Βασικές αρχές της
π - Astrology

το εξελικτικό ταξίδι

Αύξηση της συνειδητότητας και επαφή με το κέντρο - πυρήνα μας.

Τι είναι η π - Astrology

Η π - Astrology άρχισε να αναπτύσσεται από το 2001 και μετά. Είναι μια μετεξέλιξη της Εξελικτικής Αστρολογίας του Jeffrey Wolf Green, τις αρχές της οποίας συνδυάζει και συνδέει με την μελέτη του Χείρωνα, του Φυσικού Νόμου και την φιλοσοφία του Ζεν και του μη δυϊσμού (nonduality). 

Είναι η Αστρολογία της αύξησης της συνειδητότητας, του μη – δυϊσμού, της ισορροπίας των αντιθέτων και της αποδοχής ολόκληρου του εαυτού μας.

MobiriseΠοιος είμαι και τι ήρθα να κάνω σ' αυτόν τον πλανήτη;

Απευθύνεται αρχικά στον «ανεπαρκή» μας εαυτό με τον οποίο ταυτιζόμαστε συνήθως (περιφερειακός «εαυτός» / εαυτός σε ανισορροπία), πού επιμένει να αναλύει και να ψάχνει το παρελθόν, που φοβάται - αποφεύγει το παρόν ή αγχώνεται για το μέλλον, που θέλει να μάθει γιατί έχουμε έρθει εδώ, γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά που μας συμβαίνουν, καθώς και ποια είναι τα μαθήματα που πρέπει να μάθουμε για να εξελιχθούμε σ’ αυτή την ζωή.

Απευθύνεται σ’ όλους εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τις συνθήκες της ζωής τους, που θέλουν να αναγνωρίσουν τις ψευδαισθήσεις τους, ν’ αυξήσουν την συνειδητότητα τους και να μάθουν την αλήθεια, να ανακαλύψουν ποιος είναι ο δρόμος και ο σκοπός της ζωής τους, το ποιοι είναι στην πραγματικότητα και ποιο είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα στο οποίο τους οδηγεί η Ψυχή τους.

Ασχολείται με την εξέλιξη της Ψυχής και την μεταβολή της συνειδητότητας του κάθε ανθρώπου στις διάφορες επανενσαρκώσεις και μας δείχνει τον εξελικτικό δρόμο μας στην παρούσα ενσάρκωση. Περιγράφει και αναλύει τον χαρακτήρα, την προσωπική μας ιστορία, τα κομμάτια που εκφράζουμε και με τα οποία ταυτιζόμαστε (το Εγώ μας), αλλά και τα κομμάτια που έχουμε απωθήσει και που πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε (την Σκιά μας). Οι περιγραφές – ερμηνείες δεν είναι στατικές, αλλά δυναμικές. Τίποτα δεν μένει για πάντα το ίδιο, όλα μεταβάλλονται και εξελίσσονται σε κάτι άλλο.

Η φιλοσοφία της κι οι βασικές αρχές της είναι πως δεν υπάρχει «καλό» ή «κακό» γενέθλιο ωροσκόπιο πλανήτης μοίρα ή πεπρωμένο, ότι όλα είναι όπως πρέπει να είναι (όλα γίνονται στη ζωή μας για κάποιο λόγο - δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα - όλα τα γεγονότα που μας συμβαίνουν είναι απαραίτητα για την εξέλιξή μας) και πως σε κάθε τι υπάρχει πάντα η δυνατότητα εξέλιξης και βελτίωσης. 


«Ποτέ δεν φοβάται κανείς το άγνωστο. Φοβάται κανείς το γνωστό που τελειώνει»  JIDDU KRISHNAMURTI


Mobirise

Aν δεν είμαι αυτό (που νομίζω ότι είμαι), τότε ΤΙ ΕΙΜΑΙ;

Εκτός όμως από την περιγραφή και την ανάλυση της προσωπικής μας ιστορίας (περιγραφή του Εγώ) και τις δυνατότητες εξέλιξης και την αύξηση της συνειδητότητας μας (αναγνώριση κι αποδοχή της Σκιάς μας), η π - Astrology στρέφει σταδιακά την προσοχή μας στην επαφή μας με τον πυρήνα και τον πραγματικό μας Εαυτό. Ασχολείται με το κομμάτι μας εκείνο που – σε αντίθεση με τον περιφερειακό «εαυτό», τον εαυτό σε ανισορροπία - είναι ήδη ολόκληρο, που βρίσκεται σε παρουσία και ζει ήρεμο και γαλήνιο στο τώρα, που δεν έχει ανάγκη να βρει η να αναζητήσει τίποτα περισσότερο απ’ όσα έχει κάθε στιγμή, γιατί γνωρίζει πως η κάθε στιγμή ΕΙΝΑΙ όπως (πρέπει να) ΕΙΝΑΙ - πως η κάθε στιγμή περιέχει ήδη τα πάντα σε ισορροπία.

