κακός», όσο νομίζαμε. Αν κάποιος δουλέψει πάνω σ' αυτά τα θέματα , γίνεται υπεύθυνος για τη ζωή του , εξελίσσεται κι αρχίζει να αναγνωρίζει το δρόμο του. Μόνο τότε μπορεί να κατανοήσει και να εκτιμήσει το πεπρωμένο του και να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Μέχρι τότε πάντα κάποιος άλλος θα φταίει, ή ο ίδιος θα αισθάνεται θύμα του ίδιου του του εαυτού.

Τα εμπόδια και οι αναποδιές που μας συμβαίνουν ή η έλλειψη που νιώθουμε σε κάποιους τομείς μας βάζουν στον «δρόμο», στο ταξίδι της ζωής μας και προσπαθώντας ν’ ανακαλύψουμε τη λύση, αποκτάμε ικανότητες, γνωρίζουμε καινούργια πράγματα και ανθρώπους, γινόμαστε πιο υπεύθυνοι και εξελισσόμαστε. Κάθε πρόβλημα ουσιαστικά περιέχει ένα ΔΩΡΟ.

Από μας εξαρτάται αν θα το ανακαλύψουμε…

Ποια πράγματα και καταστάσεις αποφεύγω να αντιμετωπίσω;

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τα θέματα που αναπτύσσονται στο άρθρο αυτό, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα μελέτης, ή να παρακολουθήσετε τα μαθήματα εξ' αποστάσεως μέσω των βιβλίων της μεθόδου π...

Page was made with Mobirise