Απευθύνεται σ’ όλους εκείνους που έχουν βαρεθεί τις διαρκείς αναλύσεις και περιγραφές και που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον αληθινό τους Εαυτό – με το κέντρο τους.

Έτσι σταδιακά - μετά τα αρχικά «στάδια» αύξησης της συνειδητότητας και της κατάργησης των βασικών ψευδαισθήσεων μας – η προσοχή μας στρέφεται στον πυρήνα και την αποταύτιση από το Εγώ και την Σκιά μας. Μαθαίνουμε πώς να ζούμε στο τώρα και πως να παραμένουμε όλο και πιο πολύ στο κέντρο μας παρατηρώντας από απόσταση το ότι μας συμβαίνει. 

Θέλετε να μάθετε το ποιοι είστε στην πραγματικότητα και ποιο είναι το επόμενο εξελικτικό βήμα στο οποίο σας οδηγεί η Ψυχή σας;

Η π - Astrology θέτει και απαντά το ερώτημα: «Γιατί μου συμβαίνουν όλα αυτά ;» Κι ακόμα, «τι μπορώ και τι πρέπει να κάνω για να εξελιχθώ;» Και το κυριότερο: «Πως μπορώ να καταργήσω τις ψευδαισθήσεις μου, να έρθω σε επαφή με τον αληθινό μου Εαυτό και να μάθω να ζω στο ΤΩΡΑ;» 

Θέματα με τα οποία ασχολείται η π - Astrology

 • Αύξηση της συνειδητότητας και αποδοχή ολόκληρου του εαυτού μας
 • Ποιος είναι ο δρόμος μας σ’ αυτή την ενσάρκωση
 • Ποιο είναι το Εξελικτικό Ταξίδι της Ψυχής μας
 • Από τον «εαυτό» σε ανισορροπία - - στην επαφή με τον πυρήνα μας
 • Από το παρελθόν και το μέλλον - - στο ΤΩΡΑ
 • Από τον δυϊσμό, τον κόσμο των ψευδαισθήσεων και τη διπολική σκέψη - - στη βίωση του πραγματικού ΕαυτούΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ.

Η π - Astrology, μας βοηθά να θέσουμε τις σωστές ερωτήσεις και να λάβουμε απαντήσεις, στο γιατί βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον δρόμο και τι να κάνουμε μ’ αυτά που έχουμε. Ακόμα μας μαθαίνει πως ν’ αλλάξουμε, αφού πρώτα αναγνωρίσουμε, αποδεχθούμε και αγαπήσουμε όλα τα κομμάτια του εαυτού μας.


«Ο Θεός δημιουργεί μόνο πρωτότυπα. Δεν του αρέσουν τα αντίγραφα»  OSHO


Βασικές αρχές

της π - Astrology

 1. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ζήσει πολλές προηγούμενες ζωές (σε μια σειρά συνεχών και διαδοχικών επανενσαρκώσεων).
 2. Το ωροσκόπιο μας δείχνει το εξελικτικό στάδιο που βρίσκεται ο κάθε άνθρωπος κατά τη στιγμή της γέννησης, καθώς και τις προθέσεις της Ψυχής του για την παρούσα ενσάρκωση.
 3. Δεν υπάρχουν στατικές ερμηνείες σε ένα ωροσκόπιο. Τα πάντα εξελίσσονται. Κάποια στιγμή όλοι θα πρέπει να αρχίσουμε να θέτουμε τις «σωστές» ερωτήσεις: «Γιατί γεννήθηκα μ’ αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ; Σε τι με βοηθάνε στην εξέλιξή μου; Είναι τόσο «άσχημες» κάποιες πλευρές του χαρακτήρα μου , ή κάθε μου «αρνητικό» χαρακτηριστικό περιέχει και κάποιο ΔΩΡΟ; Μήπως όλα είναι και ΉΤΑΝ ΠΑΝΤΑ όπως πρέπει; Μήπως κάθε «αναποδιά», με βάζει τελικά σε κάποιον δρόμο; Σε τι μου χρησίμευσαν οι «άσχημες» καταστάσεις της ζωής μου;» κλπ
 4. Δεν υπάρχουν «κακοί» πλανήτες ή όψεις. Κάθε σύμβολο και κάθε γεγονός έχει ουδέτερα χαρακτηριστικά. Εμείς -ανάλογα με την συνειδητότητα μας- τα ερμηνεύουμε σαν «θετικά» ή «αρνητικά». Αν αλλάξουμε την οπτική μας, θα δούμε πως όλα έχουν κάποιον εξελικτικό ρόλο και ότι ήταν απαραίτητο να συμβούν.
 5. Δεν υπάρχουν «τυχαία» γεγονότα, ούτε «κακή» τύχη ή μοίρα. Όπως επίσης δεν υπάρχουν «θύματα» μέσα στο Σύμπαν. Υπάρχει μόνο η αντίστασή μας στην αλλαγή, ο φόβος του αύριο και ο φόβος του θανάτου.
 6. Όλοι μας ήμαστε κατά κύριο λόγο «υπεύθυνοι» για ότι μας συμβαίνει και κάποια στιγμή θα πρέπει ν’ αποκτήσουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα για τα κρίσιμα και κεντρικά σημεία της ζωής μας.
 7. Υπάρχουν άπειρες πιθανότητες δυνατής εξέλιξης ενός γεγονότος ή ενός «πεπρωμένου». Τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί με απόλυτη σιγουριά.
 8. Οι πλανήτες δεν μας «προκαλούν» τίποτα, ούτε είναι «υπεύθυνοι» γι’ αυτά που μας συμβαίνουν. Είναι απλώς σύμβολα, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μάθουμε περισσότερα για μας.
 9. Δεν υπάρχει πιθανότητα λάθους σε οτιδήποτε κι αν κάνουμε (το Εγώ κρίνει υποκειμενικά κάτι σαν «λάθος»). Ακόμα και το «χειρότερο» λάθος οδηγεί στην αλήθεια και είναι απαραίτητο για την εξέλιξή μας.
 10. Το κάθε τι έρχεται στην ώρα του. Πριν επιστρέψουμε στην Πηγή, πρέπει να ζήσουμε διάφορες εμπειρίες πάνω στην Γη. Κάθε προσπάθεια να «παρακάμψουμε» δρόμο και να αποφύγουμε τα ενδιάμεσα «εμπόδια», απλώς μας πηγαίνει πιο «πίσω»...
 11. Το Σύμπαν δεν παίρνει τίποτα προσωπικά και είναι πάντα εκεί δίπλα μας έτοιμο για να μας βοηθήσει (εμείς πάλι πολλές φορές όχι !)
 12. Το Σύμπαν έχει χιούμορ (εμείς πάλι πολλές φορές όχι!). Φρόντισε λοιπόν να "κρύψει" την ευτυχία, το γέλιο και τη χαρά εκεί που αποκλείεται να ψάξουμε, όσα σεμινάρια κι αν παρακολουθήσουμε, όσα βιβλία κι αν διαβάσουμε. Η ευτυχία είναι κάτι το πλαστό, δημιούργημα του Εγώ και των διαφημίσεων.

Η ευτυχία απλώς ΕΙΝΑΙ

Ουσιαστικά δεν «χρειάζεται» να κάνουμε τίποτα για να την βρούμε,
γιατί πολύ απλά ποτέ δεν είχε καμία πρόθεση να κρυφτεί!

Mobirise

Μάθετε περισσότερα...

Για να κατανοήσετε καλύτερα την φιλοσοφία και τις ιδέες της π - Astrology, μπορείτε να διαβάσετε την Βασική Θεωρία πάνω στην οποία στηρίζεται.

Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, το κάθε τι - είτε πρόκειται για ένα σύμβολο ή συνδυασμό συμβόλων σ’ ένα ωροσκόπιο, είτε για κάποιο γεγονός / χαρακτηριστικό / ζήτημα / θέμα μας - περιέχει πάντα  ΙΣΟΠΟΣΑ  και το «αντίθετο» του (τον «αντίθετο» πόλο / την ακριβώς «αντίθετη» ερμηνεία κλπ).

Εμείς ταυτιζόμαστε (λιγότερο ή περισσότερο) με έναν απ’ τους δύο πόλους και απωθούμε τον «αντίθετο»...

Design your own site - More here